smyku28 27.01.2014 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 witam posiadałem kiedyś budynek 20metrowy zawalił sie dach i odremontowałem 13 i tak stał około 10lat teraz chce rozbudowac go dalej i zrobić tam mieszkanie ale na mapkach nie ma juz ze budynek miał taki wymiar jak to załatwić najprostrzą i najszybsza drogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smyku28 28.01.2014 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 nikt nie miał takiej sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 28.01.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 witam posiadałem kiedyś budynek 20metrowy zawalił sie dach i odremontowałem 13 i tak stał około 10lat teraz chce rozbudowac go dalej i zrobić tam mieszkanie ale na mapkach nie ma juz ze budynek miał taki wymiar jak to załatwić najprostrzą i najszybsza drogą Nie ma najszybszej i najprostszej drogi, bo droga jest tylko jedna - należy uzyskać pozwolenie na budowę ( rozbudowę) budynku i zmianę sposobu jego użytkowania. A zacząć trzeba od geodety, który wykona mapę do celów projektowych przy okazji zinwentaryzuje i zaaktualizuje stan zastany. Póżniej inwentaryzacja architektoniczno-konstrukcyjna budynku istniejącego na podstawie, której zostnie wykonany projekt budowlany rozbudowy obiektu. Trzeba jeszcze uzyskać wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania ( lub uzyskać decyzję o warunkach zabudowy), bo to pozwoli na sprawdzić czy nasz zamysł ( na rozbudowę i zmianę sposobu użytkowania) jest zgodny z prawem miejscowym. I jeszcze trochę latania za warunkami technicznymi mediów. To tak w telegraficznym skrócie. Zawsze jeszcze można wystąpić o rozbiórkę a później o budowę. Ale bez pozwolenia na budowę się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smyku28 29.01.2014 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts