przemek9242 26.01.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Witam mam taką dziurę w ścianie jak na załączonym zdjęciu jaki będzie najlepszy sposób na załatanie tego ? Dziura jest już poszerzona i zagruntowana . Lepiej to załatać normalną zaprawą cementowo-wapienną czy gipsem ? Jaka powinna być prawidłowa kolejność prac do załatania dziury ? Dziękuję za odpowiedzi . Link do foto: http://www53.zippyshare.com/v/91641905/file.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 26.01.2014 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 ja bym dal tynk gipsowy kanuaf goldband reczny (nie maszynowy) ewentualnie po kanufie poprawil Seminem (gips szpachlowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lew 76 26.01.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 wydaję mi się że obojętnie co zrobisz to i tak pęknie ,spróbuj wypełnić jakimś tynkiem gipsowym i potem wtop na niego pasek siatki elewacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 26.01.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 "wydaję mi się że obojętnie co zrobisz to i tak pęknie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 26.01.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 "wydaję mi się że obojętnie co zrobisz to i tak pęknie" jest taka szansa ze peknie, przy takim peknieciu widac ze budynek pracuje jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 26.01.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Łatanie tej dziury proponuję zacząć od ankrowania budynku. Jak widać na załączonym obrazku - rozłazi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 26.01.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Łatanie tej dziury proponuję zacząć od ankrowania budynku. Jak widać na załączonym obrazku - rozłazi się albo zburzyć i postawić od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek9242 26.01.2014 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Budynek się rozłaził to fakt było to spowodowane sporym uskokiem na ruchliwej drodze krajowej oddalonej od domu o 50m , gdy przejeżdżała ciężarówka cały budynek się niemiłosiernie trząsł, zostało to po ponad 2 lata temu poprawione i od tego czasu nie pojawiły się żadne nowe pęknięcia ani powiększenia obecnych pęknięć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 26.01.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Witam mam taką dziurę w ścianie jak na załączonym zdjęciu jaki będzie najlepszy sposób na załatanie tego ? Dziura jest już poszerzona i zagruntowana . ....przecież to NIE JEST dziura! to jest problem jak cholera a nie jakas "dziurka"... zalepisz to czymkolwiek - ale na bank trzaśnie... sugeruję ściągnąć kogoś z uprawnieniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts