roman_k 27.01.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Witam, mieszkam w małej wspólnocie mieszkaniowej - 4 mieszkania, chcę wymienić grzejniki na nowe żeliwne. dodam że nie mam liczników ciepła, wspólnota otrzymuje jeden rachunek i dzieli na 4 mieszkania, nie mamy też zarządu ani firmy administrującej, nie mamy też dokumentów które wskazywałyby jaka powinna być moc grzejników. Sam obliczyłem jaka powinna być dla mojego mieszkania. Czy jeśli zamontuję grzejniki z mniejszą mocą niż wychodzi z obliczeń dla powierzchni mojego mieszkania to narażę wspólnotę na wyższe opłaty za C.O? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 27.01.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Nie, będziesz miał po prostu zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_k 27.01.2014 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 ok, dzięki za odpowiedź. Nie zależy mi na wysokich temperaturach w mieszkaniu, ale najważniejsze żebym nie narażał wspólnoty na koszty dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 27.01.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 ok, dzięki za odpowiedź. Nie zależy mi na wysokich temperaturach w mieszkaniu, ale najważniejsze żebym nie narażał wspólnoty na koszty dzięki! To dlaczego przy obecnych grzejnikach po prostu nie ograniczysz temp zaworami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_k 28.01.2014 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 obecne grzejniki są stare i miałem z nimi już kilka awarii. Chcę wymienić na nowe żeliwne ale z mniejszą ilością żeberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.01.2014 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 obecne grzejniki są stare i miałem z nimi już kilka awarii. Chcę wymienić na nowe żeliwne ale z mniejszą ilością żeberek w obecnych czasach żeliwna to tylko wanna (drogo, ale wyznacznik luksusu) - pomyśl o innych grzejnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReefKru 28.01.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 w obecnych czasach żeliwna to tylko wanna (drogo, ale wyznacznik luksusu) - pomyśl o innych grzejnikach Nie tylko wanna http://vetto.eu/grzejniki-zeliwne-retro45-modeli-c-9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 28.01.2014 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 No do wungla jak znalazł - i to jest wyznacznik luksusu - żeliwo+wungiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ReefKru 28.01.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 (edytowane) No do wungla jak znalazł - i to jest wyznacznik luksusu - żeliwo+wungiel salonem mogę się pochwalić, kotłownią nie muszę, merca przed chałpę a za chałpą wychodek a tak żeby nie offtopować myślę że żeliwniaki wrócą kiedyś do łask nawet ze względu na ich ciekawy dizajn, jak naród się wzbogaci Edytowane 28 Stycznia 2014 przez ReefKru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_k 28.01.2014 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 ja chcę kupić takie grzejniki http://klimosz.pl/styl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 29.01.2014 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 cham zawsze chamem Czy są jakieś cechy dyskwalifikujące grzejniki żeliwne?? Może jakiś przykład ,argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 29.01.2014 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 W Polsce zostało jeszcze klikaset tyś mieszkań grzanych węglem centralnie poprzez elektrociepłownie, oczywiście w blokach stare żeliwne grzejniki, jedyne co tam remontowali to wymiana głowic na termostatyczne, i jakoś nikt nie narzeka na komfort, raczej każdy chwali bezosobowość i bezawaryjność, i na mój gust jeszcze klikanaście latek upłynie nim coś tam będą poprawiać i temu się nie dziwię, i tak bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 29.01.2014 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Odniosłem się do poziomu dyskusji a co do meritum Argumenty ??? nie ma jednoznacznych - zależy co chcemy osiągnąć i co kto lubi jeśli lubimy stałą temp w domu 24h to nie ma przeciwwskazań do żeliwniaków, duża bezwładność to zaleta w wielu sytuacjach, a i walory estetyczne mamy różne, cena też gra rolę w wielu przypadkach jak i temperatura zasilania i rodzaj źródła takie argumenty tyczą nie tylko grzejników, ale wszystkich systemów - tu nie ma jednoznacznej, ortodoksyjnej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts