nightwalker24 24.01.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 WitamJak w tytule mieszkam w starym domu ze stropem murowanym z cegieł pomiędzy belkami metalowymi (dwuteowniki) ma pytanie do osób które miały podobny problem i jak go rozwiązały. otóż chodzi mi o to jak wykonać posadzkę na tym stropie nie dociążając jej betonem czy dobrym pomysłem może być wykonanie betonu na bazie keramzytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 24.01.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 wylej styrobeton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightwalker24 24.01.2014 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 a to pierwsze słyszę ale sprawdzę co to i z czym się je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teka 24.01.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 a to pierwsze słyszę ale sprawdzę co to i z czym się je tel 600336183 wieruszow(woj lodzkie) 1m3 okolo 50zl czyli 3x taniej niz styropian 7cm styrobetonu odpowiada 5cm styropianu.na to kladziesz plyty osb.granulat styropianowy +cement i woda ot caly pikuś .leje to czesto na stropy drewniane i w starym budownictwie .10razy lzejsze od betonu,pzdr:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nightwalker24 24.01.2014 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 wylać to ja sobie sam wyleję muszę tylko poszukać materiału dobrego i w dobrej cenie. po technologi wykonania wnioskuję że wzmocnić posadzkę trzeba płytami czy można ominąć płyty i na to bezpośrednio można położyć płytki lub panele jaka jest wytrzymałość na ściskanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clean fire 26.01.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Mam pytanie do znawców tematu, może Teka zechce się wypowiedzieć : - Czy te płyty OSB trzeba mocować do podłoża ? - Czy położone "pływająco" nie będą się "bujać" na nierównościach ? w końcu OSB to prasowane wióry drzewne, więc może to pracować pod wpływem np. wilgoci. - Czy taka konstrukcja nadaje się pod płytki?. Słyszałem o sposobie wyrównywania wylewki styrobetonowej tradycyjnym betonem zaraz na drugi dzień po wylaniu styrobetonu. Nie wiem jak grubą warstwą ? - Czy tak się praktykuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts