mrxaoo 26.01.2014 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Z racji końcówki funduszy na wykończeniówkę, wybór padł na drzwi wewnętrzne sosnowe, bezsęczne, z obłogą/okleiną naturalną sosnową. Należy takie drzwi oczywiście wykończyć jakimś lakierem. Ponieważ nigdy tego nie robiłem, a chciałbym, aby było to zrobione "jakoś", pytam tutaj. Jak to najlepiej wykonać? Drzwi wygląda na to, iż są dość gładkie, ale instrukcja każe mimo wszystko je przeszlifować i dopiero malować 2 warstwy lakierów. Wybór padł na lakierobejcę, chemiczną (nie wodną). 1. Chcę mimo wszystko delikatnie przeszlifować drzwi - tylko czym? widziałem takie fajne wełny druciane - typ 00 - w castoramie. 2. Potem lakier rozpuszczalnikowy 1 warstwa pędzelkiem 3. Zmatowienie taką samą wełną drucianą 4. Druga warstwa lakieru - też pędzelkiem. I teraz pytania ile błędów w moim algorytmie i jak go poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 29.01.2014 03:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Witam Stałego Bywalca, Algorytm w Fortranie ? czy programista ?Ja robię tak: drzwi na poziomo, dalej >1) największe "zadry" (pod dłonią) - szlif: papier gradacji 2002) gruntowanie (bejca/lakier) i czekać do wyschnięcia (kłaczki i tak wstaną)3) szlif papierkiem i lakierowanie "żółtym" (określenie uciekło) WĄSKIM wałeczkiem.4) trochę cierpliwości i operacja z drugiej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts