Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pokój dla prawie 2 latka

zouza

Recommended Posts

asiazett dzięki :* tak po cichu na Ciebie liczyłam ;)

Mam trochę wątpliwość co do tych czarnych dodatków, do czerwonego super, ale z granatem trochę mi się gryzie, poza tym to byłby kolejny kolor w pokoju. Te pudełka nie dają mi spokoju... gdyby były Drona w granacie albo czerwieni byłabym szczęśliwa. Lekmany są też dość ciężkie, jeszcze jak się je załaduje młody zdemoluje nimi pół świata... muszę przemyśleć temat. Może jakaś inna forma miała by coś w tych wymiarach? Bo samemu uszyć chyba odpada...

Lampy fajne, ale jak pisałam wyżej nie wiem czy ten czarny do granatu, poza tym trochę nie ta półka cenowa, zaczynamy już trochę zaciskać budżet i nie chciałabym na lampę wydać chyba więcej niż 300zł.

Dywanik jest o tyle fajny, że to Ikea za jakieś 60zł więc jak młody go zajedzie to bez bólu wyrzucę ;)

W ogóle co do kolorów muszę chyba wziąć kawałek tapety i z tym poprzymierzać, bo na żywo te kolory są inne niż na zdjęciu. Na zdjęciu ta czerwień jest bardziej malinowa, a na żywo taka bardziej czysta, strażacka.

Może faktycznie zrobię białą bazę a potem polatam z kawałkiem tapety za dywanikiem, pudełkami i lampą.

Poza tym widziałam fajne sako w kształcie fotela, idealne do czytania książeczek, ale pokój nie jest z gumy i nie chce go zagracić zwłaszcza, że dojdą jeszcze rowerki, ciężarówki itd.

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przecież na tapecie też masz czarny, więc to chyba nie byłoby nadużycie ;) z resztą wydaje mi się to świetny kolor dla takiego małego dżentelmena :yes: jest wyraźny i łatwy dla zmysłów dziecka, więc ja bym się go nie bała :no:

Też szukałam alternatywy dla drony. Raczej bezskutecznie. Podobno kiedyś były w Jysku w pasujących wymiarach filcowe pojemniki, pewnie droższe, ale gorsza, że w ogóle może ich już nie być. Można też uszyć z grubego filcu, albo z innych materiałów tylko w środku z jakimś usztywnieniem (ja planowałam płyty ze sklejki czy innych drewnopochodnych ;)), ale i tak wyszłoby to "skóra za wyprawkę". Lepiej przykleić na front pudełka wybrany materiał i po kłopocie :D tak mi w każdym razie wyszło z obliczeń ;)

Żyrandole - kwestia otwarta, to byly tylko luźne propozycje, faktycznie nie tanie, ale o zamysł chodzi. Na necie da się znaleźć mnóstwo alternatyw cenowych (kupiłam raz lampę o prawie połowę taniej niż u innego sprzedawcy. A w casto kiedyś kupiłam kinkiet za 1/4 pierwotnej ceny. Nad spocznkkiem z kolei mam kinkiet z wyprzedaży LM za 10 zł! Można?).

powodzenia :bye:

No jak nie ma? Kontury obrazków i koła aut nie są czarne? :rolleyes: W myszce mickey też jest czarny...

Lampa by pasowała, choć taka czarna dla mnie wciąż bardziej (o jeszcze jednym pomyślałam argumencie - jak wybierzesz czarną to może się okazać już docelową na "wielki wieków", bo przy zmianie aranżacji pokoju, taki czarny zwis zawsze będzie na miejscu ;)). I czy nie boisz się 1 żarówki? Te metalowe abażury ograniczają rozpraszanie światła...

Nie chcę Cie namawiać, ani przekonywać, a trochę na to wychodzi :no:. Moje zdanie znasz, a decyzja jest Twoja, a nawet Wasza - sama znasz najlepiej swoje dziecko i wiesz co się nada :yes: Na pewno wyjdzie pięknie :wiggle:

asiazett dzięki za pomoc :) zawsze mam z kim przedyskutować pomysły ;)

Popełniłam w Jysku taką narzutę i nie jestem pewna czy nie przesadzone:

http://cdn4.jysk.com/getimage/web.large/4603000/WEB/1005/

Kolory idealnie tapetowe (kontury są granatowe ;) ), ale nie wiem czy to nie będzie za dużo i czy ten dywanik w pachy pasuje.

Zwariuje...

Z drugiej przy takiej narzucie itd. nie wiem czy bym nie poszła w zupełnie prostą białą lampę żeby nie przegiąć.