dorkaS 27.01.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Siedzą, bo chcą. Jest jeszcze jeden niuans, w Polsce niewystępujący. Często siedzą, bo pensja jednego małżonka w zupełności wystarcza, by utrzymać rodzinę i własny rozwój. Nierzadko nie ograniczają się tylko do zajęć typowo domowych, lecz zajmują się wolontariatem w różnych formach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.01.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 A'propos. mam koleżankę, jest ratownikiem medycznym. Malutka, drobna, po iluś-tam danach czy pasach judo, na maksa wysportowana, swietna zawodowo. Pracuje jako recepcjonistka. Bo w pogotowiu konkurs przegrała z przyuczonym do zawodu osiłkiem. ... bo tam silny facet do noszy potrzebny. I co może zrobić? Nie ważne wykształcenie, nie ważne umiejętności powyżej przeciętnej. Bez parytetu nie rozbierzesz, ten pracodawca powinien iść do sądu, bo oszczędności ze szkodą dla jakości robi. I nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 27.01.2014 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Jagna, no nie chcę Cie straszyć, ale Ty się wyrwałaś z kulturowego stereotypu poprzedniego pokolenia - nie wiem czy to się nie ociera o dżęder yx Zochna, moja ciotka psychxolog, siostra mojej Mamy zresztą, zawsze mówiła, że jestem cytuję:"mutantem genetycznym". Tak mówiła, bo jeszcze wtedy nie używano na to słowa Gender. he he. A te xxsy to dla Ciebie specjalnie zostawiam, jako buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.01.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Jest jeszcze jeden niuans, w Polsce niewystępujący. Często siedzą, bo pensja jednego małżonka w zupełności wystarcza, by utrzymać rodzinę i własny rozwój. Nierzadko nie ograniczają się tylko do zajęć typowo domowych, lecz zajmują się wolontariatem w różnych formach. no, jest to forma chcenia. Widzisz, ja mentalnie bym nie wytrzymała. Zależności finansowej, podstępów żeby kupić bluzkę (tak to sobie wyobrażam ) Świadomości, że mogę zostać na lodzie i co??? Ale są osoby, które sobie z tym radzą. Ba, faceci również. I jeżeli to drugiej strony nie boli, to OK. Ważne, żeby wszyscy byli zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 27.01.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Jagna, no nie chcę Cie straszyć, ale Ty się wyrwałaś z kulturowego stereotypu poprzedniego pokolenia - nie wiem czy to się nie ociera o dżęder będziemy dżeder i dżezi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 27.01.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 no, jest to forma chcenia. Widzisz, ja mentalnie bym nie wytrzymała. Zależności finansowej, podstępów żeby kupić bluzkę (tak to sobie wyobrażam ) Świadomości, że mogę zostać na lodzie i co??? Ale są osoby, które sobie z tym radzą. Ba, faceci również. I jeżeli to drugiej strony nie boli, to OK. Ważne, żeby wszyscy byli zadowoleni Właśnie tak. Ja parę postów wyżej napisałam o ryzyku ekonomicznym i o moich przemyśleniach na podstawie realnych doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.01.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 gzie, ach gdzie, są wasi synowie??? Potrzebuję dla córki Będzie wykształcona, samodzielna i, w razie potrzeby, umiejąca gotować (bo to też się przydaje) W ramach reklamy dodam, że ma domek po babci do remontu .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Wolno im...Chcesz je OGRANICZYĆ?! Adam M. Facetowi, to niby nie wolno być filantropem...A.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 27.01.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 będziemy dżeder i dżezi ;) I nawet dżakuzi też... :lol2:x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 EZS Mój najmłodszy mógłby Twoją Córcię gotowania uczyć! SAM go uczyłem w kuchni... Gender? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 27.01.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 (edytowane) I nawet dżakuzi też... :lol2:x i w dżakuzi mój ma niecałe 3 lata... nie wiem ile córka - ale cv się możemy wymienić sami synowie - gdzie te CÓRy? Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 27.01.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 gzie, ach gdzie, są wasi synowie??? Potrzebuję dla córki Będzie wykształcona, samodzielna i, w razie potrzeby, umiejąca gotować (bo to też się przydaje) W ramach reklamy dodam, że ma domek po babci do remontu .. Mój starszy wiekowo może już by się nadał, ale jego nie polecam, bo on jeszcze walczy. Młodszy lepiej rokuje. Do gotowania się rwie i ja go mooocno w tym wspieram, bo też uważam, że to się w życiu przydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.01.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 no, jest to forma chcenia. Widzisz, ja mentalnie bym nie wytrzymała. O, ja bym to spokojnie mentalnie przełknęła, pod warunkiem nieograniczonego dostępu do konta i czasu dla siebie, of kors Mój mąż jakiś mocno dźęnderowy chyba, bo w ogóle mi tego nie proponuje Mam wrażenie Dorka, że mówicie z Ewą o tym samym - żeby każdy miał prawo i obiektywne/społeczne możliwości robienia tego co mu najbardziej odpowiada - tylko nie wiem dlaczego w pozornej kontr-argumentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 27.01.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 e, nie nadążam z czytaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 27.01.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 e, nie nadążam z czytaniem. A co ja mam powiedzieć? Jeszcze z xxxxami cholernymi walczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 27.01.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Aleśta sie kobity rozdżenderowały! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 27.01.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 A bo ja mam nawyk syntezy a większość ludzi analizy Inaczej mówiąc, ja uogólniam a ludzie przyjmują "pod siebie" i stąd często są nieporozumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 27.01.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Wpisy co pół minuty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.01.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 O, ja bym to spokojnie mentalnie przełknęła, pod warunkiem nieograniczonego dostępu do konta i czasu dla siebie, of kors Mój mąż jakiś mocno dźęnderowy chyba, bo w ogóle mi tego nie proponuje Mam wrażenie Dorka, że mówicie z Ewą o tym samym - żeby każdy miał prawo i obiektywne/społeczne możliwości robienia tego co mu najbardziej odpowiada - tylko nie wiem dlaczego w pozornej kontr-argumentacji Bo ja twierdzę, że większy głos ma biologia, a Ewa, że kultura wychowania Niewątpliwie łączy nas jedno, każda wybrała swoją drogę świadomie I żadnej nie wystarczyłoby tylko pranie skarpet mężowi i robienie obiadków dzieciom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 27.01.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 A bo ja mam nawyk syntezy a większość ludzi analizy Inaczej mówiąc, ja uogólniam a ludzie przyjmują "pod siebie" i stąd często są nieporozumienia Piękne! Pozwolę sobie wykorzystać w życiu prywatnym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts