Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam

dostałem hydrałlika z polecenia znajomego

chciałbym sie dowiedziec czy nie chcą mnie oszwabic

wiec tak grzejników jest 6 + drabinka w łaziece,

podejscie pod dwa zlewy od kotła , podejscia z rurą 100 do ubikacji od pionu i 50 pod zlewy

za kotłem (semia f21) 0,5 m miedzią a potem wszystko zgrzewanym plastikiem

wykułem bruzdy w scianach sam on tylko połaczył plastikiem miał pomocnika w postaci mojego tescia ktury go pilnował przy okazji

mieszkanie jest duże 100 m2 (prawie stan surowy) ale linie proste od grzejnika do grzejnika.

materiały moje on tylko robocizna( z czego tesciu mu pomagał)

ile mu zapłacic bo wycenił sie na 2500 za 3 tyg roboty po 5-6 godzin dziennie i nie zawsze bo co chwila trzeba było po cos jechac bo zabrakło albo miał wolne bo cos tam

jaka wynosiła by uczci

wa zapłata

https://forum.murator.pl/topic/187171-prozba-o-wycene-instalacji/

• 2 weeks później...
witam

dostałem hydrałlika z polecenia znajomego

chciałbym sie dowiedziec czy nie chcą mnie oszwabic

wiec tak grzejników jest 6 + drabinka w łaziece,

podejscie pod dwa zlewy od kotła , podejscia z rurą 100 do ubikacji od pionu i 50 pod zlewy

za kotłem (semia f21) 0,5 m miedzią a potem wszystko zgrzewanym plastikiem

wykułem bruzdy w scianach sam on tylko połaczył plastikiem miał pomocnika w postaci mojego tescia ktury go pilnował przy okazji

mieszkanie jest duże 100 m2 (prawie stan surowy) ale linie proste od grzejnika do grzejnika.

materiały moje on tylko robocizna( z czego tesciu mu pomagał)

ile mu zapłacic bo wycenił sie na 2500 za 3 tyg roboty po 5-6 godzin dziennie i nie zawsze bo co chwila trzeba było po cos jechac bo zabrakło albo miał wolne bo cos tam

jaka wynosiła by uczci

wa zapłata

Miał wybruzdowane ściany i robota zajęła mu 3 tyg. po 5-6 godzin dziennie, a jeszcze miał pomocnika? On teraz powiedział 2.500 to Ty powiedz 1.500.

Jedna i druga kwota jest z "kapelusza". Nie dogadaliście się przed robotą to Ty i On możecie sobie policytować...

Osobiście taka robota z bruzdowaniem to max 3-4 dniówki po 8 godzin. Ile chcesz mu zapłacić za godzinę pracy?

Edytowane przez inwestorbb
https://forum.murator.pl/topic/187171-prozba-o-wycene-instalacji/#findComment-6336241

Za swoją robociznę w nowym piętrowym domu mój hydraulik zażyczył sobie 4 tys / w sierpniu 2013r/:

-wykucie i pociągnięcie rur pcv po podłogach do 16 kaloryferów;

-wykucie i ułożenie dopływu wody i kanalizy do 4 sedesów;

-podkucie i ułożenie rurek do 4 umywalek;

-podkucie i ułożenie rurek do 4 wanien lub pryszniców;

-wykucie i zamontowanie dwu pionów kanalizacyjnych odpowietrzających;

- wykucie i ułożenie instalacji do dwu pralek i dwu zmywarek;

-wykucie i ułożenie instalacji do 2 zlewozmywaków;

- ułożenie instalacji wewn od przyłącza do pieca;

-wykucie i wykonanie inst umywalki w garażu oraz kranu na szlauch

Materiały oddzielnie kosztowały 4100.

https://forum.murator.pl/topic/187171-prozba-o-wycene-instalacji/#findComment-6338479