arjan13 06.05.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Witaj Irekjunior. Widzę, że mieszkamy niedaleko siebie Ja jestem z Jawora czyli około 40 km od Kamiennej Góry. Przymieżam się również do budowania domu Błękitny Świt dokładnie takiego samego co Ty. Z tego względu, że mieszkamy blisko to może byśmy się wymieniali ofertami firm, informacjami itp. ? Rozumię, że projekt masz już zakupiony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekjunior 07.05.2014 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Witaj, Bardzo mnie cieszy fakt, że ktoś z okolicy również wybrał ten projekt. Oczywiście to dobry pomyśl, aby podzielić się informacjami. Jestem teraz 2 dni w Berlinie, ale będę wracał w piątek wieczorem przez Jawor to możemy się nawet spotkać. Tak, kupiłem juz projekt i po adaptacji leży na biurku w starostwie. Czekam na pozwolenie na budowę. Jeżeli nie masz czasu w piątek to pisz co cie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjan13 08.05.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Napisz o której godzinie będziesz w Jaworze ? Może uda nam się spotkać i pogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekjunior 13.05.2014 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 no i jak tam plany ? ja zbieram oferty na okna, ogrzewanie podłogowe + piec kondensacyjny (ew. hybrydowa pompa ciepłą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOCHU-M 16.05.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Fajnie, że szykujecie się już do budowy. Wątek będę dokładnie śledził.Ja planuję ruszyć z budową dopiero za ok 3 lataPrawdopodobnie też zdecyduję się na ten projekt, ale muszę tylko przemyśleć, czy dość znaczna adaptacja nie spowoduje, że korzystniej będzie zrobić projekt indywidualny zbliżony do tego. Irek ile kosztowała Cię adaptacja?Przy indywidualnym projekcie zastanawiam się czy bryły garażu (który chcę żeby był duży) nie postawić jako doklejonej w formie szkieletowej do budynku.Będzie cieplejsza i tańsza w realizacji, a tarasu na dachu garażu i tak nie planuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekjunior 17.05.2014 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 O cenę adaptacji popytaj u lokalnych architektów. Ja mam zapłacić ok 3500zł choć jeszcze nie negocjowaliśmy Za adaptację zapłacę po uzyskaniu pozwolenia na budowę. Dzisiaj idę się dogadać z kierownikiem budowy to podam jego gażę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOCHU-M 17.05.2014 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 O cenę adaptacji popytaj u lokalnych architektów. Ja mam zapłacić ok 3500zł choć jeszcze nie negocjowaliśmy Ja za indywidualny projekt wstępnie dowiadywałem się u znajomego i zapłaciłbym ok. 8 tys., ale kolega ma mi dać namiary na dobrego i taniego architekta/konstruktora i mówi że zmieszczę się w 5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekjunior 04.07.2014 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Uwaga: wystartowałem z humusem. Papiery się uprawomocniły Kierownik budowy chce 1500 zł, też nie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOCHU-M 25.07.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Powodzenia, chętnie będę obserwował postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czerwcowa 29.07.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Witam serdecznie. Dopiero zaczynam na forum, więc od razu przepraszam za wszelakie wpadki. Mam pytanie do p. irekjunior. Cena 3500 jest za samaą adaptacje czy wliczone są tutaj też zmiany w projekcie ? Projekt jest bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekjunior 07.08.2014 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam, Cena 3300 zł po negocjacji jest ceną za dopasowanie projektu do warunków geologicznych, za poszerzenie garażu do dwustanowiskowego, za zlikwidowanie podcienia. Poszerzenie garażu wymagało dodatkowych obliczeń, ze względu na strefę śniegu gdzie mieszkam. Pewnie dlatego tak dużo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czerwcowa 21.08.2014 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Myślę Panie Irku, że to nie jest drogo. Nam mówili, bez żadnych zmian sama adaptacja 2000 zł. A skoro trzeba było robić nowe obliczenia, to raczej w granicach rozsądku te 3300 zł. Tym bardziej, że można spać spokojnie, że ktoś miał nad tym pieczę i wszystko policzył a nie zrobił " na oko". W końcu trzeba szanować prace fachowców. Na marginesie, tak patrzyłam na wątek od początku i jedna forumowiczka wytykała manipulowanie powierzchniami. Uwielbiam takich ekspertów malkontentów, przecież wiadomo co to pow. użytkowa i że garaż chociaż nie jest w pow. użytkowej to wybudować trzeba. Przepraszam za osobiste wycieczki, ale ostatnio ciągle takie "wpisy" spotykam w necie i to mocno mnie irytuje. Ale wracając do tematu, nie obawia się Pan zbytniej przewagi garażu w bryle ? Ma Pan może jakieś rysunki elewacji po poszerzeniu ? Myślałam o garażu gdzie samochód jeden za drugim. Wiem, że to trochę niewygodne, ale nie takie przeciwności się pokonuje w życiu Projekt bardzo mi się podoba. Na razie kontempluję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekjunior 21.08.2014 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Przede wszystkim zapraszam do mojego dziennika budowy, ktory powoli powstaje. Link w mojej stopce. Co do garażu to powiem szczerze, ze potrzebuje tej powierzchni i to przeważa nad wygladem. Niech sobie ludzie patrzą i komentują Za to z drugiej strony będą piękne okna od ogrodu, które wygrywają ! Niedługo wiecej nowycg zdjęć . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekjunior 21.11.2014 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Witam, Przed zimą chciałbym pokazać wam Błękitny Świt w wersji z podwójnym garażem, bez podcienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariunia 09.06.2015 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Witam Irekjunior, ciesze sie bardzo , ze wkoncu znalazlam kogos kto buduje jak my Blekitny swit i dotego jeszcze z prawie takimi samymi zmianami:) , z tymze my zostawiamy podcien i garaz bedzie stal osobno. My rowniez podnieslismy scianke u gory z 72 cm na 100 cm, dlatego jestem bardzo ciekawa jak ten dom bedzie wygladal. Bardzo prosze o jakies dalsze zdjecia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts