Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najgłupsze pomysły projektantów

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Uśmiałam się:) słup w garażu jest czymś tak absurdalnym, że aż trudno mi uwierzyć, że architektowi nie wstyd było go tam umieścić:)

Jeśli to garaż jedno stanowiskowy to i owszem ale jeśli dwu to czemu się dziwisz? Czasem choć nie zawsze prawie 7m rozpiętości stropu cięzko jest spiąć bez podpory. Nie wiemy nic o konstrukcji budynku:)

W moim projekcie wejście do łazienki na parterze umieszczono pod górnym biegiem schodów. niby wysokość taka, że drzwi się zmieszczą, ale krok dalej już się wali głową w beton (dół schodów). Trzeba było pokombinować na etapie adaptacji projektu i potem na etapie budowy jeszcze raz. Nazwy pracowni i projektu nie podam, choć wstydzić się powinni.

Najgłupsze pomysły projektantów? heh... najgłupsze pomysły to mają inwestorzy !!! mój sąsiad tak przeprojektował okno w kuchni że jak mu wymurowali okazało się że parapet ma na wysokości kolan buahahahaha.... a w przedpokoju wymyślił szafę wnękową jednak zapomniał że po drugiej stronie ma łazienkę, geberit razem z kiblem wylądował mu w tejże szafie buahahaha bo inaczej musiałby okrakiem przeskakiwać kibelek żeby wejsć pod prysznic. I to koleś po Politechnice Wrocławskiej :rotfl: hehe....

Bo jak się rysuje w 2d to takie cuda się zdarzają .. a autodziad lubi i sprzyja oszukiwaniu samego siebie

ja używam do rysowania / modelowania solid edga 3d i widzę co narysowane .. mogę zmierzyć różne rzeczy

ile miejsca itp.

bo inaczej musiałby okrakiem przeskakiwać kibelek żeby wejsć pod prysznic. I to koleś po Politechnice Wrocławskiej hehe....

Czy inaczej jest na innych ? studia to nie czas na maglowanie studnetów na zajęciach .. to nauczenie ich samodzielności w myśleniu.

Technikum miałem więcej godzin projektowania na kompie niż goście na studiach .. dużo więcej stąd po szkole mechanicznej miałem pracę w biurze przy technologi czy kreśleniu .. cóż koledzy co byli po liceum no ni wciuba nic trochę autodziada na studiach i tyle ..

Edytowane przez מרכבה