macjar 24.01.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 WitamChcę docieplić ścianę wewnętrzna miedzy garażem a domem, przymierzam się do wełny, całość zamknąć płyta g-k. Mam pytanie o ruszt chciałbym dać ruszt drewniany, Znalazłem informacje ze taki ruszt jest mocowany na sztywno zarówno w pionie jak i w poziomie, Czy wełna która będzie w ruszcie tez musi ściśle przylegać do ściany czy trzeba dać wentylacje 2cm ?Wełna będzie grubości 10 cm, ruszt chce wykonać z kantówek 4x10.W necie znalazłem sprzeczne informacje ze wełnę umieszcza się szczelnie i na nią kładzie paroizolacje i na to płytę g-k, gdzie indziej piszą ze trzeba dać szczelinę wentylacyjna żeby wełna nie chłonęła wilgoci.Jak poprawnie wykonać docieplenie takiej ściany.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 24.01.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 A dlaczego nie chcesz przykleić styropianu jak na elewacji i zaciągnąć klej na siatce? Płyta GK na ścianie w garażu to chyba taki sobie pomysł, zaczepisz taczką i zrobisz dziurę na wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 24.01.2014 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Przy welnie nie trzeba zostawiac zadnej pustki bo ona sama w sobie jest przepuszczalna. Ale ja bym zrobil jak radzi kolega wyzej, czyli przykleic styropian i zaciagnac klejem na siatce, na pewno Cie to taniej wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macjar 24.01.2014 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 zdecydowałem się na wełnę i niech tak zostanie Czyli można wełnę "ciasno" montować ? i na to dać paroizolacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 24.01.2014 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 paroizolacja chyba na ścianę i dopiero wełna, ale niech wypowiedzą się znawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macjar 24.01.2014 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 ?? zbić posadzkę ?? jak to rozumieć dosłownie ?? czy mam ja skuć do warstwy izolacji posadzki? Mam zakupionego ROCKTON czy on jest elewacyjny tego nie wiem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macjar 24.01.2014 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Rockton - Zastosowanie Niepalne ocieplenie i izolacja akustyczna ścian trójwarstwowych, działowych, osłonowych, ścian o konstrukcji szkieletowej z elewacją z paneli (np. siding, deski), ścian działowych, drewnianych stropów belkowych i podłóg na legarach, poddaszy użytkowych. (dane producenta) W rozwiązaniach niby pisze ze na zewnątrz tyle ze nie ma nic o tym ze można go na mokro obrabiać na zewnątrz pod tynk jest frontrock, czyi u mnie zostaje stelaż - drewno i płyta g-k.Zgadza się ? Edytowane 24 Stycznia 2014 przez macjar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 24.01.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 zdecydowałem się na wełnę i niech tak zostanie Czyli można wełnę "ciasno" montować ? i na to dać paroizolacje ? Rozwiazanie moze drozsze ale dobre, smailo wal welne do sciany, najlepiej uzyc welny w plytach, elewacyjna, ta jest sztywna choc drozsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts