Adam626 24.01.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Chcialem mieć drzwi suwane i pozyskałem ofertę na takie. Byłem przekonany że to HSy - czyli przekręcamy wajhę, drzwi podnoszą się 1cm i jadą. Sprzedawca okien poinformował mnie ze ofertował drzwi "zwykłą suwankę" a nie HS. Zwykłą czyli kręcimy wajhę, odciągamy drzwi do siebie(w stronę wnętrza), wyjezdzają na 8cm i jadą. Czy znacie dokładne różnice miedzy HS a suwanką? Warto brać HS? ma być około 4kpln drożej na jednych drzwiach.System Roto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.01.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Użytkowo bez porównania. Ale.. to kwestia tych 4k..Jak duże masz to okno? Adam - wybierz najlepiej taki salon, gdzie jest na ekspozycji i suwanka, i HS i porównaj sam. Wiedze masz odpowiednią - więc nie wiem czemu dostałeś wycenę inną niż chciałes - moze sprzedawca nie chciał Cię przestraszyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 26.01.2014 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Gdy sprzedawca ofertował nie mialem jeszcze świadomości. Już doczytalem na FM i zwykłej suwanki HKS nie chcę. Zobaczymy ile bedzie kosztował HS 240cm x 230cm wysokosci. Z takimi drzwiami mialem do czynienia i chcę tylko HS. nie przemawia do mnie konstrukcja mechanizmu w HKS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 28.01.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Moja mama ma HKS ( kupowany 14 lat temu) ja mam HS. Ponieważ nie znam sie do konca na technicznych różnicach napisze o tych użytkowych. W HS nie ma progu( niektórym on nie przeszkadza) co wg mnie lepiej wpływa na wyglad okna. Ja mam okno 4,5x 2,4- i wg mnie wtedy HS ma sens- trzeba wiedzieć ze profile używane do produkcji HS sa duzo duzo grubsze niz w normalnych oknach ( nie wiem jak w nowych hks ale moja mama ma takie same ramy jak we wszystkich innych oknach) i wg mnie przy tak małym oknie jak ty masz samego profilu ( nie wiem czy alu, pcv czy drewno chcesz) moze byc wiecej niz szyby) nasi znajomi maja dwa nowe HS- jeden na 2 drugi na 3 metry szeroki i tego plastiku u nich jest tak duzo ze psuje to cały wyglad okna. Wiadomo ze każdemu podoba sie cos innego ale HS zdecydowanie do większych otworów sie wg mnie nadają. Natomiast na minus Hks moze byc sam mechanizm- w HS nie ma sie specjalnie co zepsuć ( chyba?) bo jedzie po szynie. U mojej mamy mechanizm zepsuł sie i nie dało sie zamknąć okna. Koszt mechanizmu to koszt 600 zł bez robocizny, przy czym jedna firma powiedziała ze cena jest taka bo jest to juz nie stosowane rozwiazanie ( ten konkretny mechanizm). Wg mnie HS jest fajniejszy- byłabym skłonna nawet dopłacić na twoim miejscu te 4 tys ale moze byłoby dobrze gdybys mogła zobaczyć tego HS na zywo- wtedy zdecydujesz czy ci sie podoba czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.01.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Koktajl - jestem pod wrażeniem Twoich trafnych spostrzeżeń. Takie opinie użytkowników są bardzo cenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 28.01.2014 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Pierwszy raz mnie ktos pochwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piohal 31.01.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Chcialem mieć drzwi suwane i pozyskałem ofertę na takie. Byłem przekonany że to HSy - czyli przekręcamy wajhę, drzwi podnoszą się 1cm i jadą. Sprzedawca okien poinformował mnie ze ofertował drzwi "zwykłą suwankę" a nie HS. Zwykłą czyli kręcimy wajhę, odciągamy drzwi do siebie(w stronę wnętrza), wyjezdzają na 8cm i jadą. Czy znacie dokładne różnice miedzy HS a suwanką? Warto brać HS? ma być około 4kpln drożej na jednych drzwiach. System Roto U mnie hs w tym wymiarze kosztował coś około 9500. Drewno z Pozbud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts