MasterCheat 27.01.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Witam, Ekipa od wylewek zostawiła mi otwór około 95x95 cm nie zalany betonem w miejscu gdzie będzie natrysk. Czy po ułożeniu rur i odpływu liniowego można to zalać takim gotowym betonem z worka (do kupienia w markecie) czy lepiej kupić cement, kruszywo i się bawić w mieszanie? ps. pewnie pytanie bez sensu, ale czy dawać dylatację tylko od ściany, czy też od pozostałej części wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 27.01.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 1. u mnie fachowcy wylewali z worka, te zaprawy z worka, szczególnie jak nie wybierzesz najtańszej są bardzo dobre. ja pod prysznicem mam również podłogówkę, z czego się cieszę bardzo, bo szczególnie na parterze, na podłodze na gruncie mogłoby wystąpić odczucie chłodu. Pamiętaj żeby posadzkę przed przyklejeniem terakoty/gresu odpowiednio zabezpieczyć stosownymi środkami. Ja stosowałem Mapelastic + odpowiednie taśmy w narożniki. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 27.01.2014 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Dzięki. Ułatwi mi to troszkę zadnie W zasadzie to mam już cała łazienkę gotową, nie ma tylko dolnego rzędu płytek na ścianie pod prysznicem, i na podłodze "rzecz jasna" tam gdzie dziura też nie ma. A tak to cała podłogo był pociągnięta przed płytkowaniem, ale akurat sopro, no i taśmy do tego w narożnikach. no i większość ścian na jakąś tam wyskość. A te pod prysznicem tak na ponad 2 metry. Łazianka malutka i prawie wszędzie jakieś źródła wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 28.01.2014 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 jeszcze jedno pytanko w temacie. fugi dawać na ścianie i na podłodze normalne a w narożniki silikon? czy silikon po całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 28.01.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 fugi w miejcsach narażonych na wode-wilgoc najlepiej się spisują epoxydowe i w rogach silikon, silikon po calosci jeszcze z takim czyms się nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts