erce 02.02.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 (edytowane) Planuję dodać mały grzejnik 400 x 600 w pomieszczeniu o pow. 2 m2 i chcę go podłączyć do istniejącego już obok w pokoju (patrz zdjęcie). Lubię majsterkować i mam narzędzia więc chcę to zrobić sam chociaż nie jestem fachowcem. Instalacja działa idealnie, przewody do i od grzejników (Purmo) są plastykowe o średnicy fi 16. W związku z tym bardzo uprzejmie proszę o rzeczową odpowiedź na następujące pytania: 1. Jakie muszę kupić trójniki lub trójnik lub inne części aby dołączyć 2 przewody (dopływ i odpływ), tak jak zaznaczyłem kolorem czerwonym na zdjęciu? 2. Jak wymienić trójniki (czy istniejące podłączenie zdemontować)? 3. Czy taka modyfikacja nie zakłóci ogrzewania? Edytowane 2 Lutego 2014 przez erce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts