byry007 02.12.2014 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Witam wszystkich mam okna veka alphaline 90 w domu mam 100% podłogówki plus WM z rekuperatorem, mieszkam 3 lata od pewnego czasu jak siedzę w spodenkach i za bardzo nikt sie nie rusza to czuć zimnę powietrze tak jak by gdzieś wiało wcześniej tego nie miałem , niby nie widać żeby firanka sie ruszała ale czuć zimne powietrze ,zamki mam ustawione na zimę, ja mam wrażenie tak jak by zimno przechodziło przez okno głupio to brzmi ale tak to wałaśnie odczuwam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 02.12.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Witam wszystkich mam okna veka alphaline 90 w domu mam 100% podłogówki plus WM z rekuperatorem, mieszkam 3 lata od pewnego czasu jak siedzę w spodenkach i za bardzo nikt sie nie rusza to czuć zimnę powietrze tak jak by gdzieś wiało wcześniej tego nie miałem , niby nie widać żeby firanka sie ruszała ale czuć zimne powietrze ,zamki mam ustawione na zimę, ja mam wrażenie tak jak by zimno przechodziło przez okno głupio to brzmi ale tak to wałaśnie odczuwam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 02.12.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 ot tarasów ciągnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 02.12.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 W salonie mam jedno duże okno i tarasowe w salonie czuć ten ruch powietrza i w sypialni akurat mam pod oknem łóżko i tam też czuć zimne powietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 02.12.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 to na forum ciężko ocenić powodów może być sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 02.12.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 A kominek masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.12.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 ... jak siedzę w spodenkach i za bardzo nikt sie nie rusza to czuć zimnę powietrze tak jak by gdzieś wiało wcześniej tego nie miałem , niby nie widać żeby firanka sie ruszała ale czuć zimne powietrze ,zamki mam ustawione na zimę, ja mam wrażenie tak jak by zimno przechodziło przez okno głupio to brzmi ale tak to wałaśnie odczuwam . A może czas siejednak ruszyć i podejść do okna by zlokalizować skąd masz to zimne powietrze.. sprawdz oragnoleptycznie - (zwilż dłoń i przesuwaj wokół ramy) przyrządem - nnp. pirometrem lub jeszcze czymś. Bez znalezienia przyczyny nic nie ma jak pomóc. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 02.12.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 siedzę sobie w pokoju. cieplusio, cacyAż tu nagle ciągnie mi od drzwi wejściowych, qźwa, nie chce mi się wstać więc pytam Was - co się stało? Drzwi do du..y? a może montaż mam spi...ony ?III Wojna Światowa czy co że nagle mi od drzwi wieje chłodem? Patrz, problem sam się rozwiązał, to cholerny pies znów sam wyszedł na dwór i drzwi za sobą nie zamknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 02.12.2014 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Wstępnie sadze ze to może przez anemostaty i tez okna były myte w mróz może uszczelki zamarzły i to dla tego , czekam aż będzie na plusie i uszczelki przez smaruje wazelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 02.12.2014 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Kominka nie mam, wentylację dałem na mniej bo wczęściej pracowała na 70% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.12.2014 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Zrób obrzęd gromniczny. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 04.12.2014 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Adamie jak ty coś napiszesz długo zastanawiać o co chodzi ale wydaje mi się że po tym zabiegu by trzeba było wietrzyć chałupie z tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 04.12.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 eeeetam, zapalasz gromnicę , zbliżasz do okna, przesuwasz po całym obwodzie obserwując czy Ci nie dmucha tu i ówdzie obserwując zachowanie płomienia - interpretacja wyników należy już do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.12.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Wpisz w Google "obrzęd gromniczny" Zrozumiesz co tłumaczą... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 04.12.2014 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2014 Adam jesteś Miszcz zagadek forum, myślę .. co ? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126535-Obrz%C4%99d-gromniczny-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.12.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Czemu zagadek? Każdy, kto szuka wiadomości o wentylacji włazi na ten temat. "Obrzęd gromniczny" czy "tymi ręcami" to dobrze znane wśród budujących terminy. Podobnie znane jak "max" czy "silka" Zawsze doradzam poszukania wiedzy o dręczącym nas problemie zamiast uprawiania mniemanologii i powtarzania mitów. Google pomaga, choć i jemu nie zawsze należy wierzyć bezgranicznie. Adam M. Teraz zauważyłem... "Zarejestrowany Aug 2011" No i... po co TY masz szukać elementarza? Mogłeś pominąć. O lodowni czytałeś? A.M. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 11.12.2014 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Jak zrobic ten obrzend gromniczny jak mam WM wyłączyć wentylację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.12.2014 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Zrób dwa razy.Raz z włączoną a raz z wyłączoną.A potem usiądź i pomyśl jak to powietrze tam lata.No i - czemu akurat tak. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 13.12.2014 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 A mam pytanie czy jest możliwość taka żeby dom jako budynek zamiast z sezonu grzewczego na sezon grzewczy brać mniej energii to u mnie jest odwrotnie , moje odczucia sugeruje tym ze bufor nie trzyma mi tak długo jak wcześniej . Chodź nie było jeszcze mrozów takich jak rok temu że trzymały cały czas bo u mnie jest tak ze jak są temp około 0 C mam chłodno a jak jest -5 C jest cieplej w domu . Teraz jest z dziećmi w szpitalu od poniedziałku i nie paliłem juz 3 dni i w domu 17 C to chyba bardzo szybko dom się wychodził ? Temp na dworze plusowe i jeden dzień -4 C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.12.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 (edytowane) "czy jest możliwość taka żeby ..." TAK!JEST!!! Dom watą kryty?Wtedy jest to bardzo prawdopodobne...Wejdź na strych, dostań się do tej waty i wsadź łapę w nią, ale tak do samego sufitu.Najprawdopodobniej wyciągniesz mokrą. W zeszłym sezonie, świeżo ułożona, wata jeszcze nie "dojrzała" Adam M. Edytowane 14 Grudnia 2014 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts