Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Spękania pod parapetem

Recommended Posts

Chciałbym się poradzić co zrobić z drobnymi spękaniami pod parapetem.

Budynek jest ocieplony, zaciągnięty klejem i zagruntowany. Tynk będzie nakładany w tym roku.

W kilku miejscach zauważyłem kilkucentymetrowe spękania pod parapetem i chciałbym się zapytać czy będzie się je dało naprawić przez położeniem tynku silikonowego?

Zdjęcia spękań w załączniku.

Co ciekawe spękania pojawiły się na 3 parapetach z 12.

pekniecie1.JPG

pekniecie2.JPG

pekniecie3.JPG

Chciałbym się poradzić co zrobić z drobnymi spękaniami pod parapetem.

Budynek jest ocieplony, zaciągnięty klejem i zagruntowany. Tynk będzie nakładany w tym roku.

W kilku miejscach zauważyłem kilkucentymetrowe spękania pod parapetem i chciałbym się zapytać czy będzie się je dało naprawić przez położeniem tynku silikonowego?

Zdjęcia spękań w załączniku.

Co ciekawe spękania pojawiły się na 3 parapetach z 12.

Problem z warstwą zbrojącą.

Brak siatki diagonalnej?

Problem z warstwą zbrojącą.

Brak siatki diagonalnej?

Dziękuję za informację. Też tak myślałem ale na ostatnim zdjęciu widać wystający kawałek siatki. Wykonawca przed pracami mówił, że wszystkie miejsca będą zaklejone diagonalną siatką. Zweryfikuję to jeszcze z nim.

Chciałbym jeszcze zapytać czy przed położeniem tynku będzie się to dało w miarę łatwo poprawić? Nie chciałbym tego tak zostawić.