KPO1 30.01.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Miałam nie zakładać wątku, ale.......... za każdym razem zastanawiam się komu mam zadać pytanie........ Pozwolenia załatwione, na wiosnę ruszamy. Będziemy starać się robić jak najwięcej sami.... Mam nadzieję, że pomożecie mi w moich dylematach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 30.01.2014 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Mam mętlik w głowie.........mianowicie...... W starym domku mieliśmy białe okna i rolety zewnętrzne w kol. orzechu i firany. Teraz chcemy okna i rolety antracytowe. Dziś trafiliśmy do pana, który ma nam zrobić wycenę i on zwrócił uwagę, że przy dużych oknach doradza jasne rolety, ponieważ po zasunięciu jest ciemno w domu. ......Fakt - nasze rolety dawały dodatkowe wrażenie ciemności, ale firanki rozjaśniały okno. Rodzice nie używają firan, ale mają białe rolety, które zlewają się z kolorem ścian i okien. Nie ma wrażenia ciemnicy. Oszaleje chyba...... Białe rolety z zewnątrz nie podobają mi się i tego jestem pewna. Ale jeżeli w salonie, praktycznie dwie ściany damy z okien, to czy przy zasunięciu wieczorem nie będzie ciemnicy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia-goja 30.01.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 witam sie u Ciebie jesli chodzi o rolety to przeciez jak zaslonisz to i tak jest ciemno wiec co za ronica jaki maja kolor od wewnatrz...? ja mam od wewnatrz i od zewnatrz czekoladowe i jest git. Poza tym wszystko co biale z czasem albo zolknie albo sie brudzi Ja mam dach antracytowy ale okna i rolety w kolorze DĄB BAGIENNY Antracytowe niekoniecznie bo tak smutno wygladaja, widzialam w kilku doach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 30.01.2014 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 witam sie u Ciebie jesli chodzi o rolety to przeciez jak zaslonisz to i tak jest ciemno wiec co za ronica jaki maja kolor od wewnatrz...? Chodzi mi o to, że gdy dwie ściany w pokoju w 95% składają się z okien, to po zasłonięciu będzie wrażenie,że są one czarne (brązowe - w zależności od koloru rolet) . Z własnego doświadczenia wiem, że zimą zasłaniamy rolety już ok. godz. 16. Nie ma problemu gdy mamy zasłony, firany i możemy zasłonić okna. Jednak nie chciałabym zasłaniać tak dużych okien i niszczyć zamierzony efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalek 30.01.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 My też mamy dwie ściany w oknach 5 i 4 metry i ciemne rolety! I absolutnie nie ma wrażenia cíemności! Dobre oświetlenie daje wtedy efekt co do firan i zasłon- na początku mówiłam, że na pewno nie dam tam nic bo szkoda psuć takiego widoku-mamy za oknami las. Ale po pół roku mieszkania uznałam, że jednak musza być! Zawiesiliśmy po bokach zasłony a na każdym słupie dzielącym okno kawałek gładkiej białej firanki! Efekt przerósł nasze oczekiwania. W domu jest przytulniej i cieplej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 30.01.2014 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Dziekuje za sprowadzenie na ziemie:lol2::lol2: Mąż tez mowil, ze nie widzi problemu. Ale wiecie jakto jest...... Jak bedzie bardzo mi to przeszkadzac, to pomysle o zaslonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalek 30.01.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Zrobiła bym zdjęcie swoich okien ,ale nie umię wklejać zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 30.01.2014 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Dzieki bardzo:D niestety tez nie wiem jak wstawiac zdjęcia. Moze podpowiecie też jak wstawiać pod postem link do swojego watku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia-goja 30.01.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 ja mam okna w salonie duze a wyjscie na balkon mam szerokosci 3,5 metra i mam rolety czekoladowe zaden problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 30.01.2014 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Natalek mam nadzieję, że doświadczone koleżanki co nie co nam podpowiedzą:p] Gosia bardzo fajnie wygląda twoje wyjście na balkon:yes: Edytowane 30 Stycznia 2014 przez KPO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 30.01.2014 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 ooooo coś się udało:wave: dodałam sygnaturę do której wkleiłam link do wątku i jest..... jeszcze zdjęcia rozgryzę;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia-goja 30.01.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 kwestia wprawy, kazda z nas rozgryzala na poczatku ale wiesz potem leci i sie pisze i czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia-goja 30.01.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 a jesli chodzi o biale rolety to dla mnie NIEDom wyglada jakos tak słabo zobacz http://www.bartex-rolety.pl/galeria/6/13/Rolety%20zewnetrzne%20Integro.JPG rolety powinny by w kolorze ram okiennych i koloru drzwi i bramy garazowejwtedy wszystko wyglada jak z jednej bajkiWiec musisz to rozplanowac sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 30.01.2014 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Białe na zewnątrz stanowcze NIE!!!! ale.....będąc u mamy patrząc na jej okna od środka dostawałam szaleństwa... Co do białych jestem pewna, że nie........ może popiel???????? Ale chyba za dużo wymyślam. Marzyłam o antracytowych, a teraz głupieję:lol2: Dzięki za podpowiedź co do wklejania zdjęć. gosia-goja kwestia wprawy, kazda z nas rozgryzala na poczatku ale wiesz potem leci i sie pisze i czyta Racja, jak tylko mam chwilkę, to lecę poczytać co nowego:lol2: Edytowane 30 Stycznia 2014 przez KPO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 30.01.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Witam się tak wygladaja biale rolety u mnie biale okna, drzwi i brama garazowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.01.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Hej, zostawiam i ja ślad bytności. : DO roletach nie bede wypowiadać się, bo ich nie znoszę. Też zaczynając budowę chciałam je zainstaloewać. Na szczęście życie sprowadziło mnie na ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 30.01.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 a dlaczego ich nieznosisz ? bywaja bardzo przydatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 30.01.2014 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Witam Cię Yaa Właśnie przez te białe drzwi nie chcę bieli na zewnątrz. Pierwsze drzwi w naszym poprzednim domku jakie kupiliśmy, były koloru białego i przez 7 lat je wyzywałam przy szorowaniu. Zwłaszcza gdy nasz kochany owczarek niemiecki położył się przy nich i do połowy wypaskudził:.. Niestety z mojego doświadczenia zauważyłam, że szybko zaczęły żółknąć i nie miały już tak pięknego koloru. Poszły więc w odstawkę i przyszły nowe w kolorze orzech ( pasujące do rolet). Najbardziej podoba mi się gdy okna, drzwi, brama i rolety są w tym samym kolorze. Niestety po starych doświadczeniach biel na zewnątrz odpada. Miałabym większy dylemat, jakby wymyślili rolety od środka w innym kolorze ( okna można łączyć kolorami), ale póki co nie ma nic takiego, więc dylemat odpada:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 30.01.2014 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Hej, zostawiam i ja ślad bytności. : D O roletach nie bede wypowiadać się, bo ich nie znoszę. Też zaczynając budowę chciałam je zainstaloewać. Na szczęście życie sprowadziło mnie na ziemię. Witaj pestka Dlaczego dla rolet mówisz NIE??? Na razie na podstawie swoich doświadczeń nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 30.01.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Witam Cię Yaa Właśnie przez te białe drzwi nie chcę bieli na zewnątrz. Pierwsze drzwi w naszym poprzednim domku jakie kupiliśmy, były koloru białego i przez 7 lat je wyzywałam przy szorowaniu. Zwłaszcza gdy nasz kochany owczarek niemiecki położył się przy nich i do połowy wypaskudził:.. Niestety z mojego doświadczenia zauważyłam, że szybko zaczęły żółknąć i nie miały już tak pięknego koloru. Poszły więc w odstawkę i przyszły nowe w kolorze orzech ( pasujące do rolet). Najbardziej podoba mi się gdy okna, drzwi, brama i rolety są w tym samym kolorze. Niestety po starych doświadczeniach biel na zewnątrz odpada. Miałabym większy dylemat, jakby wymyślili rolety od środka w innym kolorze ( okna można łączyć kolorami), ale póki co nie ma nic takiego, więc dylemat odpada:lol2::lol2: psa nie mam....no coz...zobaczymy ale wiesz ze mozna zamowic wydruk, nakleic na rolety od wewnatrz a nastepnie ponacinac ? i tak np moze to byc zdjecie tego co na zewnatrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts