jacek.zoo 23.01.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 (edytowane) hej, mam problem bo kazdy mowi inaczej i ciezko mi wyciagnac jakas srednia. dom parterowy 140mkw, ogrzewanie gazowe. pierwszy dylemat jezeli chodzi o kociol. caly czas bylem zdecydowany na vitodensa 222, ale dzisiaj mialem spotkanie z instalatorem i mowil ze spokojnie wziac vitodensa 100 plus zasobnik, bo jezeli nie bede.mial bardzo rozbudowanej instalacji typu solary i pompa ciepla to nawet w polowie nie wykorzystam mozliwosci 222. i tu zglupialem, co o tym myslicie? bo roznica w cenie dosc znaczna. drugie pytanie, bo w calym domu, oprocz lazienek, kuchni i przedpokoju bedzie parkiet jesionowy. caly czas bylem przekonany zeby zrobic wszedzie grzejniki a w pomieszczeniach gdzie beda kafelki podlogowke. jednak tenze instalator przekonuje mnie ze pod parkiet spokojnie mozna dac podlogowke. teraz poczytalen o oporach ciepla i kurczliwosci jesionu i wg mnie nie wychodzi to za ciekawie. myslicie ze robic tak jak mialem umyslane czy pchac sie w ta podlogowke? jeszcze zaznacze ze nie wchodzi w gre inna okladzina podlogi typu kafelki czy panele, i raczej inne drewno tez nie bo egzotyczne sa ciemne a nam zalezy na jasnym drewnie. i piec to tez tylko viessmanna Edytowane 23 Stycznia 2014 przez jacek.zoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 01.02.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Łącznie podłogówki i grzejników to zawsze źródło problemów. Moim zdaniem -- w wielu przypadkach większych, niż pakowanie podłogówki pod parkiet. Ale inna historia, że może po prostu instalator nie potrafi zgrać podłogówki i grzejników, albo wie, że na podłogówce będzie mieć większą marzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Novy! 01.02.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 (edytowane) Przyłącze się do pytania.Czy rozważałeś zamontowanie klimakonwektorów jako ogrzewania i klimy latem?A do tego na przykład PC? Edytowane 1 Lutego 2014 przez Novy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts