Mariusz2005 24.01.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Witam Problem następujący: fundament ocieplony 5 cm styropianu, potem, siatka, klej i na koniec warstwa dysperbitu do izolacji. Pytanie: czym przykleic do tej ostatniej warstwy płytkę klinkierową. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.01.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 m.in wlasnie dlatego nie robi sie izolacji w tym ukladzie warstw, powinno byc:fundamentbitumiczna izolacja przeciwwodna/przeciwwilgociowaXPSw strefie przycokolowej: siatka z klejem co daje podloze mineralne i do tego klei sie plytke bez problemu W ukladzie warstw jaki masz: klej cementowy na trwale nie zwiaze z bitumicznym podlozem... wiec.... szukanie kleju specjalistycznego pozostaje i robienie prob... albo zerwanie tego bitumu i, wykonanie w. zbrojacej na nowo, uszczelnienie szlamem cementowym i dopiero klejenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Kowalski 03.06.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Witam, najprościej jest zastosować elewacje MATHERMIC. Jest to jedna płyta elewacyjna składająca się z warstwy ociepleniowej (poliuretanowej), wtopiona jest w to (na stałe) warstwa ozdobna - klinkierowa. Nie trzeba się męczyć z montażem kilku warstw. Tylko jedna warstwa. Dwa w jednym.Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 03.06.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Ja miałem findament, izohan, styrodur i do tego przyklejałem płytki kamieniopodobne zwyczajną pianką montażową. Trzyma jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 03.06.2014 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Kolejna, tego - owego, nachalna reklama. Wywalić tego smętnego pana od Mathermicu... odgrzewa stare kotlety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts