ryto 28.01.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Witam wszystkich i liczę na Waszą pomoc, mam bardzo pilną sprawę. Właśnie jestem na etapie zamawiania mebli kuchennych, w związku z tym na dniach potrzebuję zakupic lodówkę do zabudowy. Wybór bardzo ograniczony ze względu na gabaryty (wysokość do 145cm), do wyboru: 1. Electrolux ENN2401AOW 2. Gorenje RKI 4151 AW Obie funkcjonalnie chyba zbliżone (patrząc po zdjęciach), electrolux jest trochę lepszy na papierze (trochę pojemniejszy i ciszej pracuje: 34db do 39db w Gorenje). Ale wiadomo, papier przyjmie wszystko. Mam natomiast nietypowe pytanie w związku z... drzwiami do lodówki electrolux. Otóż wyczytałem, że w przypadku lodówek wolnostojących electroluxa po zamknięciu drzwi lodówka "wyrównuje ciśnienie", w związku z tym ponowne otwarcie drzwi w odstępie kilku sekund jest bardzo trudne - drzwi zasysają się i trzeba szarpać, żeby otworzyć. Nie mam zamiaru szarpać się z lodówką! Czy tak samo jest w przypadku modeli tej firmy do zabudowy? (chodzi o Electroluxa, w Gorenje ten problem chyba nie występuje) Czy ktoś ma model elctroluxa do zabudowy i może potwierdzić/zanegować te "rewelacje" z zasysającymi się drzwiami? Dla mnie to dosyć niewygodne, nie chcę szarpnąć i urwać uchwytu... Pilnie proszę o pomoc! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 29.01.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Powiem tak....bez zastanowienia bierz Eluxa.kwestia zasysania drzwi bodaj dotyczy tylko lodówek z wymuszonym obiegiem powietrza / no-frost więc tego modelu nie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryto 30.01.2014 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Dziękuję za odpowiedź. Tak, najprawdopodobniej zdecyduję się na electroluxa. O lodówkach gorenje jest niewiele informacji w necie, a te, ktore są, nie napawają mnie optymizmem...Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts