Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj andariel :)

Nie zaglądałam do dziennika ponieważ od czerwca mieliśmy przestój. Niezamierzonyhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0sad.gif

Rozstaliśmy się, ponieważ panowie znaleźli chyba lepszą ofertę i przestali się pojawiać u nas:bash:

Na szczęście znaleźliśmy nową załogę, ale z racji terminów mogli zacząć dopiero pod koniec września. Właśnie zbieram się do uzupełnienia zaległości.

Czy ta cała roślinność, którą widać będzie zachowana? Chyba nie, bo jak oglądałam Wasze zdjęcia z rozbiórki, to nie widziałam krzaczunów ale z drugiej strony to była zima :D

Ech... Nie udało się zachować dwóch starych drzew owocowych, które rosły po lewej stronie domu (patrząc od frontu:)) Gdy rozebraliśmy dom okazało się, że tylko lewą stroną może na działkę wjechać ciężki sprzęt, inaczej mógłby wpaść do dziury, która została po wygrzebaniu fundamentów:eek:

Przy płocie natomiast rosły bzy, a te rosną i rozmnażają się szybko, więc nie będzie problemu:) Zresztą po prawej cały bzowy zagajniczek się zachował:D

Ach, cudownie :) Bzy być muszą. Zawsze marzyłam, że jeśli będę miała kiedyś dom, to posadzę bzy i jaśmin :) Dobrze, że chociaż bzy ocalały :) Uzupełniaj zatem :)

Witaj ;)

Cieszę się, że już ruszyliście i oby obecna ekipa sprawdziła się na 100% :) Obserwuję sobie Wasze poczynania i życzę powodzenia :D

Ciekawa tylko jestem, jak skończyła się akcja z wcześniejszą ekipą z rozładowywaniem stali... bo w końcu nie napisałaś co z tego wynikło. Zrobił co trzeba czy robił jeszcze jakieś problemy? Swoją drogą, trzeba mieć tupet, żeby żądać dodatkowej kasy za rozładowanie własnego zamówienia, a potem jeszcze odwalić taką manianę i zejść z placu budowy w środku robót...

Witaj Iscra :)

Cóż... dostali kasę za rozładunek, a potem odbyła się kolejna rozmowa z cyklu "prosimy o takich rzeczach informować wcześniej":bash:

Zapłaciliśmy dla świętego spokoju, żeby transport nie odjechał. Z perspektywy czasu widzę, że to był kolejny raz kiedy powinna nam się była zapalić lampka kontrolna, bo podobnych akcji było więcej, ale byliśmy wtedy jeszcze naiwni...:(

Dziś już trochę inaczej patrzę na to.. Tacy ludzie jak nasz poprzedni Wykonawca psują opinię uczciwym ludziom z branży, niestety.

Mam nadzieję, że teraz już dobrniemy do szczęśliwego zakończenia:)

• 3 weeks później...
  • 8 months później...
  • 4 months później...