eliza21 30.01.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Witam i bardzo prosze o pomoc Otoz jakis czas temu zlecilisy pewnemu fachowcowi remont dosyc duzego przedpokoju i salonu. Sciany mial lekko ozdobic faktura typu kornik a to co wyszlo jest po prostu straszne. sciany od podlogi do sufitu pokryl bardzo ostry, szpiczasty niby baranek. Do tej pory nam to az tak nie przeszkadzalo chociaz nie raz ktos sie o to skaleczyl. Teraz musimy sie tego szybko pozbyc bo nasze dziecko wlasnie zaczyna raczkowac a zaraz stanie na nozki. nie moge dopuscic do tego zeby sie o to pokaleczyl czy porysowal buzke. i tu moje pytania. czy trzeba to szlifowac? czytalam duzo na temat gladzi bezpylowej jednak nie wiem czy akurat na cos takiego pomoze. prosze o rady!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 03.02.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Jeżeli tynk jest miękki, cementowo-wapienny lub gipsowy to wystarczy mokra, mocna szmata i dużo pracy. Jeżeli tynk jest twardy typowy cementowy, to bezpyłowo można jedynie położyć gładź na mokro ale jest to trudne i nawet fachowcy mają z tym problem. Polega to na położeniu gładzi w normalny sposób i jak już zacznie wiązać ale będzie jeszcze miękka to przeciera się ją gąbką aż do uzyskania gładkiej powierzchni. Jeżeli chcesz szybkie rozwiązanie na okres kilki lat dla dziecka to zrób sobie boazerię drewnianą lub plastikową do pewnej wysokości. Bez rewolucji, szybko sprawnie a cel będzie osiągnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MATRON 03.02.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Nie piszesz z czego to jest zrobione, więc gips można usunąć szpachelką, jak nie idzie jest jeszcze opcja kucia i ostatnia która mi przyszła to g-k na plackach na całej ścianie by to zasłonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 03.02.2014 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Witam i bardzo prosze o pomoc Otoz jakis czas temu zlecilisy pewnemu fachowcowi remont dosyc duzego przedpokoju i salonu. Sciany mial lekko ozdobic faktura typu kornik a to co wyszlo jest po prostu straszne. sciany od podlogi do sufitu pokryl bardzo ostry, szpiczasty niby baranek. Do tej pory nam to az tak nie przeszkadzalo chociaz nie raz ktos sie o to skaleczyl. Teraz musimy sie tego szybko pozbyc bo nasze dziecko wlasnie zaczyna raczkowac a zaraz stanie na nozki. nie moge dopuscic do tego zeby sie o to pokaleczyl czy porysowal buzke. i tu moje pytania. czy trzeba to szlifowac? czytalam duzo na temat gladzi bezpylowej jednak nie wiem czy akurat na cos takiego pomoze. prosze o rady!! Jeśli ma to być twarde i jak cholera to multi - finish i raczej dałoby radę zaciągnąć to na raz ok 5 mm - na raz aby usunąć ten baranek - później jak zaczyna przysychać ściągasz niedoskonałości suchą pacą i lecisz z drugą warstwą i później na mokro to gładzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts