Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Murator 6/2004

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamy z mężem po 26 lat i wlasnie konczymy stawiac poddasze (planowana wprowadzka - pazdziernik - listopad br) no i wlasnie dowiedzielismy sie ze to prawdziwe bohaterstwo stawiac w tym wieku dom :)))) to miłe :)))

a tak poważnie to ogromny wysiłek (mięśni i głowy) ale i ogromna frajda. Zawsze wieczorem przed zbieraniem narzedzi po pracy siadam w salonie w dzwiach na taras i patrze na panorame mojego miasta - i to wystarczy zeby wynagrodzic sobie kilkanascie godzin zwariowanego zachrzanu (np. sama murowalam sciany parteru z YTONGA). Poza tym wrazstają więzi rodzinne (na weselu rodziny moja i męża znała się już doskonale), człowiek nabiera tężyzny fizycznej i dotlenia sie na wolnym powietrzu. Szkoda tylko, ze do konca roku zostało mi tylko 4 dni urlopu :(((

Pozdrówka dla młodych samodzielnie budujących

Agiszonek

Ja również niedawno kupiłam Muratora 6/2004, gratuluje wszystkim młodym "dwudziestoletnim" budującym. Te artykuły mnie trochę pokrzepiły, chociaż z chłopakiem odbiegam od średniej zarobków (bardziej niżej) i mam 23 lata ;).

Ale angażuje się sercem, duchem i rękoma w pracę.

Życzę Wam wszystkim powodzenia i aby szybko marzenia się spełniły ;)

Markus jeśli budujesz choćby i mając 70 na karku, to znak ,że jesteś młodzieniaszek duchem.

:D

Jeśli na "stare lata " człowiek postanawia zrealizować marzenie życia, to chylę przed takimi ludźmi czoła w głębokim ukłonie.

I tu nie chodzi o ilość lat na karku...tylko o siłę brania się za bary z całymi trudnościami.

Są grubi i chudzi... wysocy i niscy.

Są odważni i mniej. Bywają problemy większe i mniejsze.

Są domki i bloki.

I istnieją marzenia.

A te są zawsze.

pozdrawiam ciepluśko