poczman 23.01.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witam wszystkich.Mam mały problem, który postaram się opisać w kilku słowach aby nie zanudzać.Jestem mieszkańcem małej kamienicy. Wraz z sąsiadami chcieliśmy sprawić sobie nowe drzwi wejściowe w ramach kasy wspólnotowej, bo stare już nie nadają się do niczego. Nie mamy olbrzymiego budżetu, bo tylko w kilka rodzin wrzucamy do wspólnego worka na rzecz funduszu remontowego.Przechodząc do rzeczy: chcemy kupić nowe drzwi wejściowe do kamienicy ale chcemy zamontować w nich alarm oraz domofon.Co będzie potrzebne w drzwiach aby móc zamontować alarm i otwieranie z domofonu (przy drzwiach również klawiatura na PIN dla każdego mieszkańca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BUTER 23.01.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Do domofonu musicie kupić drzwi z elektrozaczepem. Ot cała filozofia.Alarm i reszta osprzętu, czyli klawiatura do wpisywania kodu to już dokładnie przydałoby się wiedzieć co chcecie zamontować w drzwiach.W ogóle potrzebny jest wam alarm do drzwi wejściowych do kamienicy? Przecież co chwile ktoś wejdzie i dostaniecie szału - szczególnie Ci z parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poczman 24.01.2014 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Alarm chcemy ze względu na to, że teren wokół kamienicy jest ogrodzony i tak wspólnie doszliśmy do wniosku, że jak będzie alarm to wejście na teren kamienicy będą mieli tylko mieszkańcy i będzie można trzymać jakieś bardziej wartościowe rzeczy w piwnicy (rowery, elektronarzędzia itp). Jeśli uruchomi się alarm to zawsze któryś z sąsiadów zareaguje.Szukam właśnie drzwi do których można to pozakładać. Montować ich sami nie będziemy tak samo jak alarmu i domofonu.Najgorzej jest się połapać z wyceną samych drzwi, bo alarm będzie wybierany dziś lub w weekend.Drzwi mają mieć dodatkowe skrzydło bez szyby. I nie mogą to być plastiki takie jak wejścia do bloków które teraz robią, bo chcemy zachować klimat kamienicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.01.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Tak jak powiedział wyżej kolega: potrzebujecie wybrac odpowiadające Wam drzwi i domówić do nich tylko elektrozaczep (koszt ok300-400zł). Domofon i alarm to już najczęściej działka dla firmy montującej tego typu instalacje - zwykle firmy wstawiające drzwi się tym nie zajmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poczman 25.01.2014 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Chcę zrobić wycenę dla mieszkańców aby każdy wiedział ile i za co płaci. Alarm już wybrany w lokalnej firmie. Nie jest jakiś ekstra ale musimy zmieścić się w budżecie. Domofon również będzie podłączony przez tą firmę. Zostają tylko drzwi do wyboru ale nie mogę się połapać jak to wycenić. Ościeżnica + skrzydło i akcesoria to jeszcze idzie jakoś podsumować ale to dodatkowe skrzydło jest wielką niewiadomą. Otwór na zamontowanie to jakieś 150cm szeroki i 215cm wysoki. W takich rozmiarach bywają drzwi jak widzę ale nie umiem tego wycenić. Jedyne co znalazłem takie dla ludzi i udało mi się (chyba) dobrze to policzyć to taka stronka: http://wiked.pl/nowe-zamowienie/3-drzwi-dwuskrzydloweLewe czy prawe to określa się po tym szerszym skrzydle? Czym jest "kopniak"?Z tego co wyliczyłem wyjdzie 2820zł tylko nie wiem czy netto czy brutto bo nie napisali. To jest cena taka jak w sklepie będzie czy to jest taka symulacja aby ktoś sobie poklikał a w sklepie okaże się, że jest +500zł do tego za jakieś inne rzeczy? Czy są jeszcze takie wyceniarki do drzwi bo tylko znajduję katalogi w internecie w których nie mogę się połapać? Jak coś to proszę o jakiś link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 25.01.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Witam Większość pytań do pracowników Wikędu - więc może lepiej zadać im je bezpośrednio ? "kopniak" to kawał blachy u dołu drzwi aby nie kopać bezpośrednio w okleinowane/malowane skrzydło. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.01.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Wyceniarki siedzą w sklepach w sieci jest za dużo niewiadomych, takich jak chocby gust klienta. Znasz otwór -przejdz sie po 2-3 firmach okiennych i zapytaj o cene, bo dojdzie jeszcze czasem do ceny, prgo, wkladki (rozna klasa), klamki oraz przede wszystkim montaz i VAT (tu sa raczej ceny netto, bo budownictwo mieszkaniowe ma VAT 8%, a firmy - 23% wiec z gory nie wiadomo jaki VAT stosowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poczman 25.01.2014 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 OK, dzięki za informacje. Chyba tak trzeba będzie zrobić, ruszyć 4 litery i pojeździć po sklepach. Ehhh sąsiedzi ... znaleźli głupiego do roboty sobie.A ten kopniak to chyba nie jest koniecznie potrzebny? To raczej kupuje się do jakiś drzwi przemysłowych? MMichal"kopniak" to kawał blachy u dołu drzwi aby nie kopać bezpośrednio w okleinowane/malowane skrzydło.To jest kopniak?http://img.drewno.pl/i/7528_1.jpgJedyne co znalazłem pasującego do Twojego opisu. Reszta to zdjęcia jak ktoś kopie w drzwi albo jakieś szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 25.01.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Witam no i to jest "kopniak" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poczman 25.01.2014 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 A potrzebny jest on w takich drzwiach? Mieszka u nas tylko 6 rodzin i teren jest ogrodzony więc chyba nikt normalny nie będzie kopał w nowe drzwi. Okoliczne łobuzy nie wchodzą do nas na teren więc oni też raczej nie będą kopać w drzwi. Wolą raczej mazanie po murach i włóczenie się po okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts