antoni88 03.02.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 witamdostałem hydrałlika z polecenia znajomego chciałbym sie dowiedziec czy nie chcą mnie oszwabic wiec tak grzejników jest 6 + drabinka w łaziece,podejscie pod dwa zlewy od kotła , podejscia z rurą 100 do ubikacji od pionu i 50 pod zlewyza kotłem (semia f21) 0,5 m miedzią a potem wszystko zgrzewanym plastikiemwykułem bruzdy w scianach sam on tylko połaczył plastikiem miał pomocnika w postaci mojego tescia ktury go pilnował przy okazjimieszkanie jest duże 100 m2 (prawie stan surowy) ale linie proste od grzejnika do grzejnika.materiały moje on tylko robocizna( z czego tesciu mu pomagał) ile mu zapłacic bo wycenił sie na 2500 za 3 tyg roboty po 5-6 godzin dziennie i nie zawsze bo co chwila trzeba było po cos jechac bo zabrakło albo miał wolne bo cos tamjaka wynosiła by uczciwa zapłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 17.02.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 (edytowane) witam dostałem hydrałlika z polecenia znajomego chciałbym sie dowiedziec czy nie chcą mnie oszwabic wiec tak grzejników jest 6 + drabinka w łaziece, podejscie pod dwa zlewy od kotła , podejscia z rurą 100 do ubikacji od pionu i 50 pod zlewy za kotłem (semia f21) 0,5 m miedzią a potem wszystko zgrzewanym plastikiem wykułem bruzdy w scianach sam on tylko połaczył plastikiem miał pomocnika w postaci mojego tescia ktury go pilnował przy okazji mieszkanie jest duże 100 m2 (prawie stan surowy) ale linie proste od grzejnika do grzejnika. materiały moje on tylko robocizna( z czego tesciu mu pomagał) ile mu zapłacic bo wycenił sie na 2500 za 3 tyg roboty po 5-6 godzin dziennie i nie zawsze bo co chwila trzeba było po cos jechac bo zabrakło albo miał wolne bo cos tam jaka wynosiła by uczci wa zapłata Miał wybruzdowane ściany i robota zajęła mu 3 tyg. po 5-6 godzin dziennie, a jeszcze miał pomocnika? On teraz powiedział 2.500 to Ty powiedz 1.500. Jedna i druga kwota jest z "kapelusza". Nie dogadaliście się przed robotą to Ty i On możecie sobie policytować... Osobiście taka robota z bruzdowaniem to max 3-4 dniówki po 8 godzin. Ile chcesz mu zapłacić za godzinę pracy? Edytowane 17 Lutego 2014 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 18.02.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Za swoją robociznę w nowym piętrowym domu mój hydraulik zażyczył sobie 4 tys / w sierpniu 2013r/:-wykucie i pociągnięcie rur pcv po podłogach do 16 kaloryferów;-wykucie i ułożenie dopływu wody i kanalizy do 4 sedesów;-podkucie i ułożenie rurek do 4 umywalek;-podkucie i ułożenie rurek do 4 wanien lub pryszniców;-wykucie i zamontowanie dwu pionów kanalizacyjnych odpowietrzających;- wykucie i ułożenie instalacji do dwu pralek i dwu zmywarek;-wykucie i ułożenie instalacji do 2 zlewozmywaków;- ułożenie instalacji wewn od przyłącza do pieca;-wykucie i wykonanie inst umywalki w garażu oraz kranu na szlauch Materiały oddzielnie kosztowały 4100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts