Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mój mały kawałek podłogi...

vanja

Recommended Posts

jeżeli chodzi o łazienkę, mieliśmy parę problemów, przede wszystkim z odpływem, który okazało się że nie zmieści się w wylewce, dlatego zrobiliśmy podest))) i nawet jest ok. zobaczymy jak będą płytki jak to będzie wyglądać. Poza tym, cały czas mam problem z mozaiką, niektóre jeszcze odpadają z wanny, nie wiem czy to wina kleju, czy czegoś innego(( na dniach zamówie lustro do łazienki))

ociepliliśmy naczynie wełną i zamkneliśmy w pudełku))) teraz jesteśmy na etapie poszukiwania drzwi zewnętrznych, z racji budżetu niestety nie możemy pozwolić sobie na drewniane((( więc zdecydowaliśmy się na drzwi kmtf-kmt-plus-xis10-inox.jpgindeks.jpg co o nich sądzicie? z racji stolarki w całym domu, będą w kolorze ciemnego orzecha)

cześć, fajnie to wygląda. Podoba mi się przyszły blat w kuchni.

tak się składa za pare dni bede robic dach łacznie ze szczytami i podnoszeniem. Miałbym pare pytań do Ciebie.

Na jakiej wysokości masz poddasze? tzn skos jak sie zaczyna?

czy pod łazienką robiłeś jakieś specjalne wylewki? chodzi o izolacje przed wilgocią

jeżeli chodzi o wylewki w łazience, to standardowe( styropian, folia czarna, chyba w takiej kolejności), a pod wannę i tam gdzie będzie prysznic położyliśmy dodatkowo już na wylewki folię w płynie.

Natomiast co do skosu to podnosiliśmy dom na 4 pustaki plus wieniec. Taka wysokosc w domu jesst ok, nie jest za nisko, bez problemu mogę stanąć pod skosem(tylko jestem dość niska). 2012-10-06 15.24.51.jpg2012-10-06 15.25.15.jpg

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...

Witam, wszystkich długo mnie nie było na forum, ale pierwsza połowa roku była trudna dla mnie. Na szczęście egzamin zdany)))

Tak więc, może pokaże łazienkę:Zdjęcie0727.jpgZdjęcie0730.jpgZdjęcie0789.jpg obecnie jest już szafka pod umywalką ale nie mam zdjęcia zrobione. Jeszcze zostało trochę pracy, w szczególności kąt koło wanny ma być zabudowany do sufitu, nie ma również kabiny prysznicowej...

to byłoby na tyle nowości, obecnie jesteśmy na etapie planowania kuchni i zamawiana, mamy kilka pomysłów, na razie przeważa koncepcja białe meble lakierowane z drewnianopodobnym blatem. Po prostu chciałabym ocieplić troszkę kuchnię, nie chce żeby była zimna. Może macie jakieś propozycję?

• 1 month później...