Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja sciany garażowej wewnetrznej

macjar

Recommended Posts

Witam

Chcę docieplić ścianę wewnętrzna miedzy garażem a domem, przymierzam się do wełny, całość zamknąć płyta g-k. Mam pytanie o ruszt chciałbym dać ruszt drewniany, Znalazłem informacje ze taki ruszt jest mocowany na sztywno zarówno w pionie jak i w poziomie, Czy wełna która będzie w ruszcie tez musi ściśle przylegać do ściany czy trzeba dać wentylacje 2cm ?

Wełna będzie grubości 10 cm, ruszt chce wykonać z kantówek 4x10.

W necie znalazłem sprzeczne informacje ze wełnę umieszcza się szczelnie i na nią kładzie paroizolacje i na to płytę g-k, gdzie indziej piszą ze trzeba dać szczelinę wentylacyjna żeby wełna nie chłonęła wilgoci.

Jak poprawnie wykonać docieplenie takiej ściany.

Pozdrawiam

Rockton - Zastosowanie

Niepalne ocieplenie i izolacja akustyczna ścian trójwarstwowych, działowych, osłonowych, ścian o konstrukcji szkieletowej z elewacją z paneli (np. siding, deski), ścian działowych, drewnianych stropów belkowych i podłóg na legarach, poddaszy użytkowych. (dane producenta)

W rozwiązaniach niby pisze ze na zewnątrz tyle ze nie ma nic o tym ze można go na mokro obrabiać

na zewnątrz pod tynk jest frontrock, czyi u mnie zostaje stelaż - drewno i płyta g-k.

Zgadza się ?

Edytowane przez macjar