Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie kino domowe kupić? Wasze opinie

Recommended Posts

• 10 months później...
  • 3 months później...

Jak się ma minimum 5 tys zł to najlepiej iść do salonu audio-video. Nie do marketu, ale takiego co ma dobrej klasy sprzęt i pokój odsłuchowy. Tam można posłuchać jak gra zestaw, dobrać kolumny i sprzęt uchem.

Może nie jest to tani sposób, ale taki zestaw będzie dawał bardzo dużo przyjemności, a przecież o to chodzi.

Piszę to jako osoba, która przeszła kilka tanich zestawów z marketu i 5 lat temu kupiła zestaw, który do dziś cieszy.

ja kilka lat temu sprawilem sobie taki zestaw:

http://olx.pl/oferta/5kino-domowe-pioneer-vsx-918v-kolunmy-jamo-606-klasa-dvd-dv-410v-CID99-ID6OeCp.html

bezawaryjnie sluzy do dzisiaj, jestem mega zadowolony, no ale audiofillem nie jestem.

Na moje potrzeby - spokojnie daje rade :)

http://pclab.pl/art15865-6.html creative gigaworksy .. już takich nie produkują, sub jest wielki jak dobra pufa ..

przez kompa na telewizor, miodzio .. karta muzyczna bardzo dobrze radzi sobie z od szumianiem.

Bas jest tak potworny, iż szyby w skrzynkówkach chcą wyskoczyć, a meble na parterze hopkają w rytm basu ..

https://www.google.pl/search?q=tonsil+scherzo+200&espv=2&biw=1364&bih=683&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=_KYEVb6wBqvnygO32YDgCQ&ved=0CAYQ_AUoAQ a na co dzień 2 kolumny nasze Polskie z Tonsilu bardzo dobrze dźwięk z dwóch kolumn się rozchodzi, do tego osobne DVD..i kino sobie jest.

Jakie kupić? To proste. Umawiasz się w salonie w sali odsłuchowej. Wybierasz sprzęt do odsłuchu i siedzisz tam do bulu. Potem powinieneś taki odsłuch zrobić jeszcze w domu , bo jednak sale odsłuchowe w salonach maja specjalne konstrukcje. A potem już "tylko" trzeba za to zapłacić. :)

Jesli komuś zalezy tylko na efektownym (czy nawet efekciarskim) kinie, to marketowe zestawy all-in-one spelnia jego oczekiwania.

Jesli ktos ma jednak troche wieksze ambicje i lepszy sluch' to leiej, zeby zalogował się na forum audio, trochę pczytal, zapolowal na starszy' ale lepszej klasy sprzęt.

Audiofile o sprzet dbają :)

Ja zaczałem właśnie od tego kroku. Za 1500 zł skompletowalem sprzet w ienagannym stanie, ktory bije jakoscia dzwieku dużo droższe, nowe zestawy

nie zebym sie czepial... ale zestaw kina domowego dla audiofila i pozniej na nim mp3-ka z usb albo youtube filmy tudziez div-x ogladany....

http://pliki.astrobud.pl/truestory.jpg

jeszcze dodam ze swojej strony... w swoim zestawie mialem DVD tej samej firmy, padl... chcialem zmienic na Blue-Ray - ale jak sie okazalo wtedy, ze blue-ray kosztuje tyle co PS3 :) a PS3 odtwarza BlueRay - to zdecydowalem sie na zakup PS3 i czasami jak mam wolna chwile - mozna sie pobawic w NFS :)

Edytowane przez fighter1983

Najlepiej iść do salonu rozeznać się co i jakie jest. zobaczyć jakie ceny można porównać w necie i wtedy zdecywować co kupić. W necie napewno może być taniej dlatego warto zobaczyć co i jak i kupić, bo kasa zostanie nam w kieszeni

taaa najlepiej w takim stylu to zrobic

https://www.youtube.com/watch?v=c6uoBs8bu3I

Najlepiej zacząć od tego gdzie to wszystko będzie stać i jaki sprzęt będzie pasować.Pomyśleć gdzie pójdą kable.Następnie dokładnie opowiedzieć żonie co gdzie będzie stało i ile to będzie kosztować,potem ile kabli będzie którędy iść, a następnie na drodze konsensusu otworzyć sobie browarka, potem kompa i kupić sobie .. wędkę.

Najlepiej zacząć od tego gdzie to wszystko będzie stać i jaki sprzęt będzie pasować.Pomyśleć gdzie pójdą kable.Następnie dokładnie opowiedzieć żonie co gdzie będzie stało i ile to będzie kosztować,potem ile kabli będzie którędy iść, a następnie na drodze konsensusu otworzyć sobie browarka, potem kompa i kupić sobie .. wędkę.

dlatego taki sprzet trzeba kupowac "za kawalera" :)

bo pozniej mozna powiedziec... no ale kochanie, przeciez tego nie wyrzuce....

:devil:

Głośniki creativa kupiłem pod kompa, już ich nie produkują, kosztowały nie mało bo 1300zł.

Może niskotonowy głośnik można by było poprawić ..

to wysokie tony są ostre jak brzytwa. A do oceny jakości jest np taki utwór

szczególnie dobre jak jeszcze ma kto ocenić zgodność

rzeczywistości z oryginałem.