KPO1 30.01.2014 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 : Nie wiedziałam........ ......jak wczoraj małżonek powiedział, że mi oklei te rolety od wewnątrz to mu powiedziałam, że " głupi":lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.01.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Napiszę jak wrócę do domu. Paluszkiem na ekranie iPhona ciężko pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 31.01.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 jestem i ja my nie mamy rolet... od początku budowy miały być, w zasadzie byliśmy na stówkę pewni... ale jak przyszło co do czego to zrezygnowaliśmy, bo nam niepotrzebne jednak takie cuś... doszliśmy do wniosku że koniecznie chcieliśmy mieć, bo teraz to taki powiedzmy standard, że się tak robi w większości przypadków... ale jak mam wydać na nie kupę kasy a nie korzystać to po co? bezsensu przecież . a rolety nie mogą od środka mieć innego koloru - tak jak bramy garażowe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 31.01.2014 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Witaj Karolina!!!! Nie spotkałam się z roletami dwukolorowymi.My znów nie wyobrażamy sobie życia bez rolet. ......Nasz stary domek znajdował się blisko ulicy, więc piesi przechodząc zaglądali z ciekawości w okna. Teraz budujemy na obrzeżach miasta, lecz jest to osiedle domków. Nie chcę firan, więc czułabym dyskomfort gdyby miał mi ktoś z ciekawości zaglądać. Po drugie, to wyjeżdżając z domu czuję, że jest bezpieczniej ( to takie " głupie gadanie", ale na moją podświadomość działa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 31.01.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 ja nie wiem co pestka ma przeciwko roletom, ciekawa jestem co napisze ale ja jestem bardzo zadowolona zapewniaja prywatnosc i chronia przed wiatrem jak sie robi ciemno to od razu zamykam i juz nie wyobrazam sobie zycia bez rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 31.01.2014 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 ja nie wiem co pestka ma przeciwko roletom, ciekawa jestem co napisze ale ja jestem bardzo zadowolona zapewniaja prywatnosc i chronia przed wiatrem jak sie robi ciemno to od razu zamykam i juz nie wyobrazam sobie zycia bez rolet :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belgijska pralinka 31.01.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Rolety tez nie wyobrazalam sobie zycia bez nich a jednak:jedyny plus to ze zaslaniaja ,chociaz za taka kase to mozna zaslonic okno roznymi cudami -od zimna nie chronia ,raczej sa mostkami-od zlodziei tym bardziej nie ,zostaw na kilka dni nie otwierane w dzien ,zaraz zlodzieje sie zainteresuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 31.01.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Rolety tez nie wyobrazalam sobie zycia bez nich a jednak:jedyny plus to ze zaslaniaja ,chociaz za taka kase to mozna zaslonic okno roznymi cudami -od zimna nie chronia ,raczej sa mostkami -od zlodziei tym bardziej nie ,zostaw na kilka dni nie otwierane w dzien ,zaraz zlodzieje sie zainteresuja mysle ze jednak chronia, zwlaszcza przed wychlodzeniem z powodu wiatru, troche ocieplenia da sie umiescic przy kasecie poza tym przed zlodziejami rowniez, o ile nie mieszka sie na odludziu ja od frontu mam akurat nieuzywany pokoj i pomieszczenie gosp. i cala zime mam opuszczone rolety, chyba ze akurat przygrzewa sloneczko a cena...mie wiem ile kosztowaly bo ustalilam jedna cena za okna + rolety i brame i drzwi ale jak wczesniej usilowalam liczyc jakies szyby antywlamaniowe to tez jakos dzuo wychodzilo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 31.01.2014 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Tez mysle, ze chronia przed wiatrem. Jezeli chodzi o mostki, to w poprzednim domu mielismy montowane na zewnatrz, a teraz beda Integro. Mam nadzieje, ze nie bedzie tak źle z mostkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.02.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Mój rozsądek mówi, że zakładanie rolet z powodu złodziei jest bez sensu. Od złodziei nie ochroni NIC, będą chcieli to wejdą. Mam przykład po sąsiedzku. Dom z robionymi na zamówienie oknami antywłamaniowymi + pancerne szyby + rolety antywłamaniowe. Wsio z najwyższej półki. Alarm cichy i głośny. W sumie do przyjazdu ekipy złodzieje mieli od momentu dotknięcia okna (włączył się cichy alarm) 8 minut. W momencie naruszenia ramy okiennej wył już także głośny. Okno otworzyli na tzw łapkę, czyli wyważyli. Złapali co było pod ręką, akurat laptop leżał na stole, i zwiali. Nawet pies już ich nie złapał, bo uciekli przez płot, 80 m przez łąkę do samochodu. Tak to wygląda. Co by w domu nie założyć antywłamaniowego to narobią tyle szkody, że często przekroczy ona wartość tego co ukradną. U sąsiadki 2 skrzydłowe okno 2,20 x 2,20 kosztowało sporo więcej niż ten durny laptop, nie nowy zresztą. Jeśli chodzi o resztę powodów, że nie lubię rolet. Uwielbiam przestrzeń, widok za oknami, kontakt z przyrodą, także wieczorem. Jak sobie wyobrażę ilu pięknych rzeczy bym nie zobaczyła, albo nie usłyszała, siedząc za spuszczonymi na głucho roletami, robi mi się smutno. Np. wchodzę o 5 rano do salonu, a za oknami paraduje stadko saren, albo grasuje eskadra gili. Widok wart wszystkiego. Mając rolety nie zobaczę ich, bo sam ruch (nawet jeśli bezgłośny) spłoszy wszystko co dzikie w pobliżu domu. Zdarza mi się bywać, nawet nocować, w domach, gdzie rolety są i są używane. Przy spuszczonych wcale nie podnosi mi się poziom poczucia bezpieczeństwa. Za to czuję się jak w więzieniu, albo w piwnicy. Tak samo reaguję na kraty w oknach. Dla mnie to zamknięcie, ograniczenie mojej przestrzeni życiowej. Poza tym są jeszcze względy estetyczne. Rolety są OHYDNE. Szpecą elewację. Dom wygląda jak fabryka, a okna jak witryny sklepowe po zamknięciu. Funkcję ochrony przed wiatrem i zimnem mogą znakomicie, a może nawet lepiej spełnić okiennice. Okiennice dodają domowi urody. Okiennice mogą być bardzo różne: pełne, żaluzjowe, z pojedynczych płaszczyzn, albo łamane. Do każdej elewacji da się coś dobrać. Dom z okiennicami otwartymi lub zamkniętymi wygląda jednakowo przyjaźnie i ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 02.02.2014 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 :D:D Właśnie za to lubię FM. Każdy może powiedzieć co lubi, co mu się bardziej lub mniej podoba, służyć radą, a reszta wyciąga Swoje wnioski;);) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.02.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 tzn Wy budujecie już drugi dom?? dobrze kumam:p ten pierwszy miał te 140m? a z ciekawości... w którą ścianę przesuwacie w salonie? a może obie? bo dumam i nie mogę wydumać możesz na rysunku pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 03.02.2014 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) hehe.... nie ....ja pewnie tak kręcę... Nasz poprzedni dom, był kupiony i sami go remontowaliśmy ( mój mąż, tak jak i twój to taka "złota rączka"). Ten domek sprzedaliśmy w listopadzie. Jeżeli chodzi o budowę, to najpierw wybraliśmy projekt domu o pow. 140 m2, lecz potem zmienialiśmy wszystko w gminie i wybraliśmy "M 122". Powiększyliśmy okna w salonie na dwa o wym. 4,80 W salonie przesuneliśmy ścianę w stronę tarasy, teraz ma szerokość 6,46. Aby dach był proporcjonalny powiększyliśmy również pomieszczenie gospodarcze z tyłu domu. Mam nadzieję, że jest to troszkę czytelnę, ale dopiero uczę się wklejać zdjęcia Edytowane 3 Lutego 2014 przez KPO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 03.02.2014 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Nie wiem jak to zrobiłam, ale zdjęcie wkleiłam dwa razy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 03.02.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Ja wroce jeszcze do rolet....jesli chodzi o zlodziei to ok nie sprawdza sie jesli dom jest daleko od sasiadow, ale ja np mam 20-40m do sasiadow i wszystko widac jak na dloni jak cos za oknem widac do nie zasuwam rolet, ale jak robi sie ciemnosc to owszem, wole prywatnosc, tym bardziej ze sasiedzi blisko A dziki biegajace po ulicy to ogladam z pietra , tam nie mam rolet a bazant nie ucieka jak podnoszę, chociaz jest 5m od domu No ze bez rolet ladniej..ok, ale jak dla mnie wiecej na + niz na - KPO1, pokaz jeszcze elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 03.02.2014 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Mi również bardziej zależy na tej prywatności. Jak pisałam, wcześniej mając okna od ulicy nie było osoby, która niechciała zajrzeć do środka. Popatrzeć co robimy, jak mieszkamy. Strasznie nas to wkurzało. Co do elewacji to my dopiero ruszamy jak się ociepli więc nic jeszcze nie widać. to są wizki z projektu bez zmian ] Edytowane 3 Lutego 2014 przez KPO1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 03.02.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 podoba mi sie ile m2 dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 03.02.2014 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Jeżeli dobrze pamiętam to 398 m2:o:o po powiększeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 03.02.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 hehe u mnie 330, tez sporo jak na pietrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KPO1 03.02.2014 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Właśnie jestesmy na etapie wyceny dachowki. Rubin 13v wycenili na ok. 31 000, a Creaton Domino Łupek na 46 000. Mam dylemat wybrac serce czy rozum:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts