pzk25 23.01.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Witam serdecznie. Na wstepie, uprzedzam, ze jestem laikiem i bede pisał takim mniej fachowym nazewnictwem . Mam problem z instalacja, a dokładnie dwoma ostatnimi gniazdkami , podłączonymi szeregowo. Dzisiaj podłączyłem pod przedłuzacz bebnowy pompe do centralnego weglowego. sam przedłuzacz podłaczyłem pod ostatnie gniazdko(nr.4) w połaczeniu szeregowym. no i wybiło korek. Raz i drugi raz. Na jednym "esie - B16" jest podłaczonych cztery gniazdka, w tym jedno podwojne. No i najlepsze jest to, ze zrobiłem taki test , podłaczyłem ten sam przedłuzacz z pompa do gniazdka nr.1 (podłaczonego na tym samym esie osobnym kablem ) , nastepnie do gniazdka nr. 2 i w kazdym z tych gniazdek wszystko działało i nie wybijało. nastepnie podłaczyłem do gniazdka nr.3 puszczonego szeregowo od gniazda nr. 2 i wybiło. kolejno pożniej do gniazdka nr. 4 puszczonego szeregowo od gniazda nr. 3 (w podwojnej puszcze) . No i tez wybiło. Pompa pobiera ok. 50W. Najlepsze , ze do gniazdek nr 3 i 4 moge podłączyć wszystko inne np. halogen 500Wat i do gniazdka 4 odkurzacz 1700w i śmiga. Kolejnym testem było podłaczenie tej pompy do innego przedłuzacza , takiego zwykłego. No i nie wybija w zadnym z gniazdek. No i pytanie do forumowiczow , czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć co tam moze być źle ? dla mnie to taka magiczna sytuacja , wrecz "paranienormalna" . P.s. Dodam jeszcze, ze kabel , ktory idzie do gniazda nr. 3 i 4 od gniazdka nr. 2 w 99% nie jest naruszony. a kabelki od gniazdka 3 do 4 tez są ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbich70 24.01.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Ten "korek" co to "wybija" to wyłącznik nadprądowy czy RCD (RCBO)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts