Gryl 30.01.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Ile mniej więcej daje się gwarancji na kosntrukcję kanadyjczyka? Jedna z firm oferuje zaledwie 3 lata co wydaje mi się nie do zaakceptowania w konstrukcji, która charakteryzuje się podwyższonym ryzykiem "fuszerki i późniejszych problemów". Jak to więc jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 30.01.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2014 Czesc Ja na swojego mam 25 lat. 3 lata juz mieszkam, przez ten okres wolalem 3 razy wykonawce do malych poprawek i bez zadnego problemu przyjezdzal, a ma do mnie 50 km. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryl 31.01.2014 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Jak masz gwarancję to łaski nie robi że przyjeżdża. 25 lat to bardzo dobrze według mnie.A niech inni sie wypowiedzą, ta firma twierdzi że 3 lata to standard według prawa budowlanego więc chce się zorientować, czy faktycznie standard i inni też mają taką krótką gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakuboski 01.02.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Jak masz gwarancję to łaski nie robi że przyjeżdża. 25 lat to bardzo dobrze według mnie. A niech inni sie wypowiedzą, ta firma twierdzi że 3 lata to standard według prawa budowlanego więc chce się zorientować, czy faktycznie standard i inni też mają taką krótką gwarancję. Będę stawiał surowy zamknięty w tym roku i firma daje 30lat na konstrukcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagoda2303 07.02.2014 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Ile mniej więcej daje się gwarancji na kosntrukcję kanadyjczyka? Jedna z firm oferuje zaledwie 3 lata co wydaje mi się nie do zaakceptowania w konstrukcji, która charakteryzuje się podwyższonym ryzykiem "fuszerki i późniejszych problemów". Jak to więc jest? Witam! mi w jednej firmie tak powiedziano: budowa domu nie jest samowolą budowlaną, lecz usługą na podstawie projektu budowlanego, który jest potwierdzony dziennikiem budowy przy odbiorze tego domu. Zgodnie z kodeksem cywilnym to projektant daje gwarancję a kierownik budowy kontroluje i nadzoruje przebieg budowy a Wykonawca udziela gwarancji na wady ukryte i że te przepisy zabezpieczają w sposób niemalże dożywotni inwestora??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakuboski 07.02.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Witam! mi w jednej firmie tak powiedziano: budowa domu nie jest samowolą budowlaną, lecz usługą na podstawie projektu budowlanego, który jest potwierdzony dziennikiem budowy przy odbiorze tego domu. Zgodnie z kodeksem cywilnym to projektant daje gwarancję a kierownik budowy kontroluje i nadzoruje przebieg budowy a Wykonawca udziela gwarancji na wady ukryte i że te przepisy zabezpieczają w sposób niemalże dożywotni inwestora??? W teorii powinno tak być lecz w praktyce jest to raczej nierealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts