Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...
niedawno kupiliśmy piekarnik marki siemens, sprawuje się ok, jeśli chodzi o miniusy to nie da się precyzyjnie wybrać temperatury (jest pokrętło ręczne), nie sygnalizuje dźwiękowo nagrzania sie piekarnika, z plusów świetne prowadnice teleskopowe (3 poziomy), działają ekstra, szybko się nagrzewa, obudowa jest chłodna tak jak obiecuje producent

• 10 months później...
Ja osobiście polecam sprawdzoną firmę Amica. Kupiliśmy model z wyższej półki z zabezpieczeniami Pro Baby. Mamy dwójkę małych dzieci a ten piekarnik ma m.in zabezpieczenie drzwi przed otwarciem i nie grzejącą się szybę. Dokupiliśmy też dodatkową gwarancję która daje więcej spokoju, całość przez internet na Saturn.pl http://www.saturn.pl/piekarniki-do-zabudowy_piekarniki. Piekarnik był kurierem już następnego dnia. Jest to piekarnik do zabudowy dlatego warto go kupić przed zamówieniem mebli kuchennych aby projektant wiedział jakie miejsce zostawić. Myślę że dobrym pomysłem jest również zakup płyty tej samej firmy aby całość dobrze się prezentowała.

• 1 month później...

Ja polecam Samsung Dual Cook - znajomi mają, my kupujemy taki sam

Piekarnik jest genialny - można piec 2 rzeczy jednocześnie - ile razy na większą imprezę musiałam czekać z ciastem np na piekarnik, bo akurat mięso się piekło.. ://

Koleżanka piecze cały niedzielny obiad (mięso plus np biszkopt) razem i nic nie przenika :)

Piekarnik ma dużo opcji pieczenia, więc mięso czy ziemniaczki wychodzą idealne.. :)

Przy pieczeniu jednej potrawy, drugą komorę można wyłączyć, wiec jest energooszczędny, bo nie nagrzewa całej powierzchni :)

Polecam :)

• 11 months później...
Witam, odgrzeje trochę temat, szukam piekarnika elektrycznego i płyty gazowej do zabudowy o szerokości 50 cm i tu pojawia się problem. O ile szerszą płytę bym jeszcze jakoś wkomponował w blat, to piekarnika który by pasował w taki otwór już nie mogę znaleźć. Jedyne co udało mi się znaleźć w internecie to jakiś zestaw mastercook, jednak nigdzie już go kupić nie można. Wie ktoś może o jakimś piekarniku o szerokości 50cm? Ewentualnie da się jakoś przerobić kuchenkę elektryczno-gazową, tzn zdemontować pokrywę z palnikami, przedłużyć przewody którymi idzie gaz i zamontować ją na blacie? Pytanie może trochę głupie ale nic innego mi do głowy nie przychodzi. Nie wiem czy na tym forum jest zwyczaj witania się, w każdym razie nie znalazłem odpowiedniego wątku.

• 2 weeks później...

My zdecydowaliśmy się na tańszą pralkę. Kosztowała nas niecałe 1000 zł ( marka candy) ale jesteśmy zadowoleni z zakupu. Działa dobrze od 2 lat. Ma wiele programów. Nie wiem czy zdecydowałabym się na pralkę za kilka tysięcy złotych.... Po kilku latach pewnie tak samo zacznie się psuć co ta tańsza. A cena mi tego nie zrekompensuje...

Pralkę kupowałam w sklepie [sPAM]. W porównaniach z innymi zaoferowali dobre ceny, poza tym w sklepie jako jednym z niewielu jest możliwość kupna sprzetu na raty 0%. W innych nie ma takiej opcji.

Edytowane przez Elfir

• 3 weeks później...

Ja aktuanie mam w kuchni piekarnik marki Candy i szczerze powiedziawszy to jestem o wiele bardziej zadowolona z tego nowego niż z poprzedniego innej firmy ( o dziwo piekarnik Candy było o wiele tańszy). Jest to model Candy FPE629A/6WXL

Plusy to :

szybkie nagrzewanie się

świetnie działający termoobieg

wygodne prowadnice

biały kolor, który lepiej pasuje do kuchni