Spawos 30.01.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 witam nie jestem specem wiec opis moze byc ciezki ;/ mam problem kominkiem pale 1 zime i smeirdzi dymem na poddaszu , na dole mniej dom z wentylacja mechaniczna kominek mila z gilotyna z wermakulitem i doprowadzenie powietrzea z zewnatrze jest , rozprowadzenie turbinka do pomieszczen na poddaszu i problem jak mam otwarte palenisko to smierdzi na poddaszu dymem ;/ jak to rozwiazac ?? jak zamkniete to mniej ale przy otwieraniu troche zaciagnie zawsze i duzo mniej "pachnie" moze to byc problem ze mam za mala kratke do zaciagania powietrza ?? i robi sie tam podcisnienie ? ? czy moze wyjac wermakulit , bo tylko jest mała szpara przez ktora ida spaliny i moze przez to zaciagac ??? jak patrze jak to sie spala to idzie ladnie w ta szpare i od czasu do czasu zaciagnie do tej komory na cieple powietrze testowalem otarcie balkonu doplyw powietrza i tak samo dziala , na dachu zamontowany strazak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 30.01.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Witam.1. Jaki masz komin ?2. Czy jak otwierasz drzwiczki to masz włączony wentylator kominkowy ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spawos 30.01.2014 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 komin mam z nierdzewki fi200 ale jest nieocieplony wełna kominkowy tak bo wlacza sie od 50 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 01.02.2014 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 przy każdym załadunku drewna lub otwarciu drzwiczek wcześniej otwórz okno na trzy centymetry, najlepiej od nawietrznej strony budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts