eniu 26.01.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Zmiana mentalności nastąpi pewnie dopiero z chwilą zautomatyzowania macierzyństwa. Gdy tą rolę przejmą roboty. Nareszcie facet będzie miał równe prawa z kobietą. A tak....póki co drogie panie, możemy wam skoczyć! Nie mamy szans. Wy możecie za nas wszystko (no może przy pisuarze wyglądałoby to trochę komicznie), my faceci jesteśmy w druga stronę bez szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 26.01.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 . A co kobiety na to? Większość chce mieć święty spokój. Nawet za cenę bycia robotem kuchenno-domowym z przystawką do pracy zawodowej. Przecież tak każe ksiądz, tak robiła matka i babcia, no i sąsiadka. Więc pewnie tak trzeba. Myślenie boli, niech ktoś za nie pomyśli. A jak mąż pójdzie do nowej młodszej, to płacz, "bo co ja zrobię, przecież latami dzieci chowałam i koszule prałam" Nie masz nic przeciwko kobiecie w domu - ale myślisz o niej ( i - co gorsza -nie Ty jedna) w taki sposób ... Ile jest kobiet tak naprawdę głupich, leniwych, zacofanych i "przyklejonych" do faceta - jedynego żywiciela i pana - jak rzep do psiego ogona, a ile kobiet - mądrych, wykształconych, które Z WYBORU decydują się na rodzenie i wychowywanie dzieci, spełniających się w macierzyństwie i w związku ? Dlaczego są z góry ( i stereotypowo) wrzucone do jednego worka, odpowiednio klasyfikowane i postrzegane przez pryzmat tych pierwszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 26.01.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 ... lub silnym facetem. Ot taki obrońca tradycyjnego wychowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.01.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 amglad1, przeinaczasz moje słowa i bronisz się przed nieistniejącym atakiem. Po co? Absolutnie nie przeinaczam Twoich słów, tylko tak je odebrałam. Nie czuje się atakowana ani ja nie atakuje, przedstawiam swoje zdanie i nie zgadzam się z Twoimi poglądami - metodami - nie wszystkimi. Stanowczo pomijasz czynnik emocjonalny skupiając sie na finansowym....to wazne, ale to nie jest wszystko, przynajmniej nie dla mnie De facto walczę o równouprawnienie dla mężczyzn walcz na zdrowie:hug: fajnie, że jest ktos kogo to interesuje i chce o to walczyć...ale najpierw zapytaj się, czy któryś z mężczyzn pragnie, bys w jego imieniu walczyła o cokolwiek;) I tu, przejściowo, może i jest sens tych wszystkich parytetów, których zwolennikiem nie jestem. A może i innych regulacji prawnych. rynek tego nie załatwi, poprawa ogólnego dobrobytu również nie. A na zmianę mentalności, taką samoistną, to, jak widać, możemy czekać w nieskończoność. parytety dla mnie nie sa - podobnie jak dla Ciebie szczęsliwym rozwiązaniem...ja wierzę, że jeśli gospodarka ruszy i te aspekty ulegna poprawie, nastąpi zwiększenie samoświadomości społeczeństwa,co pociągnie za sobą zmianę mentalności niektórych jednostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.01.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) :) Edytowane 26 Stycznia 2014 przez amglad1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.01.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Dlaczego są z góry ( i stereotypowo) wrzucone do jednego worka, odpowiednio klasyfikowane i postrzegane przez pryzmat tych pierwszych? odpowiedziałam powyżej niestety, póki zostanie w domu nie stanie się przywilejem zamiast koniecznością, wszystkie te mądre i chcące być w domach kobiety będą obrywać dla dobra tych, które nie chcą ale muszą... PS. NIE jestem feministką Ale lubię patrzeć i myśleć i wychodzi mi, że feministki mają rację... i wcale mnie to nie cieszy, bo oznacza, że daleko jeszcze do normalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.01.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Wy możecie za nas wszystko hmmm i tu się zadumałam;)...stanowczo sie z Toba nie zgadzam, znam co najmniej kilka rzeczy, które robicie zdecydowanie lepiej:D:D:D:D i żadna kobitka Wam nie dorówna (to moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 26.01.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Wracając do tematu wątku, znalazłam coś takiego - daje do myślenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.01.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Wy możecie za nas wszystko hmmm i tu się zadumałam;)...stanowczo sie z Toba nie zgadzam, znam co najmniej kilka rzeczy, które robicie zdecydowanie lepiej:D:D:D:D i żadna kobitka Wam nie dorówna (to moje zdanie Potwierdzasz tylko mój pogląd, że dyskutujemy dla podtrzymania konwersacji. I to jest fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.01.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 gahan dzięki za link, ciekawe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.01.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 potwierdzasz tylko mój pogląd, że dyskutujemy dla podtrzymania konwersacji. I to jest fajne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 26.01.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 PS. NIE jestem feministką Ale lubię patrzeć i myśleć i wychodzi mi, że feministki mają rację... i wcale mnie to nie cieszy, bo oznacza, że daleko jeszcze do normalności Feministki dążą do męskiego stylu życia przerzucając swe obowiązki na barki innych kobiet. Kobieta idąc do pracy odda dziecko do żłobka lub przedszkola innej kobiecie . Te które nie chcą prać , sprzątać i gotować zatrudnią praczki,sprzątaczki i kucharki bo mężczyżni w tych zawodach to rzadkość. Ciekawe kiedy usłyszę jak któraś feministka skorzysta z wywalczonego równouprawnienia i zacznie pracować jako spawacz, murarz-tynkarz, robotnik wywożący ścieki itp . bo raczej marzą im się stanowiska kierowników czy prezesów. Gender to świetny temat zastępczy, by nie pisać o gospodarce , bezrobociu, biedzie, o przekrętach i złodziejstwie rządzących . kobiety zarabiają mniej bo często wykonują mniej płatne prace, są mniej uniwersalne niż mężczyżni, przykładowo: część nie ma prawka, nie podniesie 50 kg, nie wysika się na szczerym polu w zimie , nie da w mordę złodziejowi w sklepie,nie włoży rąk do zimnego czarnego smaru itp,itp. Niższe zarobki są szansą dla kobiet na zdobycie pracy, jaki pracodawca musząc zapłacić tą samą kasę wybierze kobietę a nie faceta. wszelkie prawa typu parytety, zrównanie płac itp działają na nie korzyć kobiet. Wybierając np.kierowników według parytetu zdarzy się że dostaną stanowiska kobiety które się nie nadają i to tylko spowoduje że np.produkcja czy ludzie będą gorzej zarządzani. podobnie było ze stoczniowcami, walczyli jak lwy i związki zawodowe wywalczały im kolejne przywileje , dziś po 30 latach wiadomo że operacja się udała tylko pacjent umarł, są przywileje tylko nie ma stoczni. Kobietom najlepiej może pomóc dobra sytuacja gospodarcza, niskie podatki , wtedy wszędzie jest mnóstwo pracy i popyt na pracownika wymusi zmiany na korzyść dla kobiet a nie politycy złodzieje czy ich pokrętne i złodziejskie prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 26.01.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 to tez niezłe:D https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=OmBBdrg80VM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.01.2014 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Wracając do tematu wątku, znalazłam coś takiego - daje do myślenia ... I o to chodzi - nic na siłę! Masz robić to co chcesz, byle nie szkodzić! I wychodzi na to że na naszym podwórku Owsiak był prekursorem "róbta co chceta" Ps. na razie nie dooglądałem całości, ale obiecuję ... dooglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.01.2014 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Feministki dążą do męskiego stylu życia przerzucając swe obowiązki na barki innych kobiet. Kobieta idąc do pracy odda dziecko do żłobka lub przedszkola innej kobiecie . Te które nie chcą prać , sprzątać i gotować zatrudnią praczki,sprzątaczki i kucharki bo mężczyżni w tych zawodach to rzadkość. Ciekawe kiedy usłyszę jak któraś feministka skorzysta z wywalczonego równouprawnienia i zacznie pracować jako spawacz, murarz-tynkarz, robotnik wywożący ścieki itp . bo raczej marzą im się stanowiska kierowników czy prezesów. Gender to świetny temat zastępczy, by nie pisać o gospodarce , bezrobociu, biedzie, o przekrętach i złodziejstwie rządzących . kobiety zarabiają mniej bo często wykonują mniej płatne prace, są mniej uniwersalne niż mężczyżni, przykładowo: część nie ma prawka, nie podniesie 50 kg, nie wysika się na szczerym polu w zimie , nie da w mordę złodziejowi w sklepie,nie włoży rąk do zimnego czarnego smaru itp,itp. Niższe zarobki są szansą dla kobiet na zdobycie pracy, jaki pracodawca musząc zapłacić tą samą kasę wybierze kobietę a nie faceta. wszelkie prawa typu parytety, zrównanie płac itp działają na nie korzyć kobiet. Wybierając np.kierowników według parytetu zdarzy się że dostaną stanowiska kobiety które się nie nadają i to tylko spowoduje że np.produkcja czy ludzie będą gorzej zarządzani. podobnie było ze stoczniowcami, walczyli jak lwy i związki zawodowe wywalczały im kolejne przywileje , dziś po 30 latach wiadomo że operacja się udała tylko pacjent umarł, są przywileje tylko nie ma stoczni. Kobietom najlepiej może pomóc dobra sytuacja gospodarcza, niskie podatki , wtedy wszędzie jest mnóstwo pracy i popyt na pracownika wymusi zmiany na korzyść dla kobiet a nie politycy złodzieje czy ich pokrętne i złodziejskie prawo. piękny przykład,ze rozmowa o gender jest potrzebna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.01.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Ja się trochę boję Cytata z WP: "24-latka - syna znanego gdyńskiego biznesmena i 41- letniego ochroniarza ugodzono nożem...." Hmmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 26.01.2014 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Aaa.., to tylko świadczy o "ynteligęcjii" dzisiejszego dziennikarstwa!Zresztą dawniej też podobnie było. W Warszawie na odsłonięciu pomnika naszych pilotów też był syn "Żwirko i Wigury"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 26.01.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 -" to się trzeba dogadać - kto się ma dogadać - no ... mężczyźni z kobietami ..chyba ... " to się dogadali piszę o dyskusji Korwina z Glacą oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 26.01.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 I o to chodzi - nic na siłę! Masz robić to co chcesz, byle nie szkodzić! I wychodzi na to że na naszym podwórku Owsiak był prekursorem "róbta co chceta" Ps. na razie nie dooglądałem całości, ale obiecuję ... dooglądam. obejrzyj do końca - autor dochodzi do ciekawych wniosków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 26.01.2014 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 piękny przykład,ze rozmowa o gender jest potrzebna! Jak rozumieć ten komentarz? co chciał poeta napisać? Napisz prosto jak chłopu, który inaczej niż kobiety nie czyta między wierszami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts