PawelPer 01.02.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 Witam. Na początku chciałbym zaznaczyć iż jestem laikiem w temacie budowy, instalacji itp. także patrząc na to jakie informacje dostarczają inni (schematy, dokładne ustawienia itp) to będzie mi ciężko z podaniem takich danych. Mam 2 problem w domu:1. mam ustawione grzanie na czujniku który znajduje się w jednym pokoju na max 23 C I min 21 C. jak włącza mi sie grzanie (załącza sie piec I pojawia się ikonka grzania na sterowniku) to wszystko jest ok, ale po pewnym czasie po mimo tego iż temperatura jest 22.5 C to grzejniki przestaja grzac na jakis czas, ale ikonka grzania nadal jest na sterowniku (czyli piec pracuje). Po parunastu, parudziesięciu minutach znów zaczynają grzać. Czy jest to normalne, taka przerwa w grzaniu?2. mam grzejniki kanałowe Purmo. Grzeją dobrze tylko co jakiś czas potrafią tak dość głośno "strzelić". czy to też jest normalne? np. jakieś rozprężenia materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 01.02.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2014 napisz czy sterownik steruje kotłem, pompą czy może nie (pod co jest podpięty) jaki masz system - z rozdzielacza najlepiej porób foty i wklej strzały czasem zdarzają się w kanałówce (miedziano-aluminiowe) przy dużej zmianie temperatur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 02.02.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Czy te grzejniki które przestają grzać mają głowice termostatyczne .?A grzejnik kanałowy może być gdzieś zbyt sztywno zamontowany i coś puszcza .To daje się zwalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelPer 02.02.2014 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Nie będę w stanie dodać fotek przez kolejne 3 tygodnie ponieważ nie ma mnie na miejscu. ale postaram się podpytać osobę która robiła instalację pod co podpięty jest sterownik ale wydaje mi się ze jest pod kocioł. tak mają głowice takie zwyczajne od 0 chyba do 5 I są okręcone na full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts