Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zimno od okien !

Recommended Posts

Witam wszystkich mam okna veka alphaline 90 w domu mam 100% podłogówki plus WM z rekuperatorem, mieszkam 3 lata od pewnego czasu jak siedzę w spodenkach i za bardzo nikt sie nie rusza to czuć zimnę powietrze tak jak by gdzieś wiało wcześniej tego nie miałem , niby nie widać żeby firanka sie ruszała ale czuć zimne powietrze ,zamki mam ustawione na zimę, ja mam wrażenie tak jak by zimno przechodziło przez okno głupio to brzmi ale tak to wałaśnie odczuwam .

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich mam okna veka alphaline 90 w domu mam 100% podłogówki plus WM z rekuperatorem, mieszkam 3 lata od pewnego czasu jak siedzę w spodenkach i za bardzo nikt sie nie rusza to czuć zimnę powietrze tak jak by gdzieś wiało wcześniej tego nie miałem , niby nie widać żeby firanka sie ruszała ale czuć zimne powietrze ,zamki mam ustawione na zimę, ja mam wrażenie tak jak by zimno przechodziło przez okno głupio to brzmi ale tak to wałaśnie odczuwam .

... jak siedzę w spodenkach i za bardzo nikt sie nie rusza to czuć zimnę powietrze tak jak by gdzieś wiało wcześniej tego nie miałem , niby nie widać żeby firanka sie ruszała ale czuć zimne powietrze ,zamki mam ustawione na zimę, ja mam wrażenie tak jak by zimno przechodziło przez okno głupio to brzmi ale tak to wałaśnie odczuwam .

A może czas siejednak ruszyć i podejść do okna by zlokalizować skąd masz to zimne powietrze.. sprawdz oragnoleptycznie - (zwilż dłoń i przesuwaj wokół ramy) przyrządem - nnp. pirometrem lub jeszcze czymś.

Bez znalezienia przyczyny nic nie ma jak pomóc. .

siedzę sobie w pokoju. cieplusio, cacy

Aż tu nagle ciągnie mi od drzwi wejściowych, qźwa, nie chce mi się wstać więc pytam Was - co się stało? Drzwi do du..y? a może montaż mam spi...ony ?

III Wojna Światowa czy co że nagle mi od drzwi wieje chłodem?

Patrz, problem sam się rozwiązał, to cholerny pies znów sam wyszedł na dwór i drzwi za sobą nie zamknął

Czemu zagadek?

Każdy, kto szuka wiadomości o wentylacji włazi na ten temat.

"Obrzęd gromniczny" czy "tymi ręcami" to dobrze znane wśród budujących terminy.

Podobnie znane jak "max" czy "silka"

:lol:

Zawsze doradzam poszukania wiedzy o dręczącym nas problemie zamiast uprawiania mniemanologii i powtarzania mitów.

Google pomaga, choć i jemu nie zawsze należy wierzyć bezgranicznie.

Adam M.

Teraz zauważyłem...

"Zarejestrowany Aug 2011"

No i... po co TY masz szukać elementarza?

Mogłeś pominąć.

O lodowni czytałeś?

A.M.

Edytowane przez adam_mk

A mam pytanie czy jest możliwość taka żeby dom jako budynek zamiast z sezonu grzewczego na sezon grzewczy brać mniej energii to u mnie jest odwrotnie , moje odczucia sugeruje tym ze bufor nie trzyma mi tak długo jak wcześniej . Chodź nie było jeszcze mrozów takich jak rok temu że trzymały cały czas bo u mnie jest tak ze jak są temp około 0 C mam chłodno a jak jest -5 C jest cieplej w domu . Teraz jest z dziećmi w szpitalu od poniedziałku i nie paliłem juz 3 dni i w domu 17 C to chyba bardzo szybko dom się wychodził ? Temp na dworze plusowe i jeden dzień -4 C

"czy jest możliwość taka żeby ..."

TAK!

JEST!!!

Dom watą kryty?

Wtedy jest to bardzo prawdopodobne...

Wejdź na strych, dostań się do tej waty i wsadź łapę w nią, ale tak do samego sufitu.

Najprawdopodobniej wyciągniesz mokrą.

W zeszłym sezonie, świeżo ułożona, wata jeszcze nie "dojrzała"

Adam M.

Edytowane przez adam_mk