Rodmano 30.01.2014 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Witam, Czy ktoś z koleżanek lub kolegów ma u siebie lub widział u kogoś? Jak to się sprawdza,utrzymuje w czystości,ogólnie użytkuje?Żona wymarzyła sobie,że chce mieć okna dębowe,ale nie lakierowane,tylko właśnie olejowane bezbarwnie, a do tego szczotkowane.Dostałem próbkę od producenta i powiem,że wygląda to super,ale zastanawia mnie użytkowanie takich okien. Proszę o przemyślenia i ewentualne podpowiedzi czy warto iść w ten temat. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.01.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Widziałem takie okno gdzieś na targach ale zdaje się, że sosnowe. Wyglądało świetnie ale nie wyobrażam sobie czyszczenia tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.01.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Tak jak ja nie wyobrażam sobie szczotkowanego okna z dębu. Nie widziałem, ale na moją wyobraźnię to katorżnicza praca. Sosna bez problemu da się tak obrobić, ale twardy dąb? Jak z niego wydłubać "miękkie słoje"? Edit: masz zdjęcie jak to wygląda? Nie bądź taki i się podziel Edytowane 30 Stycznia 2014 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 30.01.2014 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Tak jak ja nie wyobrażam sobie szczotkowanego okna z dębu. Nie widziałem, ale na moją wyobraźnię to katorżnicza praca. Sosna bez problemu da się tak obrobić, ale twardy dąb? Jak z niego wydłubać "miękkie słoje"? Edit: masz zdjęcie jak to wygląda? Nie bądź taki i się podziel Na szybko zrobione teraz komórką. Nie oddaje do końca moim zdaniem rzeczywistego wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.01.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 śliczne ale....ale jak to myć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 30.01.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Karcher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 30.01.2014 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 śliczne ale....ale jak to myć ? W moim przypadku okna szczotkowane i olejowane bedą tylko od wewnątrz,a od zewnątrz raczej nakładka aluminiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 30.01.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Palisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 30.01.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 W moim przypadku okna szczotkowane i olejowane bedą tylko od wewnątrz,a od zewnątrz raczej nakładka aluminiowa. Bardzo dobre rozwiązanie. Jeśli drewno ma być olejowane i użytkowane na zewnatrz to co roku musi być olejowane zwykle na wiosnę. Jak ktoś lubi tak sobie popracować to szerokiej drogi ale można wezwać ekipę za określoną sumkę. W sumie jak się ma taras olejowany to i okna czy drzwi też machną. Myje się o`k - bez paniki. Po tłustym schodzi brud lepiej niż po szorstkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 30.01.2014 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Palisz? Nie i nikt całe szczęscie w rodzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 30.01.2014 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 No jestem bardzo ciekawy jak to będzie się użytkowało. Żona mysli jeszcze nad oknami dębowymi,barwionymi na orzecha. Musze poprosić o próbkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts