Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka cena za położenie dachówki i zrobienie podbitki

Recommended Posts

Witam:) orientacyjnie chciałabym się dowiedzieć czy kwota 100zł za położenie metra dachówki i 50zł za metr podbitki z drewna to dużo? dziś dekarz nam przedstawił wycenę a nie wiemy czy na to się godzić..jest bardzo dobry w tym co robi. za postawienie ganku 3tyś, za zrobienie lukarny 2tyś, za postawienie komina 500zł. Łącznie za dachy na dwóch budynkach robocizna wynosi 31tyś. Proszę o podpowiedź czy to drogo?

48zł za wywiązanie drzewa z położeniem dachówki, rynnami (bez spadowych te później kupie na koncu) i struktonitem zrobione jest zaje... jestem bardzo zadowolony

za podbitkę około 30 zł powiedział mi, ale ten który będzie robił mi elewacje powiedział że za 23 zł zrobi bo i tak będzie miał ustawione rusztowanie

podkreślę że to okolice Konina Turku (tak po środku)a firm budowlanych jest tu masa:)

w większych miastach ceny na pewno są inne

proszę

zapomniałem ale w tym było obrobirnie dwóch kominów, wstawienie 4 okien dachowych, 1 wyłazu i jak pół roku później poszedłem wygiąć blachę na wykusz (opierzenie) to nie chciał nic chciałem zapłacić ale mówił że to 5 minut roboty i to w cenie dachu, ogólnie też wybrałem wedłóg mnie najlepszego dekarza w okolicy i naprawde jestem zadowolony jak ktoś chce mogę polecić na PRW tylko on działa około 40 km od konina

Edytowane przez lukasz860910

proszę

zapomniałem ale w tym było obrobirnie dwóch kominów, wstawienie 4 okien dachowych, 1 wyłazu i jak pół roku później poszedłem wygiąć blachę na wykusz (opierzenie) to nie chciał nic chciałem zapłacić ale mówił że to 5 minut roboty i to w cenie dachu, ogólnie też wybrałem wedłóg mnie najlepszego dekarza w okolicy i naprawde jestem zadowolony jak ktoś chce mogę polecić na PRW tylko on działo około 40 km od konina

muszę przyznać, że aż zazdroszczę takiego dekarza..cena nie wysoka i w dodatku jesteś bardzo zadowolony:)

My podziękowaliśmy temu osobnikowi, który to tak wysoko się ceni i w sobotę przyjedzie inny dekarz na wycenę ale wstępnie powiedział, że bierze 40zł za położenie dachówki i 30-40 za podbitkę. Mam już też wycenę samego materiału dachówka monza plus ok 22500zł.

tak mi powiedział widocznie są u nas takie ceny

ja wyceny nie robiłem uważam że jest to najlepszy dekarz, wiele osób go polecało robiąc posadzkę robiłem kilkadziesiąt domów gdzie robił dach i każdy był zadowolony więc poszedłem do niego z projektem policzył ile czego potrzebuje i ile za robocizne i zgodziłem się nigdzie nie szukałem i nie porównywałem cen

szczerze mówiąc powiedział by więcej i też by, go wziął:)

a więc jeżeli buduje ktoś w koninie lub okolicach (40km) to szczerze polecam

• 11 months później...