janpolak 02.02.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Witam chce na wiosne wziac sie za remont domu,Dom jest juz wiekowy i ma dobrze ponad 100lat.sciany z cegly maja ponad 40cm grubosci.i tu nasuwa mi sie pytanie jakie okna wziac,w mojej okolicy ciezko jest w duzym wyborem.jest jeden salon gdzie sa okna i tam znalazlem okna aluplast najbardziej zaciekawily mnie ideal 8000 gdzie za okno wyszlo ponad 1tys zl. ale czy do takiego domu jest sens brac tak hm zaawansowane okna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halek 02.02.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Hej. Jeśli nie zamierzasz wyburzyć tego domu, to jak najbardziej tak. Warto zainwestować w dobre okna, które będą Ci służyły przez lata. A przy okazji zaoszczędzisz na ogrzewaniu i twój portfel w przyszłości też będzie ci wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janpolak 02.02.2014 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 raczej zabytkowej kamienicy nie zburze.jesli warto to ciesze sie ..licze wlasnie ze zaoszczedzei bo teraz to zimowe ogrzanie to kolosalny wydatek.okna plus ocieplenie i moze troche zostanie:)..Teraz powiedzcie czy aluplast to dobry wybor czy lepiej veka aveka alphaline 90 ale to musial bym brac z jakis innych miast,czyli zawsze pozniej moze bys problem z serwisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OknaSlask.pl 02.03.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Witam, chciałem tylko dodać, że przy 40 cm muru jak najbardziej zalecane jest zastosowanie "ciepłych okien". Trzeba pamiętać również o tym, że w oknie lwią część stanowi szklenie ( średnio ok. 75 - 90 % powierzchni ) więc przy wyborze okien należy skupić się głównie na parametrach wkładu szybowego natomiast profil okienny powinien stać zaraz na drugim miejscu. Dla tego rozwiązania polecam Brugman BluEvolution 82 z ciepłym pakietem szybowym U=0,5 lub Veka o podobnych parametrach. Obydwie propozycje posiadają bardzo dobry stosunek jakości do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 02.03.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Witam, chciałem tylko dodać, że przy 40 cm muru jak najbardziej zalecane jest zastosowanie "ciepłych okien". Trzeba pamiętać również o tym, że w oknie lwią część stanowi szklenie ( średnio ok. 75 - 90 % powierzchni ) więc przy wyborze okien należy skupić się głównie na parametrach wkładu szybowego natomiast profil okienny powinien stać zaraz na drugim miejscu. Dla tego rozwiązania polecam Brugman BluEvolution 82 z ciepłym pakietem szybowym U=0,5 lub Veka o podobnych parametrach. Obydwie propozycje posiadają bardzo dobry stosunek jakości do ceny. I to jest właśnie przykład jazz'u o którym piszę w innym wątku. "Skupiać się na parametrach wkładu szybowego", "stosunek ceny do jakości"? Nie rozśmieszaj mnie:-). A co to jest według Ciebie jakość? Uważasz, że Twoja jakość i moja to ta sama jakość? Już Ci mówię, że na pewno nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts