Pa_____us 29.01.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Witam Otóż od strony zawiasów mam bardzo nieszczelne okno. Wieje w środkowej części. Załączam foto http://zapodaj.net/ad8871836f372.jpg.html jest to jedyny mechanizm w tej części, w której wieje najbardziej, więc podejrzewam, że regulacji należy dokonać właśnie na nim. Dodam, że przejrzałem już forum, google, yt etc i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu Uszczelka wygląda na ok. Dodam, że wieje dość mocno, jakby okno było uchylone w tym miejscu. Po dociśnięciu ręką okna jest ok. Nie dochodzi do końca i bardzo lekko się zamyka/otwiera Bardzo proszę o pomoc, chciałbym ten problem rozwiązać sam, bez potrzeby wyadawania złotówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.01.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Oj wydałbyś jeszcze parę chwil ze swojego czasostanu na poprawkę tego zdjęcia, bo jakoś wytężam wzrok by rozszyfrować to co widzę. Jak to mówią - kiepskiej baletnicy to i rąbek u spódnicy..." i marudzę zamiast napisać co myślę: na ile widze, to elementy są przesunięte względem siebie o jakieś 2cm - a nie powinny. Także - albo trzeba podnieść skrzydło (tylko to nierealne by tyle opadło) albo - bardziej - odkręcić jeden z elementów i przesunąc tak, by celował w środek drugiego. Tylko że ja się nie znam - zapukaj do IVO - będzie wiedział ponad wszelką wątpliwość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 30.01.2014 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 To jedna z wersji docisku dowrębowego. Żeby poprawnie działała oba elementy muszą być na tej samej wysokości, tak jak jest teraz może powodować nawet odpychanie skrzydła przez docisk i większy przewiew. Żeby tego typu dociski (czyli wszelkie dowrębowe) spełniały swoją rolę to poza oczywiście poprawnym ustawieniem obu elementów docisku względem siebie skrzydło musi poprawnie zachodzić na ościeżnicę i być poprawnie wyszklone po stronie zawiasów a z tym ma problem pewnie z połowa producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pa_____us 30.01.2014 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Otóż zerknąłem na drugie okno, i w drugim (jest szczelne) ta część docisku, która znajduję się na ramie jest powyżej tej z okna - odwrotnie niż na zdjęciu. Widzę, że obie części docisku przymocowane są wkrętami odpowiednio w ramę jak i "okno". Którą część należy opuścić/podnieść, tą z ramy czy z okna? Oraz czy to montuje się tak na hmm wkręty? Jakim cudem w ogóle okno się zamyka (a drugie jest szczelne) jeśli te środkowe dociski (obie części w dwóch przypadkach) na siebie w ogóle nie zachodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 31.01.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Z opisu wynika, że okno(-a) wymaga raczej naprawy niż "regulacji". Co więcej to drugie może być w gorszej kondycji niż pierwsze, bo przekręcenie docisku tu raczej nie pomoże. Moim zdaniem nie obędzie się bez lekarza na miejscu wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts