Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Murator 6/2004

Recommended Posts

Ziabo dużo w tym co napisałaś jest życiowej prawdy.

Niektóre sytuacje życiowe sprawiają, że swoje życie odmierzamy nieco inną miarką. Pierwszy raz przerabiałam to kiedy urodziłam dzieci, nie patrzyłam wówczas na siebie jak na 30 ileś tam letnią kobietę ale jako na matkę 2 letniego dziecka, a to zdecydowanie odmładza. :)

Podobnie jest i teraz nie liczę życia od urodzin do urodzin, tylko wg. stanu zaawansowania swojej budowy. Marzenia, ich realizacja i problemy z tym związane łączą ludzi w różnym wieku i w tym tkwi cały urok.

Myślę, że kiedy zamieszkam w swoim domku "na stare lata" to mijający czas będę liczyć od wiosny do wiosny i planować prace ogrodowe a nie wyglądać z okna blokowego mieszkania i się zastanawiać czym wypełnić kolejny dzień.

Gratuluję młodym budującym i podziwiam za odwagę i zdecydowanie. Ja w tym wieku byłam bardzo zielona .....a szkoda

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

'Serce roście patrząc na te czasy..." - nic dodać, nic ująć :lol: Gratulacje dla marzeń, ich twórców i realizatorów! Życzę pięknym dwudziestoletnim, by Wasze wszelkie przeciwności losu poszły sobie na koniec śwata. Albo i dalej!

Hmmm, przyszedł mi pomysl na ankietę....idę do Sondaży :wink:

Maksiu nic straconego, masz szanse załapać się na następny odcinek serialu może będzie.... piękni, młodzi, budujący 30-latkowie :D :wink:

to mam szansę w sierpniu w odcinku "Budujący o jakieś 20 lat za późno,

czyli po czterdziestce też można"

Bardzo dziękuję za ten artykuł. Też jestem jeszcze przez kilka miesięcy dwudziestokulkuletnią - jeszcze niebudującą.

Moje dochody i oszczędności są na poziomie pięknych dwudziestoletnich. Mam działkę i dużo wątpliwości.

Kupuje Muratora regularnie od trzech lat ale czegoś równie optymistycznego jeszcze tam nie znalazłam... no, nie licząc artykułu o budowie Kodiego z Gdyni.

Dziękuję i pozdrawiam

:lol:

Ryby może masz godną polecenia firmę do montazu blachodachówki i ocieplania i wykańczania domu gdzieś z okolic Lubonia w stronę Śremu?

Mam namiary na ekpiy do montażu więźby i położenia dachówki. Jedna jest z Kościana a druga ze Śremu.

Dostałem je z polecenia i ponoć są ok. Ja jeszcze ostatecznie nie zdecydowałem kogo wybiorę więc nie mogę za nich ręczyć.

Natomiast wykończeniówka to dla mnie pieśń przyszłości i tutaj nie mogę pomóc.

Wrzucę Ci wieczorem na priv.

pzdr.

• 1 month później...