Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poranna mgła.... dylematy inwestorów

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Właśnie jestesmy na etapie wyceny dachowki. Rubin 13v wycenili na ok. 31 000, a Creaton Domino Łupek na 46 000. Mam dylemat wybrac serce czy rozum:confused:

Creaton Domino Łupek REWELACJA chociaz drozsza. Z drugiej strony ma byc dobra jakosciowo i przy okazji ladna :)

:lol2:

Ja zaluje ze takiej nie mamy

ja myślałam, że ten większy budujecie - dlatego pytałam - ale fajnie to powiększenie wykombinowane :) :) będzie więcej przestrzeni

już macie pozwolenie na budowę??

mi podoba się bardziej ta druga dachówka - już nie chodzi o kształt nawet... tylko ja na te błyszczące nie mogę patrzeć, wolę mat

Pozwolenie już mamy. Ekipa wybrana. Czekamy tylko na pogodę.

Oczywiście jeżeli mówimy o Rubinie 13V to w grę wchodzi tylko kolor antracyt mat. Błyszczące to nie mój styl;)

Serce moje bardziej bije do Domina, ale mąż cały czas mnie męczy ......czy warto. Za różnicę tej kasy już można sporo wewnątrz domku zrobić:confused::(:(

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 7 months później...

Kończy się rok, a my bierzemy się na całego do projektu co i gdzie będzie stało. Musimy określić gdzie chcemy włączniki, gniazdka itp. Musimy wybrać modele itd.

Okna, drzwi, brama garażowa zamówione w lipcu wciąż nie dotarły. Niestety i my trafiliśmy na nieuczciwych sprzedawców :bash::bash::bash:

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
KRO super, że macie postępy, chociaż z tymi oknami to ne fajna sprawa.

My zdecydowaliśmy się na wariant 122a z przeróbkami. Działkę mamy sporą także mogliśmy sobie pozwolić na wydłużenie garażu i ostatnich pokoi.

Pochwal się zdjęciami jak możesz?

I co z tą dachówką? Wybrana?

W sprawie okien mamy przełom. Druga firma okazała się słowna i już są:wave::wave::wave:

Dachówka była naszym pierwszym zakupem, którego dokonaliśmy jeszcze przed rozpoczęciem budowy. Nasz wybór padł na Tegalit Protegon i jestem bardzo, bardzo zadowolona

Witam,

Bardzo interesuje mnie cena budowy domu wg projektu Poranna Mgła, stan surowy zamknięty. Może się ktoś podzielić doświadczeniem w tej kwestii?

To jest bardzo indywidualna sprawa. Wszystko zależy od ceny materiałów z których chcecie budować i cen za robociznę. My budujemy systemem gospodarczym.

• 8 months później...