aneti1979 02.02.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Witam wszystkich bardzo serdecznie, na wstępie chciałabym podziękować RENI1980 (która ma PRZEPIĘKNY DOM) ale to dzięki Niej odważyłam się prosić Was o pomoc. Wspólnie z mężem zrealizowaliśmy Nasze marzenienie mamy własny domek ) Na okres zimy udało się nam zamknąć dom w stanie surowym zamkniętym. Czekamy tylko aż przyjdzie wiosna i bierzemy się ostro do pracy by już jesienią móc wprowadzić się do własnych czterach kątów. Zaczyna mnie to wszystko przerażać, bo czym więcej oglądam zdjęć aranżacji Państwa domów tym większy mam mętlik w głowie Dlatego postanowiłam do Was napisać z prośbą o pomoc i pomysły na zaaranżowanie mojego domu. PRZERAŻA MNIE TO BARDZO i będę wdzięczna za wszytkie pomysły uwagi i spostrzeżemia. Załączam rzut mojego projektu o ile z pokojami sypialnianymi nie będzie kłopotu (tak myślę) to kwestia aranżacji salonu, kuchni i łazienki mnie przerażają. Mam do zaaranżowania salon 31,67 Podoba mi się obudowa komineka AXEL , ale nie mam pomysłu na aranżacje podłogi przeraża mnie też aranżacja sufitu - pomocy.....myslałam o płytkach jasnych w czesci korytarza, obok kominka, wiatrołapu, paneli na czesc, gdzie znajduje sie salon jeszcze nie wybrałam prawdę, też mogłyby być jasne- powiedziawszy pustka w głowie wiem że chciałabym jakieś jasne, drzwi które mi się podobają to drzwi wewnętrzne ARCO z POLSKONE (wybór taki bo,czy ciemne czekoladowe drzwi pasują do samej podłogi?) i tyle co wymyśliłam BŁAGAM O POMOC i pomysły DZIĘKUJĘ za otrzymane posty i podpowiedzi podoba mi sie aranzacja tego stołu tzn miejsca na stół pozwala oddzielić część jadalną od części gdzie mozna odpoczac w salonie i tyle... pomocy bede wdzieczna za kazda uwagę, zdjęcia aranżacji własnych salonów jakąkolwiek podpowiedź chciałabym by salon miał drobny pazur a nie był taki jasny i "grzeczny" może jakaś czekoladowa ściana albo jakiś wyrazisty dodatek- generalnie chciałabym by salon miał kolor czekoladowy, beżowy chociaż może szarości byłyby lepszy sama nie wiem...proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.02.2014 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 (edytowane) Witam Aneta projekt jest mi znany bo moja kumpelka miała budować ten dom, przestrzeń na dole nie jest bardzo duża dlatego bym nie dzieliła powierzchni podłogi, im mniej tym lepiej, brak kontrastów na podłodze spowoduje ze jej powierzchnia wyda sie większa, czyli kuchni holl poszłabym w te same płytki, a w salonie np. panele ale w podobnym odcieniu, Jasne podłogi spowodują wrażenie większej przestronnosci, powiedz w jakim stylu ma być urządzony dom, to bardzo ważne, tu konsekwencja to podstawa, kolory bym proponowała takie same w salonie, kuchni i holu takie same jako baza , potem z dodatkami można szaleć, zbyt zróżnicowana baza spowoduje chaos, najbezpieczniej aby była podobna i spokojna, wtedy cieżko coś spieprzyc Czyli idziemy w brazy, beze, tak? Jeśli chodzi o drzwi arco to są one one gorszej jakości i raczej nowoczesny model, troszkę droższe bedą Sempre, model podobny a inna konstrukcja i więcej drewna, arco nie polecam, kolorystyka Sempre dokonań a okleina o niebo lepsza, ładny kolor to kasztan royal i jak idziesz w brazy i beze to te drzwi widzę u ciebie ale do bardzo jasnej podłogi, Przepraszam ze tyle razy pisze ale nie lubię edytowac, ja bym w takie kolory nie poszła, proponuje ekri, beze, taupe, jasne szarości i kolor naturalnego drewna, połączenie bezu i czekolady znajdziejmy wszędzie a te powyższe powinny ci sie podobać a jednak są inne i nie tak pospolite, tak wiec kuchnia w odcieniach bezu by sie sprawdziła, podłogi krem jako płytki w kuchni, holu imwiatrolapie, salon panele w odcieniu dębu chyba ze drewno dąb, to było by już zajebiscie ale cenowo więcej, ale można znaleźć panele imitującej pięknie naturalne drewno, za laik sie nie pozna, tyle narazie A propozycja oddzielenie kuchni od salonu, moim zdaniem zbędna, po co dzielić niewielka przestrzeń, jeśli nie dąb to moze na podłodze orzech, musisz sama zdecydować, dąb łatwiejszy w aranżacji, ponadczasowy klasyk, zawsze modny, kuchnia No dzielona na szafki w kremi i dębie, połączenie nieodwazne ale zawsze sie sprawdza, No i ten styl, musisz go określić, krzesła z aranżacji, dla mnie za ciężki model, zdecydowanie wole lekkie, i czy cztery krzesła starcza, na 30 metrach można sie pokusić o sześć, jak pisze chaotycznie to napisz ale jednocześnie tłuką sie kotlety Edytowane 3 Lutego 2014 przez joliska ale porządek musi być :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 02.02.2014 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 tak kolory chciałabym jasne na pewno meble w kuchni chce mieć jasne nie białe ale np. śmietankowe albo taki odcień kość słoniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 02.02.2014 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Jasna szarość i taupe byłoby idealnie. Reni Twoj dom jest piękny jakie masz płytki te w korytarzu? Do łazienki znalazłam płytki paradyż kolor ALEX GRAFIT + drewno (podobnie do Twojej) ale za diabła nie mam pomysłu na płytki do salonu i korytarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 02.02.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 (edytowane) Aneta ja mam płytki białe, ale jeśli ty chcesz iść w ciepłe barwy to biały jest zimny, zauważ u mnie wszystkie barwy są zimne, noe ma nic gorszego poza niklymi wyjątkami niż ich mieszanie, np szara podłoga i żółta ściana. Jeśli chodzi o łazienkę,jest ona dosyć mała, powiekszylas ja jakos, drewno masz na myśli drewno czy płytki imitującej drewno, dla mnie to zasadnicza różnica, jeśli te drugie ci sie podobają to ok aczkolwiek ja ich nie toleruje, ogóle wyznaje zasadę, lepiej nie używasz materiałów które coś imitują, wiem, ze to raczej wynika z finansów, ale jak mnie na coś nie stać to daje co innego, wyjątkiem są dla mnie panele, w sumie tez imitują drewno, ale dla mnie to wyjątek który akceptuje, raczej nie dałabym u mnie na gore drewna. Kość słoniowa to dobry pomysł na kuchnie, jeśli chodzi o płytki , to gotowych propozycji nie mam bo tym odcieniem nawet sie nie interesowałem ale napewno ktoś rzuci gotowa płytkę, a jak ci sie widzi dąb na podłodze w salonie i np na meblowych kuchennych Skorki za błędy ale szybko pisze z iPada i sam mi zamienia wyrazy Edytowane 3 Lutego 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 03.02.2014 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Witam Aneta projekt jest mi znany bo moja kumpelka miała budować ten dom, przestrzeń na dole nie jest bardzo duża dlatego bym nie dzieliła powierzchni podłogi, im mniej tym lepiej, brak kontrastów na podłodze spowoduje ze jej powierzchnia wyda sie większa, czyli kuchni holl poszłabym w te same płytki, a w salonie np. panele ale w podobnym odcieniu, Jasne podłogi spowodują wrażenie większej przestronnosci, powiedz w jakim stylu ma być urządzony dom, to bardzo ważne, tu konsekwencja to podstawa, kolory bym proponowała takie same w salonie, kuchni i holu takie same jako baza , potem z dodatkami można szaleć, zbyt zróżnicowana baza spowoduje chaos, najbezpieczniej aby była podobna i spokojna, wtedy cieżko coś spieprzyc Czyli idziemy w brazy, beze, tak? Jeśli chodzi o drzwi arco to są one one gorszej jakości i raczej nowoczesny model, troszkę droższe bedą Sempre, model podobny a inna konstrukcja i więcej drewna, arco nie polecam, kolorystyka Sempre dokonań a okleina o niebo lepsza, ładny kolor to kasztan royal i jak idziesz w brazy i beze to te drzwi widzę u ciebie ale do bardzo jasnej podłogi, Przepraszam ze tyle razy pisze ale nie lubię edytowac, ja bym w takie kolory nie poszła, proponuje ekri, beze, taupe, jasne szarości i kolor naturalnego drewna, połączenie bezu i czekolady znajdziejmy wszędzie a te powyższe powinny ci sie podobać a jednak są inne i nie tak pospolite, tak wiec kuchnia w odcieniach bezu by sie sprawdziła, podłogi krem jako płytki w kuchni, holu imwiatrolapie, salon panele w odcieniu dębu chyba ze drewno dąb, to było by już zajebiscie ale cenowo więcej, ale można znaleźć panele imitującej pięknie naturalne drewno, za laik sie nie pozna, tyle narazie A propozycja oddzielenie kuchni od salonu, moim zdaniem zbędna, po co dzielić niewielka przestrzeń, jeśli nie dąb to moze na podłodze orzech, musisz sama zdecydować, dąb łatwiejszy w aranżacji, ponadczasowy klasyk, zawsze modny, kuchnia No dzielona na szafki w kremi i dębie, połączenie nieodwazne ale zawsze sie sprawdza, No i ten styl, musisz go określić, krzesła z aranżacji, dla mnie za ciężki model, zdecydowanie wole lekkie, i czy cztery krzesła starcza, na 30 metrach można sie pokusić o sześć, jak pisze chaotycznie to napisz ale jednocześnie tłuką sie kotlety Reni Kochana dziekuje za wszystkie uwagi i proszę o jeszcze jak myslisz ktory odcien lepszy Tak drzwi znam tez o nich myslalam ale nie wiem ktore lepsze https://www.google.pl/search?q=drzwi+sempre+royal&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=t0_vUsiyDa3n4QSzy4HABQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1590&bih=867#facrc=_&imgdii=ix9Hq1uwtkAgRM%3A%3Buw5M6DsFMr__XM%3Bix9Hq1uwtkAgRM%3A&imgrc=ix9Hq1uwtkAgRM%253A%3Bb5iG1Y1MdRoQGM%3Bhttp%253A%252F%252Fcdn13.pb.smcloud.net%252Ft%252Ffiles%252F6a%252F40%252Fda%252F5357506f67%252Fdrzwi-wewnetrzne-drewniane-pol-skone-sempre-w3.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Ftuznajdziesz.pl%252Fprodukty%252Fprodukt%252Fdrzwi-wewnetrzne-drewniane-pol-skone-sempre-w0s1-52306%252C82%252F%3B1981%3B2835 http://www.nowytarg.majsterplus.com/public/zasoby/pw/zdjecia/sempre_alu_w3_jesion_polski_0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 03.02.2014 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 zobacz jaki piekny odcien paneli http://www.listwy-dekoracyjne.pl/483-1372-thickbox/starfloor-classique-osika-dab-szary.jpg Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 03.02.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 panele fajne ale na zdjęciu to nie to samo co na żywo, musisz sobie zobaczyć na żywo, tarketta polecam:yes: dałam info u siebie, na pewno przylecą kuleżanki:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 03.02.2014 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Bardzo dziękuję za pomoc- WSPARCIE i czekam na kolejne opinie SUPER :wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 05.02.2014 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 hej hej przychodzę tu za reni od razu podpowiem jedno - zimne odcienie barw (na ścianach) powiększają przestrzeń, więc zachęcam do pacnięcia na ściany czegoś, co nie jest jednoznacznie ciepłe. dodatki w ciepłej tonacji - jak najbardziej, ale ściany zdecydowanie "na zimno" czy masz może jakiś "łopatologiczny" rysunek z meblami? bo wrzucony przez ciebie projekt ma masę oznaczeń, które czynią go średnio czytelnym dla laika (może być link do projektu bazowego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.02.2014 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Aneta zrób foty salonu i kuchni i holu, wklej większy rzut i twoją propozycję mebli i powiedz w jaki styl idziemy, bo tak stoimy w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 13.02.2014 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Kochane Dziewczynki, przepraszam za "ciszę" z mojej strony, ale byłam w szpitalu i nie miałam dostępu do internetu. Obiecuje, że podeślę pomysły najpóźniej jutro- mam nadzieje,że mimo tego braku odzewu z mojej strony pomożecie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 16.02.2014 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 witam moje Drogie po przerwie. Na wstepie powiem ze nie bardzo mogę zrobić zdjec mojego domku bo niestety ale jestem chwilowo "uziemiona" ale poszukałam poszperałam i już opisuje Na podłogę do duzego pokoju wybrałam deskę barlinecką z kolekcji Smaki życia, Dąb Coconut Piccolo jedna sciane tak jak w załączniku chciałabym pomalować na kolor szary taki intesywny pozostałe sciany jasny beżyk. Drzwi wybrałabym POLSKONE kolekscja Sempre model ARCO kolor klon. Nie mam pomysłu na kolor płytek do wiatrołapu takie same na korytarz i przejscie obok kominka az do kuchni- chyba też jakieś jasne? może jakiś pomysł? podpowiedz? pozniej kanapa podobna jak tutaj na aranzacji nie mam tylko pomysłu z kominkiem bo ten AXEL raczej nie bardzo chyba pasuje do tej kolorystyki? sama nie wiem macie jakies sugestie? jak dla mnie byloby pieknie - elegancko. W korytarzu szafa w jasnych bezach oczywiscie Tu na tej aranzacji napisałam ze sciana ma byc brazowa ale zmienmy to na szara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 16.02.2014 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 jeszcze wybrałam taka sofe do tej aranzacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 16.02.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 sofa wygląda fajnie choć wydaje się nieduża. a propos podłogi - wybrałabym płytkę najbardziej zbliżoną kolorem do tego kokosa (w sensie coconuta) - optycznie powiększysz przestrzeń i w przyszłości będziesz mieć o jeden kolor mniej do brania pod uwagę. to z pewnością w kuchni. co do szafy w przedpokoju - tam po sąsiedzku jest wejście do kibello, a drzwi mają być klonowe, tak? (sorry projekt jest tyci tyci) zastanów się czy szafy nie lepiej dopasować kolorem do ściany, bo w bezpośredniej bliskości będziesz mieć dwa jasne kolory. szara szafa np. z mdfu zlałaby się ładnie ze ścianą i mogłabyś skontrastować ją np. jasną drewnianą konsolką (po prawej od wejścia widzę wnękę - aż się prosi o płytką konsolkę z pufem i lustro). nie do końca wiem, jaki styl preferujesz, ale przykładowo: czy http://www.blackbearhouse.pl/wp-content/uploads/2013/02/konsola1-e1360519836323-520x520.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.02.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Aneta wybór podłogi świetny, przepraszam, ze tak z marszu , ale znasz cenę tej podłogi, bo tania nie jest, często ludzie wybierają coś na necie a potem zdziwienie, jeśli znasz to super i wybór super , jeśli jednak byś szukała czegoś tańszego to taki sam odcień ma chessecake 3 lamelowy ta sama kolekcja a tańszy, zgadzam sie z duś, płytka w odcieniu podłogi na całym dole i powstaje spokojna ,dobra baza, i ten styl , powiesz co lubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 17.02.2014 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Renatko piekny jest Twoj dom elegacja i prostota- minimalizm piękno to własnie mi sie podoba- i w podobnym guście, tonie dom chciałabym mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 17.02.2014 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Czy ja Wam już dziękowałam za pomoc dziękuję, dziękuję, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 17.02.2014 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 sofa wygląda fajnie choć wydaje się nieduża. a propos podłogi - wybrałabym płytkę najbardziej zbliżoną kolorem do tego kokosa (w sensie coconuta) - optycznie powiększysz przestrzeń i w przyszłości będziesz mieć o jeden kolor mniej do brania pod uwagę. to z pewnością w kuchni. co do szafy w przedpokoju - tam po sąsiedzku jest wejście do kibello, a drzwi mają być klonowe, tak? (sorry projekt jest tyci tyci) zastanów się czy szafy nie lepiej dopasować kolorem do ściany, bo w bezpośredniej bliskości będziesz mieć dwa jasne kolory. szara szafa np. z mdfu zlałaby się ładnie ze ścianą i mogłabyś skontrastować ją np. jasną drewnianą konsolką (po prawej od wejścia widzę wnękę - aż się prosi o płytką konsolkę z pufem i lustro). nie do końca wiem, jaki styl preferujesz, ale przykładowo: [ATTACH=CONFIG]243051[/ATTACH] czy http://www.blackbearhouse.pl/wp-content/uploads/2013/02/konsola1-e1360519836323-520x520.png kolor szafy ze sciana jak najbardziej super. Tylko chciałabym mocno szara te sciane czy szafa w tak ciemnym odcieniu bedzie dobrze wygladała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneti1979 17.02.2014 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 dziękuję Duś'ku za pomoc i zaangażowanie naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts