Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja mieszkania 58 mkw

kaczi44

Recommended Posts

Witajcie serdecznie,

od kilku tygodni zajmuje się projektem swojego mieszkania, które odbieram pod koniec roku. Proszę Was o poradę, czy nic nie stoi na przeszkodzie, abym mógł przeprojektować łazienkę w sypialni, oraz kuchnie tak jak na załączonych aranżacjach. Pierwszy załącznik to projekt techniczny mieszkania od dewelopera, natomiast pozostałe załączniki to mój pomysł na mieszkanie.

Proszę Was także o poradę czy może ogólnie byście coś zmienili w rozkładzie mieszkania.

Rzut techniczny.jpgProjekt.jpg1.jpg2.jpg3.jpg

Nigdy nie będziecie mieć gości którzy będą chcieli skorzystać z łazienki ? będzie tylko dostęp od sypialni?

Mieszkania nie urządza się pod gości tylko pod siebie. Jeżeli zdarzy się tak, że ktoś z gości będzie musiał skorzystać z łazienki, to przecież nic się nie stanie gdy przejdzie przez sypialnię gospodarzy.

Witajcie ponownie,

dziękuje Wszystkim za zainteresowanie moim tematem :)

Co do łazienki, to w pierwszych projektach mieszkania drzwi do niej dałem od strony przedpokoju, tak jak jest w projekcie "kinka". Koncepcja zmieniła się po uwadze mojego znajomego, który jest architektem i przekazał mi, że obecnie nie robi się tak, iż wchodząc do mieszkania na wprost mamy jakie kol wiek drzwi. Więc zostawię drzwi do łazienki od strony sypialni. Co do kwestii gości to tak jak napisała "kinka" toaleta między innymi dla gości jest przy samym wejściu do mieszkania, w tej toalecie umieściłem też pralkę, którą zabuduje szafkami po sam sufit. Najbardziej martwi mnie to czy w łazience od strony sypialni będę mógł dać muszlę i prysznic tak jak w przedstawionym projekcie, czy wszystko będzie musiało zostać tak jak zaaranżował deweloper, ale to pewnie się dowiem dopiero po odebraniu mieszkania i wkroczeniu fachowców od sanitarki.

Jutro przedstawię Wam mój najnowszy projekt ze zmienionym korytarzem, kuchnią i salonem :)

Edytowane przez kaczi44

Przecież tutaj jest wc zaraz przy wejściu.

Hmm... Lenaborys pisała o łazience, a nie o WC, i moja odpowiedź odnosiła się do korzystania przez gości z łazienki, a nie z WC.

toaleta między innymi dla gości jest przy samym wejściu do mieszkania, w tej toalecie umieściłem też pralkę, którą zabuduje szafkami po sam sufit. :)

Rozważyłabym umieszczenie pralki jednak w łazience, nie w WC.

Pralka w WC oznacza, że brudne ubrania, pościel i ręczniki z łazienki i garderoby trzeba będzie nosić do WC, a potem wędrować z tym z powrotem do łazienki aby pranie rozwiesić i wysuszyć. Trochę to uciążliwe.

Edytowane przez Margulka