chrobry 31.01.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Witam ! Mam duży problem z jak mi się wydaje szczelnością okien. Okna są firmy Okno Plus z Krakowa. Problem z tymi oknami jak i drzwiami balkonowymi mam niemal od samego początku czyli już coś koło 4 lat. Na początku przez drzwi balkonowe wiało tak, że firanka unosiła się jak rękaw wiatrowskazu. Przyjechali wbili jakieś kliny no niby lepiej. Co roku wzywam ekipę coś regulują i niewiele to zmienia. Cały problem objawia się tym, że przy oknach jest zimno. Temp. zmierzona pirometrem wskazuje na ramie okna w zależności od miejsca od 1C – zastanawiam się kiedy wejdzie szron do domu. Do tego klamki w drzwiach balkonowych bardzo ciężko dociągają drzwi w ostatniej fazie zamykania i nigdy nie dochodzą do swojego pionowego położenia tylko lekko odstają. Co roku smaruje uszczelki smarem silikonowym jak zalecił serwisant, zmieniam nastawy grzybków dociągających lato/zima. Nie wiem co robić, bo piec przy tych wiatrach i mrozach wychodzi z siebie. Składać reklamacje (bo są 7 lat na gwarancji) do siedziby głównej, walczyć z serwisem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.01.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Sprawdz poziomicą czy skrzydło jest proste - być może poznasz przyczynę. Przy takich warunkach pogodowych wyjdą każde, nawet minimalne problemy. Reklamuj, ale najlepiej prosto do fabryki. Do mnie też dzwonią klienci - robie co mogę, ale póki nie mówią że chcą to zgłosić w ramach gwarancji producenta, to robię tyle, ile potrafię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 31.01.2014 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Reklamuj - napisz, że miały byc ciepłe okna a nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 31.01.2014 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Ostatni raz jeszcze zareklamuje w miejscowym oddziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 31.01.2014 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Witam w klubie nieszczelnych okien. u mnie godzine temu byl serwis producenta. Jedno okno naprawili, przykrecili dociski w srodku (ala trzeci zawias) a pozostale dwa okna niestety beda wymienione na nowe bo tak sa krzywe ze zaden docisk nie pomoze. Zalecam ci naciskac na nich aby je wymienili poniewaz jezeli juz tyle razy byl serwis i nic nie dal rady zrobic to czas na wymiane. A okna to masz Oknoplast Krakow bo chyba nie ma okien OknoPlus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.01.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Ostatni raz jeszcze zareklamuje w miejscowym oddziale. To jest dobra droga. Ale zareklamuj to pisemnie (moze nie tyle poleconym, co chociaz mailem za potwierdzeniem) i napisz, że prosisz o reklamację z tytułu gwarancji producenta - tzn. ze chcialbyś by pojawił się serwis fabryczny (o ile wczesniej był tylko ktoś ze strony sprzedawcy). Ewentualnie zapytaj co masz zrobić by reklamacja trafiła do producenta (bo może wymagana jest podpisana karta gwarancyjna wraz z dowodem zakupu). Tak jak mowilem - Klient ktory mi zgłasza reklamcję telefonicznie, osobiście, mailem - jest obslugiwany przeze mnie jako sprzedawcę. Dopiero jak poproszę o kartę gwarancyjną, podpis na zgloszeniu - to mam podstawy, by wyslac to do fabryki. Inna sprawa - niektóre zgłoszenia fabryczne są tak cholernie drobiazgowe, że szybciej jest jechać do klienta i samemu cos naprawic niż wypełnić takie zgloszenie. A okna to masz Oknoplast Krakow bo chyba nie ma okien OknoPlus Są są. I to wcale nie gorsza firma. Tylko znacznie mniej wydaje na reklamę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrobry 31.01.2014 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Serwis lokalny wymiękł. Kazali zrobić dokumentacje, wysłać im na maila a oni prześlą do Krakowa. Zobaczymy. Następny krok to będzie raczej osobisty wyjazd do Krakowa. I pomyśleć, że to były najdrożesze okna w mojej okolicy. Cały czas jednak sądze, że winny jest monataż a nie same okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 31.01.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 mozna miec najlepsze okna z 3 szybami i 8 komorami w ramie a jak przyjdzie idiota je montowac to na ch.. cale te pakiety eneregtyczne i tak wezmie. wez jakas poziomice albo prosta late i przyloz do skrzydel i oscieznic i sprawdz czy sa proste, ten wiatr musi miec droge wejscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 31.01.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Nie ma już dobrych okien pvc.Tylko aluminium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 31.01.2014 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 hehe Charlie na ciebie można liczyć, zawsze się człowiek uśmiechnie Pozdraawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 31.01.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Nie ma już dobrych okien pvc. Tylko aluminiumnieprawda, od kilku lat mówisz, ze tylko drewniane jest cacy a reszta to szajs Zdecyduj się chłopie a nie jak chorągiewka co sprzedaję to jest dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 31.01.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 zmieniłem zdanie - tylko ALUMINIUM. Drewno + Plastik = shittA najlepiej samo szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 31.01.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) a jak zmienisz pracę i znów będziesz handlował drewnem - jak wtedy będzie wyglądać równanie ?plastik + aluminium = shitt ???? mały Offhttp://www.liveleak.com/view?i=d25_1390887534 Edytowane 31 Stycznia 2014 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.01.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 zmieniłem zdanie - tylko ALUMINIUM. Drewno + Plastik = shitt A najlepiej samo szkło. Własnie wrociłem z miejsca, gdzie są okna aluminiowe w całym duzym lokalu. Wieje od nich jak cholera. Niby to aluminium - wzór sztywności - ale puszcza powietrze po całym obwodzie skrzydeł. Mi ten mit prysł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 31.01.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 Witam Finlandia - i mercedesy się psują więc ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.02.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 One nie byly zepsute. Taki wiatr, taka właściwość materiału. Ps. to może inaczej: na taką zimę to i mercedes nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 01.02.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 ... mały Off http://www.liveleak.com/view?i=d25_1390887534 rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 01.02.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Własnie wrociłem z miejsca, gdzie są okna aluminiowe w całym duzym lokalu. Wieje od nich jak cholera. Niby to aluminium - wzór sztywności - ale puszcza powietrze po całym obwodzie skrzydeł. Mi ten mit prysł.. właśnie wróciłem z miejsca gdzie były zamontowane okna Urzędowskiego - pogniłe ramiaki, farba odpryskuje, silikon coś wydziobało - ogólnie obraz nędzy i rozpaczy. Mi ten mit eksluzywności drewna - prysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.02.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 (edytowane) właśnie wróciłem z miejsca ... - prysł. Wspomniany przeze mnie budynek: https://maps.google.pl/maps?q=rehmedica&ie=UTF-8&ei=AdjsUqXPPMXk4QSqmoCwAQ&ved=0CAcQ_AUoAQ Twoj tez ma adres? Czy powiedziałeś to tylko z przekory. Zaczynam traktować Cię jak zwykłego trolla, który w dodatku stracił wiarygodność i zastanawiam się, czy nie powinno się takich osobników banować?. Edit: Uważam, że poprzedni post jest zwykłym kłamstwem skierowanym w kierunku moich osobistych sympatii. Edytowane 1 Lutego 2014 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 01.02.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Dla mnie wcześniejsze zachwyty Charliego nad drewnem i krytyka PVC już zakrawały na śmieszność a teraz to już zwykła żenada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts