dorkaS 17.02.2014 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 co do obciachu. tylko jak towar jest brzydki, np. twarzowiec, grube uda , gruby tylek, itp. I to wszystko a propos tego traktora? Swoją drogą, Rosja zdaje się być czasem bardziej demokratyczna niż demokratyczny Zachód. Taki Rosjanin (ten z cytatu) mówi, co myśli, a tymczasem jego koledzy zachodni udławiliby się prędzej w swej politycznej poprawności, niż wykrztusili to, co naprawdę myślą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 17.02.2014 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Współcześnie to chyba przedszkolanków i pielęgniarków. (słowo pielęgniarz jakoś takie niezabawne) Ale ilu to nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bęc 18.02.2014 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 I to wszystko a propos tego traktora? Swoją drogą, Rosja zdaje się być czasem bardziej demokratyczna niż demokratyczny Zachód. Taki Rosjanin (ten z cytatu) mówi, co myśli, a tymczasem jego koledzy zachodni udławiliby się prędzej w swej politycznej poprawności, niż wykrztusili to, co naprawdę myślą. brzydkich bab. obecnie mozna wybierac w pieknych mlodych, wyksztalconych i inteligentnych materacach. towaru jest z roku na rok wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.02.2014 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 ...obecnie mozna wybierac w pieknych mlodych, wyksztalconych i inteligentnych materacach. towaru jest z roku na rok wiecej.Zapomniałeś dodać: chętnych, nawet bardzo a to ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 18.02.2014 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Czyli co, sugerujesz by milczeć? udawać, że te słowa nie padły, że nie piszą o nich media???... Ależ nie, w kontekście tej dyskusji o genderze, zainteresowało mnie co On właściwie powiedział, a co o tym mówi ostatnie ogniwo. Mieszkam na wiosce, chłop na tekst- "na własne uszy słyszałam, jak Kowalska mówiła czego się w sklepie dowiedziała...." powiada "AHA" i orze dalej. Jeszcze tu gender nie dotarł, ploty roznoszą baby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 18.02.2014 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 "Kobiety mają inny cel wżyciu.Powinny rodzić dzieci,wykonywać prace domowe,strzec domowego ogniska", a czyż kobiety tego nie robią ? oprócz pracy zawodowej zasuwają na drugi etat w domu,kobiety uprawiające sport wyczynowy nie mają czasu na normalne zycie rodzinne,treningi,starty,leczenie kontuzji to zajmuje mnóstwo czasu,rodziny zakładają najczęściej po zakończeniu kariery,ale to przecież ich wybór,czy to się podoba jakiemuś trenerowi czy nie,kobieta może się realizować w róznych dziedzinach,ale ma trudniej niż męzczyzna,w tym kontekście świat niewiele się zmienił,tylko tak ,jak pisze dorka rosyjski trener powiedział co myśli,a na zachodzie takie teksty nie przejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 18.02.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Ale ta jazda jest spolecznie "potrzebna" i zaakceptowana od dawna. Ile jest w PL meskich przedszkolanek i pielegniarek? Przecież nie ma PL, jest RP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 18.02.2014 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Czyli co, sugerujesz by milczeć? udawać, że te słowa nie padły, że nie piszą o nich media??? Pod dywanik, tak ? i nie ma ?? W tym przypadku raczej tak. Facet powiedział, co myśli, a że jego myśli są w poprzek obowiązującego nurtu, to dziennikarze sensację znaleźli. To znaczy tak twierdzą, bo jest to sensacyjka, by nie powiedzieć sensacyjenka. Ot, takie staromodne poglądy, że kobiety są od rodzenia ogniska domowego, a mężczyźni od narażania się na wypadki narciarskie. Co więcej, z tego zamieszczonego cytatu nie wynika nawet kontekst całej wypowiedzi, a argumentacja była dostosowana do wyobrażeń autora o targecie - rosyjskim targecie. A Rosja, jak powiadają, to stan umysłu, a nie kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 18.02.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Ale ta jazda jest spolecznie "potrzebna" i zaakceptowana od dawna. Ile jest w PL meskich przedszkolanek i pielegniarek? Nie ma męskich przedszkolanek (przedszkolanka to dziewczynka uczęszczająca do przedszkola) są przedszkolaki, ani pielęgniarek, (męskim odpowiednikiem jest pielęgniarz), Z pielęgniarzami na oddziałach szpitalnych spotykam się coraz częściej, a jest to spowodowane znacznym wzrostem zarobków w tym zawodzie. Dotychczas panowie nie mieli ochoty wykonywać tej jak by nie było cholernie ciężkiej pracy za marne pieniądze. M.K.K Wkleiłam cytat, ale dla pełnego oglądu dałam link z artykułem. I raczej nie jako sensacyjkę , lecz jako" wzór" skostniałego myślenia, w tym konkretnym przypadku. Faktem jest , że ten pan to powiedział, a ilu tak myśli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 18.02.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 http://csw.art.pl/kalendarium/main/oznacz.htm Mozliwe... A to cos zmienia dla przedszkolankow i pielegniarkow? No,rzeczywiście wygląda,że masz rację.A czy to coś zmienia dla przedszkolanków i pielegniarkow ? nie,przeciez gdybyś chciał móglbyś realizować się w tych zawodach,nawet byłoby wskazane żeby więcej mężczyzn pracowało jako nauczyciele wychowania przedszkolnego czy pielęgniarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 18.02.2014 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 M.K.K Wkleiłam cytat, ale dla pełnego oglądu dałam link z artykułem. I raczej nie jako sensacyjkę , lecz jako" wzór" skostniałego myślenia, w tym konkretnym przypadku. Toć sensacyjkę znaleźli dziennikarze, cytując taką niepopularną wypowiedź. Faktem jest , że ten pan to powiedział, a ilu tak myśli ?? No, ale w ramach poprawności, chyba nie masz zamiaru zabronić ludziom myśleć, tego co chcą. Tak szczerze, to praca trenera z młodzieżą robi się coraz trudniejsza w dobie modnej pedofilii. Scena z mojej podstawówki, jakaś starsza klasa, ile to już lat temu... Koleżanka po zajęciach WF opowiada, że się potknęła, poleciała, uderzyła. Nauczyciel podszedł, obmacał nogę która ją bolała i coś tam powiedział typu "mięsień uwodziciel". Nikomu nie przyszło do głowy doszukiwać się podtekstów lub niecnych pobudek. Dziś potraktowano by to inaczej, a dzieciaki miałyby sensacje. Z nauczycielem przedszkolnym może być podobnie. Jakiś facet ma cudzemu dziecku tyłek podcierać Z pielęgniarzami na oddziałach szpitalnych spotykam się coraz częściej, a jest to spowodowane znacznym wzrostem zarobków w tym zawodzie. Dotychczas panowie nie mieli ochoty wykonywać tej jak by nie było cholernie ciężkiej pracy za marne pieniądze. Tak mi się luźno skojarzyło. Fikcja ekranowa, ale chyba oddawała sytuację. II W. Ś, Młody chłopak, pielęgniarz w cywilu, trafia do armii i służy w jakimś lazarecie. Jego koleżanki, w identycznej sytuacji dostają z automatu stopnie oficerskie. A on, przy tych samych kwalifikacjach, pracuje na dyżurach pielęgniarskich, a oprócz tego cała ogólnowojskowa szopka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 18.02.2014 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Piszecie o zawodach kto kim może być lub nie, a ja mam kolegę który może nie pracuje w przedszkolu, ale uczy dzieci w klasach I-III. Poznałem też w końcówce lat 80-tych kobiety-górników na Ukrainie. Gdy podszedł do mnie na poziomie 1250metrów górnik większy o głowę i odpowiednio potężniejszy( a ułomkiem nie jestem) to zdębiałem słysząc miły damski głos. Okazało się że tam równouprawnienie/gender było już realizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 18.02.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Piszecie o zawodach kto kim może być lub nie, a ja mam kolegę który może nie pracuje w przedszkolu, ale uczy dzieci w klasach I-III. Poznałem też w końcówce lat 80-tych kobiety-górników na Ukrainie. Gdy podszedł do mnie na poziomie 1250metrów górnik większy o głowę i odpowiednio potężniejszy( a ułomkiem nie jestem) to zdębiałem słysząc miły damski głos. Okazało się że tam równouprawnienie/gender było już realizowane.Makijaż i fryzura o niczym nie świadczy. Gender jest podstępny. Trzeba było sprawdzić co ma w majtkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 18.02.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Poznałem też w końcówce lat 80-tych kobiety-górników na Ukrainie. Gdy podszedł do mnie na poziomie 1250metrów górnik większy o głowę i odpowiednio potężniejszy( a ułomkiem nie jestem) to zdębiałem słysząc miły damski głos. Okazało się że tam równouprawnienie/gender było już realizowane. Nie tylko takie. I jakieś dobre kilka dziesiątek lat temu. Historia nie gryzie, można jej nie lubić, ale nie warto zapominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 18.02.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 http://img.wiocha.pl/images/4/a/4a95d1a8e1cbbfda3b198bb1aeb5a992.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 18.02.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Swoją drogą, Rosja zdaje się być czasem bardziej demokratyczna niż demokratyczny Zachód. Taki Rosjanin (ten z cytatu) mówi, co myśli, a tymczasem jego koledzy zachodni udławiliby się prędzej w swej politycznej poprawności, niż wykrztusili to, co naprawdę myślą. Dosyć wybiórcze to "czasem". Panie z Pussy Riot mogłyby się wzruszyć czytając te opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 18.02.2014 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Znaczy, że matuszka Rossija demokratycznie powinna poklepać je po pupci i pogłaskać po główce za plucie na Putina, który w myśl prawa jest głową państwa... może, może. Inna rzecz, czy kara była adekwatna do czynu. Można odwrócić nieco pytanie i zrobić przegląd osób, którym demokratyczny Zachód zabiera w rękawiczkach prawo do mówienia głośno o czym myślą.Paradoksalnie swoboda wypowiedzi własnych poglądów bywa tam bardzo utrudniona, o ile nie mieści się mainstreamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.k.k 19.02.2014 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 To są jednak różne rzeczy. Wolność wypowiedzi polega na pewności, że władze nie będą ścigały za wypowiedź.Natomiast narażenie się na śmieszność, ostracyzm itp nie stoi w sprzeczności z wolnością. Kolejną rzeczą jest kwestia możliwości upubliczniania poglądów - czy media zechcą to podchwycić. I jakie media.No i są tematy tabu, w których wolność wypowiedzi poglądów jest mniej lub bardziej ograniczona, na przykład obrażanie głów państw. O ile mnie pamięć nie myli, to ten zarzut postawiono Urbanowi za wypowiedzi o JP2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 19.02.2014 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 To są jednak różne rzeczy. Wolność wypowiedzi polega na pewności, że władze nie będą ścigały za wypowiedź. . No właśnie. O tym mówię. I o wspaniałym demokratycznym Zachodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 19.02.2014 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Nie rozumiem dlaczego tyle emocji wzbudza w Was wypowiedź jakiegoś trenera (i cóż że z Rosji?). Czy pan A. Arefiew to jakaś opiniotwórcza osoba, czy raczej facet, który większość swojego życia spędził wśród spoconych chłopców trenujących ski jumping? Może po prostu woli pracować z chłopcami niż z dziewczętami (ponoć te drugie są z natury kapryśne)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts