Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poranna mgła.... dylematy inwestorów

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam mętlik w głowie.........mianowicie......

W starym domku mieliśmy białe okna i rolety zewnętrzne w kol. orzechu i firany. Teraz chcemy okna i rolety antracytowe. Dziś trafiliśmy do pana, który ma nam zrobić wycenę i on zwrócił uwagę, że przy dużych oknach doradza jasne rolety, ponieważ po zasunięciu jest ciemno w domu. ......

Fakt - nasze rolety dawały dodatkowe wrażenie ciemności, ale firanki rozjaśniały okno. Rodzice nie używają firan, ale mają białe rolety, które zlewają się z kolorem ścian i okien. Nie ma wrażenia ciemnicy.

Oszaleje chyba......

Białe rolety z zewnątrz nie podobają mi się i tego jestem pewna. Ale jeżeli w salonie, praktycznie dwie ściany damy z okien, to czy przy zasunięciu wieczorem nie będzie ciemnicy????

witam sie u Ciebie :D

jesli chodzi o rolety to przeciez jak zaslonisz to i tak jest ciemno wiec co za ronica jaki maja kolor od wewnatrz...?

ja mam od wewnatrz i od zewnatrz czekoladowe i jest git. Poza tym wszystko co biale z czasem albo zolknie albo sie brudzi

Ja mam dach antracytowy ale okna i rolety w kolorze DĄB BAGIENNY

Antracytowe niekoniecznie bo tak smutno wygladaja, widzialam w kilku doach

witam sie u Ciebie :D

jesli chodzi o rolety to przeciez jak zaslonisz to i tak jest ciemno wiec co za ronica jaki maja kolor od wewnatrz...?

Chodzi mi o to, że gdy dwie ściany w pokoju w 95% składają się z okien, to po zasłonięciu będzie wrażenie,że są one czarne (brązowe - w zależności od koloru rolet) . Z własnego doświadczenia wiem, że zimą zasłaniamy rolety już ok. godz. 16. Nie ma problemu gdy mamy zasłony, firany i możemy zasłonić okna. Jednak nie chciałabym zasłaniać tak dużych okien i niszczyć zamierzony efekt

My też mamy dwie ściany w oknach 5 i 4 metry i ciemne rolety! I absolutnie nie ma wrażenia cíemności! Dobre oświetlenie daje wtedy efekt ;-) co do firan i zasłon- na początku mówiłam, że na pewno nie dam tam nic bo szkoda psuć takiego widoku-mamy za oknami las. Ale po pół roku mieszkania uznałam, że jednak musza być! Zawiesiliśmy po bokach zasłony a na każdym słupie dzielącym okno kawałek gładkiej białej firanki! Efekt przerósł nasze oczekiwania. W domu jest przytulniej i cieplej!

a jesli chodzi o biale rolety to dla mnie NIE

Dom wyglada jakos tak słabo zobacz

rolety powinny by w kolorze ram okiennych i koloru drzwi i bramy garazowej

wtedy wszystko wyglada jak z jednej bajki

Wiec musisz to rozplanowac sobie

Białe na zewnątrz stanowcze NIE!!!!

ale.....będąc u mamy patrząc na jej okna od środka dostawałam szaleństwa...:mad:

Co do białych jestem pewna, że nie........ może popiel???????? Ale chyba za dużo wymyślam. Marzyłam o antracytowych, a teraz głupieję:lol2::lol2:

Dzięki za podpowiedź co do wklejania zdjęć.

gosia-goja

kwestia wprawy, kazda z nas rozgryzala na poczatku

ale wiesz potem leci i sie pisze i czyta

Racja, jak tylko mam chwilkę, to lecę poczytać co nowego:lol2::lol2:

Edytowane przez KPO1

Hej, zostawiam i ja ślad bytności. : D

O roletach nie bede wypowiadać się, bo ich nie znoszę. Też zaczynając budowę chciałam je zainstaloewać. Na szczęście życie sprowadziło mnie na ziemię.

Witam Cię Yaa:bye:

Właśnie przez te białe drzwi nie chcę bieli na zewnątrz. Pierwsze drzwi w naszym poprzednim domku jakie kupiliśmy, były koloru białego i przez 7 lat je wyzywałam przy szorowaniu. Zwłaszcza gdy nasz kochany owczarek niemiecki położył się przy nich i do połowy wypaskudził:no::..

Niestety z mojego doświadczenia zauważyłam, że szybko zaczęły żółknąć i nie miały już tak pięknego koloru. Poszły więc w odstawkę i przyszły nowe w kolorze orzech ( pasujące do rolet).

Najbardziej podoba mi się gdy okna, drzwi, brama i rolety są w tym samym kolorze. Niestety po starych doświadczeniach biel na zewnątrz odpada.

Miałabym większy dylemat, jakby wymyślili rolety od środka w innym kolorze ( okna można łączyć kolorami), ale póki co nie ma nic takiego, więc dylemat odpada:lol2::lol2::lol2:

Hej, zostawiam i ja ślad bytności. : D

O roletach nie bede wypowiadać się, bo ich nie znoszę. Też zaczynając budowę chciałam je zainstaloewać. Na szczęście życie sprowadziło mnie na ziemię.

Witaj pestka

Dlaczego dla rolet mówisz NIE???

Na razie na podstawie swoich doświadczeń nie narzekam

Witam Cię Yaa:bye:

Właśnie przez te białe drzwi nie chcę bieli na zewnątrz. Pierwsze drzwi w naszym poprzednim domku jakie kupiliśmy, były koloru białego i przez 7 lat je wyzywałam przy szorowaniu. Zwłaszcza gdy nasz kochany owczarek niemiecki położył się przy nich i do połowy wypaskudził:no::..

Niestety z mojego doświadczenia zauważyłam, że szybko zaczęły żółknąć i nie miały już tak pięknego koloru. Poszły więc w odstawkę i przyszły nowe w kolorze orzech ( pasujące do rolet).

Najbardziej podoba mi się gdy okna, drzwi, brama i rolety są w tym samym kolorze. Niestety po starych doświadczeniach biel na zewnątrz odpada.

Miałabym większy dylemat, jakby wymyślili rolety od środka w innym kolorze ( okna można łączyć kolorami), ale póki co nie ma nic takiego, więc dylemat odpada:lol2::lol2::lol2:

psa nie mam....no coz...zobaczymy :)

ale wiesz ze mozna zamowic wydruk, nakleic na rolety od wewnatrz a nastepnie ponacinac ?

i tak np moze to byc zdjecie tego co na zewnatrz ? :)