gutino 23.01.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witam, Dwa lata temu podpisałem z ZE umowę o przyłączenie do sieci w związku z planowaną budową (pozwolenie na budowę już wtedy miałem). Niedawno dostałem fakturę za przyłączenie (3 tyś) wraz z pismem informującym że prace zostały zakończone i mam w ciągu 60 dni podpisać umowę na świadczenie dystrybucji energii - przy działce jest skrzynka.Ze względów finansowych (żona straciła pracę) budowy jeszcze nie rozpocząłem i prawdopodobnie wycofam się z niej - pozwolenie na budowę traci ważność w grudniu 2014. Pani w BOK miłym głosem poinformowała mnie że jeśli nie podpiszę z nimi umowy na dystrybucję to mogą wystąpić o odszkodowanie z tytułu poniesionych kosztów realizacji przyłącza. Fakturę za przyłączenie zapłaciłem. Czy mogę się jakoś wymiksować z tego odszkodowania? Do BOK chcę osobiście pojechać w przyszłym tygodniu. Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 23.01.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Cięzko bedzie. Nie wiem jak u ciebie ale u nas płaci sie 25% kosztów przyłączenia skrzynki. Czyli miałbys 9000zł do zapłacenia kary. Taniej chyba wyjdzie zapłacic kare na nieterminowe podpiecie sie do skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gutino 23.01.2014 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Zastanawia mnie czy wypełnię warunki umowy jeśli podpiszę umowę na prąd budowlany a potem ją rozwiąże. W każdym razie dziękuję za odpowiedź, pojadę do nich już jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts