lovol 28.01.2014 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Witam Planuje przeprowadzić pod płytą fundamentową rurę osłonową z rur kanalizacyjnych 75mm żeby później wodociągi mogły przełożyć licznik ze studzienki? Dołączam zdjęcie z projektu przyłącza wodociągowego dla całej ulicy który był robiony kilka lat temu do budowy sieci. Na mapce z zagospodarowaniem w projekcie domu mam narysowaną linie od studzienki do ściany domu i nic więcej w projekcie nie ma wiec zastanawiam się gdzie mogę wyprowadzić rurę osłonowa z pod płyty. Czy może być to punkt 2 i 3 czy musi być to raczej 1? Mam nadzieje ze ktoś jest w stanie mi pomóc. Nie umie nigdzie znaleźć odpowiedzi a w wodociągach mówią ze to powinno być w projekcie i oni nie wiedza a nie chciałbym żeby później były jakieś problemy z przełożeniem licznika jak płyta będzie już wylana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 28.01.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Witam Planuje przeprowadzić pod płytą fundamentową rurę osłonową z rur kanalizacyjnych 75mm żeby później wodociągi mogły przełożyć licznik ze studzienki? Dołączam zdjęcie z projektu przyłącza wodociągowego dla całej ulicy który był robiony kilka lat temu do budowy sieci. [ATTACH=CONFIG]238253[/ATTACH] Na mapce z zagospodarowaniem w projekcie domu mam narysowaną linie od studzienki do ściany domu i nic więcej w projekcie nie ma wiec zastanawiam się gdzie mogę wyprowadzić rurę osłonowa z pod płyty. Czy może być to punkt 2 i 3 czy musi być to raczej 1? [ATTACH=CONFIG]238242[/ATTACH] Mam nadzieje ze ktoś jest w stanie mi pomóc. Nie umie nigdzie znaleźć odpowiedzi a w wodociągach mówią ze to powinno być w projekcie i oni nie wiedza a nie chciałbym żeby później były jakieś problemy z przełożeniem licznika jak płyta będzie już wylana. Wyprowadz rure oslonowa tam gdzie chcesz miec wejscie wody? Jakies pomieszczenie techniczne zgaduje. Licznika Ci nie beda przeciagc ta rura oslonowa przeciez. Odkreca w studzience, zaloza na jakas rure w domu. Ktoredy ta rura bedzie szla ze studzienki do domu, temu liczniku raczej nie przeszkadza. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts