Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

na scianie w salonie po lewej stronie chcialabym umiescic telewizor zawieszony na zabudowie z płyt kartnowo-gipsowych (ukryjęmy tam okablowanie) natomiast ściana pod spodem ozdobiłabym tynkiem dekoracyjnym imitującym surowy beton za chwile Wam pokaze o co mi chodzi

Ok jeszcze została kuchnia wieć tak kuchnia ma kształt litery I_I Meble fronty wybrałam jasne takie śmietankowe, ewentualnie bezowe, nie wiem jeszcze jakie blaty no i zlew, może na tej scianie wbudowana byłaby zmywarka

po stronie prawej blat, szafki , płyta gazowa, okap < też jeszcze nie wiem jaki> w kazdym razie myslalam zeby czesc, przestrzen miedzy blatem a szafkami zasłonic pleksą a tam zamontować jeden z dwóch prezentowanych poniżej obrazów co doda tej kuchni "pazur" bedzie mocnym akcentem w tej bieli- jak myślicie??

mi sie mega podobaja te papryczki takie pod szkłem je zrobić - nie byloby tak "grzecznie" co myslicie?anna-koszela-aprtament-przy-parku-0009-0.jpg medium_20131204111942_96b6121798830e35d6c322fd4.jpg

lampki, jakie reni ma nad stołem można kupić w większości marketów budowlanych. nie wiem, czy te konkretnie, ale takiego rodzaju.

grafika za szkłem nie podoba mi się bardzo. mało elegancka, mało wyszukany pomysł, szybko by mi się znudziło (co z tego, że można to łatwo zmienić, jak ja bym kuchni nie zmieniała za 2 lata).

kolorystyka to już rzecz indywidualna, ale ponieważ kuchnia jest otwarta - fajnie aby nawiązywała jakoś kolorystycznie do reszty salonu, a przynajmniej jadalni. nie jestem fanką beżów, bo nie umiem się nimi posługiwać, ale wybierając mdły kolor - skontrastowałabym go ze zdecydowanym kolorem blatu czy tego, co pod szafkami (czarny blat + czarne szkło na 2 zdjęciu wygląda obłędnie. ale to mój klimat, więc pewnie dlatego się zachwycam. zresztą jako posiadacz takie rozwiązania od razu dementuję trudności w utrzymaniu, a jeśli byś chciala, to mogę ci privem podesłac zdjęcie to kuchni ze szkłem "między szafkami" (zdjęcie jest prywatne i nie moje, więc nie wkleję publicznie)).

i jeszcze jedna uwaga - zmywarka koniecznie obok zlewu. nie po drugiej stronie kuchni, nie trzy kroczki dalej - jak wrzucisz resztki do kubła, czasem trzeba opłukać talerz i dopiero do zmywarki. musi być blisko, bo w przeciwnym razie będziesz mieć wiecznie "nakapany" ślad na podłodze. a zastrzel mnie, jeśli ktokolwiek odczeka aż woda odcieknie.

Aneta jeśli chodzi o grafiki w kuchni to mam takie zdanie jak duska, są bleee i raczej to strzał w kolano, czarny, szary, biały lacobel tak lub jakaś fajna połyskujące mozaika ale zdjecie:no:

Moje lampki to light eye ze spotline, są podobne w markecie ale podobne

Blat ja proponuje granit, ja bardzo polecam ale cena wysoka niestety, wszak każdy jest zadowolony z tej opcji i kasy wydanej w ten sposób nie żałuje

Nad salonem jeszcze pomyśle, a zmywają musi być obok zlewu

Aneta jeśli chodzi o grafiki w kuchni to mam takie zdanie jak duska, są bleee i raczej to strzał w kolano, czarny, szary, biały lacobel tak lub jakaś fajna połyskujące mozaika ale zdjecie:no:

Moje lampki to light eye ze spotline, są podobne w markecie ale podobne

Blat ja proponuje granit, ja bardzo polecam ale cena wysoka niestety, wszak każdy jest zadowolony z tej opcji i kasy wydanej w ten sposób nie żałuje

Nad salonem jeszcze pomyśle, a zmywają musi być obok zlewu

Reantko a jak z czyszczeniem takich lamp- zostaja plamy- meczysz sie przy ich wycieraniu by był połysk? czy powierzchnia jest łatwa do czyszczenia nie trzeba jej "pucować"

Ja nie pucuje bo przecieram ścierka z microfibry na mokro ale paluchy sie odbijają, jeśli chodzi o płytki to w bezach nie siedzę, weź deskę ze sklepu i pójdz z nią do sklepu coś dobrać, w tym kolorze będzie ich pełno, od gresow po płytki wielkoformatowe