Pitrek 03.02.2014 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Witam, Przymierzam się do budowy domu. Wstępnie wybraliśmy już projekt: http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-7/m44c1e5880b7c7 Jednak mam pewne wątpliwości co do rozpoczęcia budowy głównie finansowe... (kurcze, jeszcze nic nie zrobiłem a już śnią mi się kosztorysy:D). Mam 300 tyś. na stan deweloperski. Nie planuję żadnych pomp ciepła, kolektorów, itp bajerów. No może chciałbym wentylacje mechaniczną. Wykonawcy lokalni, materiał sam mogę kupować. Nie widzę większego problemu w zakupach. I teraz moje pytanie: czy za tą kwotę postawię ten dom w stanie deweloperskim? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 03.02.2014 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 A tego rześ nie widział???http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-rododendronach-7/m44c1e5880b7c7 te balkony, wykusze - ogrzewanie będzie kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrek 03.02.2014 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 No widziałem. Ale tak naprawdę niewiele mi to mówi, poza tym, że fajnie wygląda. Równie dobrze możesz mnie zapytać czy umię zrobić mikroprocesor w piwnicy:D i jaka będzie jego cena. Jeśli znałbym odpowiedź nie pytałbym praktyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Antkowa 03.02.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Link jest do Dom w rododendronach 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrek 03.02.2014 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 a tak... przepraszam. Myślałem o domu w rododendronach a w tytule napisałem w klemantisach. Mam nadzieję, że moje pytanie nie jakieś głupkowate. Nie jestem obecnie jakimś zanwcą w tym temacie:( ale od czegoś trzeba zacząć Mam działkę, trochę w/w gotówki. Nie pytam o stan pod klucz bo wiem, że to indywidualna sprawa. Wydaje mi się, że stan deweloperski jest łatwiej oszacować. Zależy mi na: dużym salonie z otwartą kuchnią, poddaszem użytkowym i garażem w bryle. Dom max do 110 - 115 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Antkowa 03.02.2014 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Czyli zakładasz inny projekt ? Wybór jest bardzo duży, jak zrezygnujesz z balkonów i lukarn to masz szanse się zmieścić w 300 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Antkowa 03.02.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Poszukaj na stronie z500, mają kilka fajnych projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrek 03.02.2014 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Czyli zakładasz inny projekt ? Wybór jest bardzo duży, jak zrezygnujesz z balkonów i lukarn to masz szanse się zmieścić w 300 tys. Oczywiście, że zakładam wybór innego projektu. Jeśli nie da się go wybudować w założonym budżecie muszę znaleźć taki gdzie budowa domu będzie się mieściła w moim budżecie. Nie chciałbym poryać się na budowę domu a potem go kończyć przez następnych 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrek 03.02.2014 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Czyli zakładasz inny projekt ? Wybór jest bardzo duży, jak zrezygnujesz z balkonów i lukarn to masz szanse się zmieścić w 300 tys. Hmm, a tymi elementami to o ile więcej mnie wyjdzie? 10 000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts