waldisobon 29.01.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2014 Mam umywalkę do osadzenia na blacie.Niestety - od strony wejścia do łazienki spód umywalki jest bardzo nierówny... Kombinuję, czy nie "splanować" całości o te kilka milimetrów aby przylegała. Możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 30.01.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Mam umywalkę do osadzenia na blacie. Niestety - od strony wejścia do łazienki spód umywalki jest bardzo nierówny... Kombinuję, czy nie "splanować" całości o te kilka milimetrów aby przylegała. Możliwe? Myślę że wykonalne, wszak szkło i np. granit da się bez problemu szlifować. Nie wiem tylko czy wykonalne w domu. Ale - przecież umywalkę nablatową i tak zazwyczaj uszczelnia się silikonem - czy wałek z silkonu nie zamaskuje nierówności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldisobon 30.01.2014 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 No właśnie w "starej" łazience miałem umywalkę praktycznie dobrze przylegającą. Więc dałem 2 cm od krawędzi otoczkę z silikonu, nałożyłem i raz, że uszczelnione, dwa, że ładniej wygląda bez tego silikonu między blatem a ceramiką, trzy, że nie trzeba się martwić, że za jakiś czas silikon zżółknie czy coś w ten deseń i trzeba będzie wymienić (nie lubię, babranina taka). Jak nie wymyślę nic lepszego to zostanie silikon ;-( Swoją drogą - Deante to niezły krzywulec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 05.02.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Zdecydowanie trzeba wypełnić połączenie silikonem. Bez tego ściekająca woda (nikt nie myje rąk idealnie w misce) będzie moczyła blat szafki, który będzie puchł a następnie może Ci zgnić lub dostaną się tam jakieś grzyby - finał = wyrzucenie szafki pod umywalkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 07.02.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Ze szlifowaniem będzie kłopot . Pozostaje silikon w kolorze umywalki lub blatu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts