ryb_ka 18.05.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Zwracam się z uprzejmą prośbą do tych, co siedzą w przepisach, bo mam problem, a każdy mądrala w US co innego gada:( Otrzymalismy pozwolenie na budowę 24.12.2002 r. Nie korzystamy z dużej ulgi budowlanej - jasna sprawa - ale chcemy skorzystać z odpisu tytułem odsetek od kredytu. Jeden mądrala mówi, że musimy zakończyć budowę w ciągu dwóch lat od zakończenia roku, w którym otrzymalismy pozwolenie - czyli niby do końca tego roku - hahaha:)) Inny, że w ciągu 3 lat, jeszcze inny, że w ciągu 5. Jestem cała głupia, nie potrafię dotrzeć do właściwych przepisów, a te co czytam, to ich nie rozumiem, taki bełkot. Jeśli jest ktoś, kto wie dokładnie, to proszę o pomoc, za którą z góry serdecznie dziękuję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas matla 18.05.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 budowę musicie skończyć w trzy lata od końca roku w którym otrzymaliście pozw. na budowę-na 100%,ale nie wiem czy jest to liczone od daty otrzymania pozw. na budowę czy od daty jej uprawomocnienia w Waszym przypadku ma to znaczenie-możecie zyskać dodatkowy rok. najlepiej zadzwonić do UM i zapytać która wersjia jest ostateczna wg. mnie ta druga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryb_ka 24.05.2004 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Dzięki tomas, o uprawomocnieniu nie myślałam, a dostaliśmy je po Nowym Roku, wiec faktycznie zyskalibysmy cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts