Marrek 18.05.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Witam, własnie kupiłem działkę budowlaną. Działka leży w drugiej linii zabudowy, czyli dojazd jest przez drogę wydzieloną na zasadzie służebności z działki położonej przed moją. Wszystko fajnie, ale coś mi się ostatnio o uszy obiło, że np. wodociągi nie przeprowadzają podłaczenia wodno-kanalizacyjnego przez teren prywatny. Jak to jest naprawdę? Czy wydzielona w akcie notarialnym służebność ma tu jakieś znaczenie? Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 18.05.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 ma kluczowe znaczenie, na podstawie tej służebności możesz układać wszystkie przyłącza. Sprawdź tylko czy masz służebność na wszytkie działki przez, które będą przechodzić media, u nas niby wszystko było a jak zaczęliśmy załatwiać to okazało się że linia energetyczna przetnie na odcinku 2 m działkę sąsiada i znowu musieliśmy biegać do notariusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marrek 18.05.2004 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 i elegancko przebiega ona tak, jak trzeba. Dziękuję za bardzo pocieszającą odpowiedź. Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts